Logo

Lasta - prigradski saobraćaj

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Lasta - prigradski saobraćaj

Postod djole » Čet Apr 10, 2014 2:12 pm

Za 581A je ranije stajao dopunski papir "za dom zdravlja" koji se vremenom izgubio. U sustini, to je identicna linija sa 581, samo sto ima stanicu vise. Nisam obracao paznju na Lastrinom polasku u 2 iz Lazarevca da li pise 581A :?. Nisam znao da 581A ne staje na Cukarickoj padini, to je bas glupo, ajde 581E sto ne staje, ali 581A bar staje na svaku belu banderu
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod Marko » Čet Apr 10, 2014 2:33 pm

Djole pa to nije toliko loše što staje na svaku belu banderu nih nema toliko sve su obojene u sivo :lol:
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod EUKALIPTUS » Čet Apr 10, 2014 3:36 pm

I taj bus Lastra pravilno obeležava. Lično sam video Lastrino vozilo koje je imalo papir sa natpisom 581A Beograd - Lazarevac - Dom zdravlja.
Pa 581A ni ne ide preko Padine, tj. ne skreće tamo gde i 56, nego nastavlja pravo, kao i ekspres. Takođe, isto važi i za linije 583A, 585 i 588. Znači, jedino obični 581 ide preko Padine.

Ako mi becks nabavi veći broj garažnih brojeva sa ovim kontovima, sastaviću jednu prijavu za inspekciju, ako ne, neću se zagrebavati sa tim.

Obavestio sam Lastu, i oni su mi u roku od par sati odgovorili nešto formalistički, preko kurtsa.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod djole » Čet Apr 10, 2014 4:39 pm

Za ove ostale ne znam, ali 588 sam pre par meseci video da staje na Cukarickoj padini dok sam cekao 581. Sto se tice toga ko ide, ko ne ide kroz Radnicku (dvosmernu), to dosta zavisi i od vozaca, mislim da nije bilo striktno propisano kuda da voze pre uvodjenja stanice na Cukarickoj padini, cak je moguce da su tuda i trebali svi da voze ali su koristili onu drugu varijantu jer je 3x brza. Slicna prica je u Velikim Crljenima kod pijaca kad ides ka Beogradu trasa ide onim odvajanjem desno da bi prelazila prugu malo posle benzinske pumpe jer je tuda isao originalni put.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod EUKALIPTUS » Čet Apr 10, 2014 5:49 pm

Ono što sam napisao je prema onome kako je na busplusu, 581A sam video jednom, dok sam čekao 860 na Adi, da je prošao tim bržim, putem, a tako je i na busplusu...
Nije oduvek bilo pravilo da se vozi radničkom, jer je bilo obaveštenje na lokalnoj lazarevačkoj TV o izmeni trase 581.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod becks89 » Pet Apr 11, 2014 10:22 am

Brate nabavio bi becks da zna sve :D
Ali fora je što oni menjaju ta kola, malo na prigrad, malo na gradski tako da ga je teško uhvatiti. Ako se dobro sećam i one IK-103 (2008) imaju iste takve displeje, bez broja linije.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod EUKALIPTUS » Pet Apr 11, 2014 11:27 am

Takve 103-jke voze u Sopotu, ali, generalno, kad se pišu takve prijave, ne treba biti deb1l, nego treba sagledati šire celu stvar. Normalno da neću pisati prijave za obeležavanje protiv radne jedinice koja je jedna od najboljih u Lasti, a jedini problem joj je što nisu kodirani displeji da napred pokazuju četvorocifrene brojeve, na linijama sa par polazaka dnevno. Trebalo bi da sve bude kako treba, ali definiotivno su Lasta Avala i Lasta Obrenovac najgore po pitanju svega.

Kad smo kod obeležavanja, u Sopotu su relacijske table skoro i izbačene iz upotrebe, njima displeju uvek rade.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod becks89 » Pet Apr 11, 2014 11:32 am

Taj problem je rešiv za 10 minuta, ja već imam kompletno spisak linija sa sve programom za kreiranje linija za novatronic displej, sve se to da vrlo lako ispraviti i kasnije samo nasnimiti u kontrolnu jedinicu i sve zajedno nije više od 10 min posla, ali šta ćeš nema se vremena u lasti...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod filip » Sub Apr 12, 2014 4:56 pm

Nema se vremena a ljudima koji čekaju autobuse po 2 sate se ima vremena brukaa
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Apr 19, 2014 5:12 pm

Kao što rekoh, Patriče spremaj još jedno pivo... Solaris 7501 na Lastinoj autobuskoj stanici, čeka vreme za polazak na svojoj redovnoj liniji 692 Beograd-Brestač: :D
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod profa_chb » Sub Apr 19, 2014 5:37 pm

Eukaliptuse, vidi materijal! :D
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod patrik » Sub Apr 19, 2014 6:04 pm

E pa stefane imas i 2 piva za ovu sliku,EKSTRA EKSTRA a i od posade racunaj par komada ahahh :D Samo sada nema vise tako lep retrovizor ovaj desni polomili nam u garazi zakacio nas Vdl ...
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod EUKALIPTUS » Sub Apr 19, 2014 9:41 pm

profa_chb je napisao:Eukaliptuse, vidi materijal! :D

Nisam siguran šta tačno hoćeš da kažeš. Ako misliš na obeležavanje, ovi Solarisi imaju kvalitetne displeje, i ovaj je kodiran kako treba (relacijska tabla je od druge linije :D ) ali, ovo nije linija ITS-a, već međumesna linija, i odluka o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda se na nju ne odnosi, tako da i da ima samo natpis Brestač, bez broja linije, sve je zakonski u redu... :D
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod patrik » Sub Apr 19, 2014 9:54 pm

Relaciska tabla je stara više od 10 godina a bilo je neke promene pre dosta godina oko linija ka sremu ....
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod profa_chb » Sub Apr 19, 2014 11:03 pm

Mislio sam na podudarnost displeja i table :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu