I Džapanezer... A-859 (MAN SG 313; 2003. godište) i njegov redovni 16/95 (trosmenac) u podne (u toku II smene). Malo me je danas vozio...
Solidan auto. Nije loš.
Limarijski ok, onako oplata dobra, korozije nema, prav je, prikolica je dosta dobro poravnata sa prednjim delom auta. Visina ok, stalna je, ne pada, niti imalo štosuje. Bio je solidno popunjen, u podne. Udoban je, ali zato su trapovi dosta rastrešeni, lupaju, malo treskaju, pogotovu trapovi I osovine.
Ide dobro, uz Brankovu pun izvlači sasvim dobro, lepo povuče, onako startan. Šakta dosta mirno i gotovo potpuno neosetno, a menjač je "Voithov" automatik, četvorobrzinac. Kočnice su dobre, jake, solidno hvata, ne nabada, a ispravni su i nožni, a i ručni retarder. Stanična i parkirna su skroz ispravne.
Brzinomer ispravan, obrtomer, sat isto sve ispravno, a km sat mislim da je zaglavljen, ali nisam siguran.
Merač za gorivo na oko pola skale je bila kazaljka stalno. Ulje u motoru od oko 2 do 6 bara, sve je ok. Temperatura stalno drži u zelenom polju, ne diže temperaturu i tu je na oko 80ak stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 9 do 10 baar, stalno.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I Zemunac, A-309 (IK-103; 2003. godište) i linija 708... i to u podne (u toku II smene).
Remontovan, sređen, utegnut i to pre oko pola godine u Centralnom Remontu u Dorćolu. Ispeglan, prava je šasija, dobar je.
Nije ukošen, nema grbu iznad II vrata, ok je sređen, mislim što se spoljašnjosti vozila tiče. Unutra su nosači sedišta labavi, pa sedišta su malo labavija. Visina je ok, iako je bio onako dosta popunjen, ali uglavnom je ok visina na svim jastucima, lepo niveliše, ne pada.
Oplata treba da je nova, kompletno prefarbana, nema korozije ni malo.
Ide dobro, ok je mašina, lepo povuče, startan je. Šalta krajnje mirno i tiho, menjač "Voithov" automatik, četvorobrzinac. Kočnice sa sve ispravnim i nožnim i ručnim retarderom, stanična, parkirna, sve je ok, ok hvataju, jako.
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije (kazaljka sa nule ne mrda), sat je ispravan i tačan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Pritisak ulja u motoru ide od neka 2 do 2,5 bara na leru do nekih oko 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu drži negde na oko 80 do 85 stepeni C, u tom rasponu, između.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži negde na oko 8 bara, stalno.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.