Ja se zovem Goran, zivio sam u BGu od 94/95 do 2002 kad sam sbriso preko bare, po zanimanju sam elektro inzinjer. Nostalgija za starim ikacama i gspu me dovela na ovaj forum
Od tranvaja nisam volio svajcarce jer sam volio da idem u prikolicu bilo da je bus ili tramvaj, al svajcarske prikolice su bi bile nekako labave. Jos jednu stvar sto sam volio kod katica je onaj zandji dio gde se uvuces i gledas napolje, ljudi mogu da izlaze i ulaze da te niko ne dotakne. Kod novijih katica je bila ona kutija pozadi pa sam nekad sjedio i na njoj
Sta znam o autobusima:
Ne bas puno, al ucim
Sto se tice autobusa neinteresuju me puno prigradski i medjugradski, privatnici u bgu tu i tamo, vise volim da gledam sta ima u gsp-u. Najljepsi autobus po meni je bila serija 201a iz kasnih 90tih, sa staklima na prednjim sa strana soversajbe, i sofersajbom koja je isla od poklopca pa do krova. tramvaji katice iz 98/99, trolejbusi su samo bili zijace nista drugo.

preuzeto sa google.com
Aj sad malo politike
i na kraju, mislio sam da su konzerve zastarjele 94/95 kad sam se prvi put vozio u IK-201, sokiro sam se kad sam dosao u US i vidje da oni koriste isti dizajn od 80ih. Nova bus iz kanade upotrebljava Volvo sasije odavno al im je dizajn ruzan.
smjesno je bilo da neki od ovih buseva koriste istu sasiju kao sto je na ik-218.3 gb 777 i gb 888, a ruzniji su hiljadu put, sto se tice zavrsne obrade oni iz 2004-2005 su na nivou tih 218 serija.