Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod ОСТОЈА » Pon Dec 08, 2008 9:24 am

Zavisi od jezika na kom pišem, српски пишем ћирилицом, strane jezike latinicom.

Eto, na forumima prometna zona i autobusi.org, sve pišem latinicom.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Sponzor

Postod cone » Pon Dec 08, 2008 9:37 am

Pošto sam ja Predstavnik rukovodstva za kvalitet u mojoj firmi i osnovne aktivnosti su mi vezane za ISO standarde, mogu da vam potvrdim da se na našem jeziku kaže "Sertifikat".
:wink:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod igibgd » Pon Dec 08, 2008 9:52 pm

NEOBUS_PR je napisao:...српски пишем ћирилицом, strane jezike latinicom...

Imaš moju potpunu podršku 8) (OT)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod profa_chb » Uto Dec 09, 2008 3:29 pm

@ neobus pr

ok je da ti pišeš ćirilicom, samo piši pravilno сертификат sa s a ne sa c (isto kao i citroen i sitroen) :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod s215hdh » Uto Dec 09, 2008 4:04 pm

Vujaklija je dosta zastareo, te kod njega ima i hrvatskih reci, kao sto je slucaj sa certifikatom. To je zapadna varijanta reci. Srpski je pravilno sertifikat... certifikat svakom ko ima sluha za jezike jako para usi!
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 11:27 am

BEOTRUCK 06
Na ovom sajmu je Neobus prikazao gradski autobus pod oznakom NB 501 G koji je preimenovan u Citta LE. Autobus poseduje 7-litarski Volvo D7E motor od 275 ks, automatski menjač Voith, kneeling i još mnogo toga. Autobus se trenutno nalazi u Nectaru u Bačkoj Palanci.
Image
Image
Image
Image
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 11:30 am

BEOTRUCK 06
Na ovom sajmu je Neobus prikazao prototip prigradskog autobusa pod oznakom NB 406 P koji je preimenovan u Luna. Autobus poseduje 7-litarski Volvo D7E motor snage 275 ks, manuelni ZF prenos, klimu i još dosta stvari za bezbednu i komfornu vožnju. Autobus je u posedu Lastre iz Lazarevca.
Image
Image
Image
Image
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod cone » Pet Dec 26, 2008 11:35 am

E, super. Ja se nisam ni setio da postavim ove slike. :)
Sva sreća, pa više ne kače ove ogromne "medaljone" napred! :lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 11:45 am

Hehe. Ja sam ove slike dobio od tate još kad se nismo ni upoznali.
:)

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod profa_chb » Pet Dec 26, 2008 1:47 pm

ova le je kao za čačak? :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 1:52 pm

Nije, ima razlika, Cone će ti reći.

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod cone » Pet Dec 26, 2008 2:15 pm

Pa ne znam u čemu je razlika, osim u detaljima. :?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Sub Jan 03, 2009 6:50 pm

Tri Citte SLF su jutros napustile fabriku i krenule ka Čačku. U pitanju su autobusi sa manuelnim ZF menjačem, dvoja vrata i Sutrak klima uređajem.
Image
Image
Image

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod zak » Pet Jan 09, 2009 1:55 am

Iz novogodisnjeg Blica

„Neobus” proizvodi jedinstvena vozila
Prave „večne“ autobuse

Autor: Aleksandar Savanović | Foto:j. jarić | 31.12.2008. - 05:00

NOVI SAD - Novosadski „Neobus“ postao je prvi proizvođač autobusa u Srbiji, ako ne i u svetu, koji za autobuse proizvedene u svojim pogonima daje večnu garanciju. Model nazvan „eternal“, što u prevodu sa engleskog znači večan, sigurno je jedini nerđajući autobus proizveden u Evropi. Iako skuplji od običnog, ima svoje kupce kako u zemlji tako i u Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji. U „Neobusu“ su na ideju da naprave autobus koji praktično ne može da propadne, kažu, došli slučajno. I napravili pun pogodak.

- Kada smo prošle godine rekarosirali autobuse za JGSP „Novi Sad“ i sa njih skinuli propalu karoseriju, sačekala nas je „volvo“ šasija u izvanrednom stanju, kao nova. Tada smo došli na ideju da proizvedemo autobus koji će biti otporan na rđu, a nerđajuće „volvo“ šasije pokazale su se kao idealan spoj. I tako se rodila ideja zvana „eternal“, koja je svoju realizaciju dočekala ove godine - navodi Radenko Kostić, direktor „Neobusa“.

Šasija, kostur, oplata i čitava karoserija urađeni su od nerđajućeg čelika, inoksa ili prohrona, kako se ovaj materijal popularno zove. Sva neophodna varenja izvedena su u zaštitnom gasu pa je „Neobusovo“ vozilo gotovo apsolutno zaštićeno. Naziv „eternal“ savršeno odgovora novosadskom četvorotočkašu, budući da je praktično nepropadljiv.
- Da bi sve bilo u najboljem redu, angažovali su spoljnog saradnika, čačanski „Slovas“, specijalizovan za rad sa nerđajućim čelikom. Inoks je pet puta skuplji od standardnih materijala, ali daje i dugotrajnost, pa su nam i kupci bila preduzeća kojima treba autobus na duže staze, iako mu je cena 22 odsto veća od običnog autobusa. I sa cenom od 170.000 do 210.000 evra to ga svrstava u autobus koji je po ceni više nego konkurentan autobusima koji se proizvode u Evropi a nisu od prohrona - navodi Kostić.
„Eternal“ se izrađuje u nekoliko varijanti, kao međugradsko, turističko i visokoturističko vozilo. Kako bi kvalitet bio potpun, gradi se isključivo na nerđajućoj šasiji švedskog „Volvoa“, sa kojim „Neobus“ ima ugovor o strateškom partnerstvu. Premijeru je „eternal“ imao na beogradskom sajmu „Beotruck“ u aprilu 2008. godine. Na toj manifestaciji predstavljena je međugradska varijanta ovog autobusa koja je skretala pažnju posetilaca karoserijom na kojoj se moglo ogledati kao u pravom ogledalu. Ovaj model odmah je prodat transportnoj kući „Jedinstvo“ iz Vranja, koju je, uz još neke prevozničke firme, privatizovao izraelski „Kavim“. Novi vlasnik kupuje isključivo autobuse sa „volvo“ šasijom i agregatima pa mu je „eternal“ odgovarao na svaki način.

Rade samo po porudžbini
- Interesovanja ima mnogo, a zbog cene radimo isključivo po narudžbini. Za sada imamo interesenata iz naše zemlje, poput MUP-a Srbije, kao i Termoelektranu „Ugljevik” iz Bosne i Hercegovine, odakle nam je naručeno pet autobusa. Za prevoz radnika i firme iz Francuske, Nemačke i Holandije žele da kupe „eternale” - kaže Radenko Kostić, direktor „Neobusa”.

Image
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod cone » Čet Jan 15, 2009 2:29 pm

Evo i mojih fotki sa isporuke 3 autobusa Citta SLF za Čačak od 03.01.2009.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda