Logo

Lastra, Lazarevac

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: Lastra, Lazarevac

Postod LaZar Vesic » Čet Avg 28, 2014 9:55 pm

Do sada sam u Lastri nailazio na fine i prijatne vozace i konduktere.. Skoro sam isao Lastrom , i desila mi se vrlo neprijatna situacija. Naime, karta je kostala 110 din, ali nisam imao sitno, pa sam vozacu dao novcanicu od 1000 din. Prvo me je vozac pitao : ' Hoces da ti vratim kusur u metalu?', na sta sam mu ja odgovorio : ' I novcanica od 1000 din i metalni novac su ipak pare..' Vozac mi je na to uzvratio sledece ' E pa kad znas tako da kazes, onda sledeci put kad budes imao 1000 din , neces ni uci u autobus.. Bukvalno se derao u autobusu. Strasno..
Korisnikov avatar
LaZar Vesic
Član

Pridružio se: Uto Jul 08, 2014 11:32 pm

Sponzor

Postod SGB » Ned Avg 31, 2014 11:06 am

Позовеш фирму и пријавиш. Ластра генерално, као и особље предузећа, су до сада на мене, а видим и на тебе, остављали врло пријатан утисак, и баш због тога треба да се отарасе таквих магараца, да им не кваре просек.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod becks89 » Ned Avg 31, 2014 7:03 pm

Da pitam samo, šta čovek koji na početku smene dođe sa 1000din depozita treba da uradi kad se pojavi neko sa 'iljadarkom? Da gleda u nebo posle celu smenu, čime da vraća kusur? Evo jutros u Lasti, prvi polazak, tip dolazi i pljuje 5000, naravno nije ušao, to je bezobrazluk, ne slučajnost. Ne želim da kažem da si namerno dao 'iljadarku, to i nije strašno, samo hoću da kažem da se vozači sa pravom ljute jer pojedinci koriste zakonske rupe da bi se okoristili, onaj fazon ako nema kusur, vozim se džabe...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Kassbohrer » Ned Avg 31, 2014 9:08 pm

Becks, to je u svakom slučaju problem firme a ne putnika. Koliki je depozit i u kojim apoenima ga je kondukter ili vozač preuzeo, putnici sa tim nemaju veze, o tome treba da brine blagajnik i da olakša posao voznom osoblju. To za 5000 ajde i mogu da razumijem, ali 1000 dinara je nekih 8.5 eura i zaista ne mogu da shvatim kad u prodavici, kafiću, autobusu... nemaju pare da vrate kusur od te svote.
A u obadva ta slučaja kondukter nema ni pravo ni razlog da se dere na putnika.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod becks89 » Ned Avg 31, 2014 10:14 pm

Mislim da je zakonom propisana količina depozita. 1000 din je u radnjama, kafićima, a i u većini firmi koliko znam. Svakako da postoji mnogo bolji način za razgovor i za objašnjavanje problema, od dreke.
Nažalost, nije ovo jedini primer, zbog tog sitnog novca pre jedno 2 godine umalo da padne i krv. Sećam se da je neki dečko ušao ujutru sa 5000 i kao, ne zanima me moraš da imaš sitne pare da mi vratiš, vozač ga uputi u prodavnicu koja je na stanici i lik izlazi i preti vozaču kako će mu j* mamu ako ne čeka da se vrati i krene lik sa noge na nogu da oteže, vozač naravno s' punim pravom, zatvara i kreće, da bi lik posle jednog sata na krajnjoj stanici došao sa nekim majmunom i sa štanglama da prebije vozača. Jedino je prevideo da je u to doba, vreme pauza i da ima još jedno 10 kolega, a prevideo je da taj koga je hteo da bije ima 120 kila i da može da ih obojicu nosi u zubima. Na kraju se završilo na uvrtanju ruku i par šamara, a dotični su prosleđeni nadležnima. Čini se glup problem, ali očigledno svuda prisutan... A u pravu su i jedni i drugi, i vozač bi trebao da ima kusur, a i putnici sitan novac...
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Kassbohrer » Ned Avg 31, 2014 10:57 pm

Depozit koliko znam, nije propisan zakonom već svaka firma donosi odluku o visini depozita prema svojim potrebama. U svakom slučaju autobus nema fiskalnu kasu (u poreskom smislu) pa tako potpada pod zakon o blagajničkom poslovanju koji opet nema određen gornji limit.
U svakom slučaju administracija u firmi bi trebalo da ima malo sluha i da isplate depozita prilagodi stvarnim potrebama da bezveze ne dolazi do situacija neprijatnih i za putnike i za vozače.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod MILE » Pon Sep 01, 2014 11:06 am

Putni je dužan da ima pare i da plati a osoblje i firma da obezbede pare za kusur... Depozit bi trebalo da je 10000 dinara.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod SGB » Pon Sep 01, 2014 6:03 pm

У РЈ Љубовија је кондуктер елегантно решио проблем једног дрипца, лик му је 3 јутра за редом долазио са новчаницом од 1000 динара, да купи карту која је коштала 90 (Лоњин - Љубовија), свако јутро му је уредно вратио кусур, у новчаницама од 10 и 20 динара. Овај је четвртог јутра одустао. Тако се то ради, елегантно и господски, није возачу деда оставио аутобус у наследство, да се издире и паметује о томе ко ће кад да се вози. Едит: ова прича се односи на оне који дају крупне новчанице да би избегли плаћање карте, а што се мене тиче, моје је да имам паре, кусур је до продавца.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod becks89 » Pon Sep 01, 2014 8:14 pm

Da to sa sićom je pravo rešenje, ja znam za lika sa 5000 za kartu od 110 dinara, 2 jutra se vozio dž, treće jutro vozač je pokupio iz svih radnji kesu sa kusurom u kovanicama od dinar,2 i 5 :D Posle toga nikad se više taj lik nije vozio, bar ga niko nije video :D
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod sremacns » Sub Sep 06, 2014 10:15 pm

Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod DJOLE 394 » Ned Sep 14, 2014 1:03 am

Kolko je lepo što je osposobljen displej :)
Image
Korisnikov avatar
DJOLE 394
Član

Pridružio se: Ned Okt 28, 2012 5:31 pm

Postod Nibus-ja » Ned Sep 14, 2014 3:19 pm

све што Ластра уради је лепо у односу на ласту, стварно свака им част за возила
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod djole » Ned Sep 14, 2014 7:13 pm

Vozac Dejan na fotki, legenda :)
Sto se tice onog vozaca koji je pravio problem za kusur i bio nekulturan, Lazare slobodno ukoliko se secas dana i polaska (termin) i ukoliko imas volje, prijavi to na neki od ovih mejlova http://www.lastra.co.rs/menadzment.htm pa sta bude... Opste je poznato u Lazarevcu da se u Lastri zadnjih par godina sve sto ne valja sece u korenu, cak i na najmanju sugestiju ili sumnju bez nekog veceg proveravanja.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod vuckomv » Ned Sep 14, 2014 9:39 pm

A Nibus-ja ne može da ne oplete po Lasti. Šta li su oni tebi, toliko, nažao učinili?
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod Fipi 494 » Ned Sep 14, 2014 10:18 pm

Pa on gotivi Nis-Ekspres,i njemu se Nislije svidjaju,dok imamo mi neki koji gotivimo lastu.Ukusi su razliciti,ja Npr.mrzim Lui Travel i Bamiron,svako ima nekog prevoznika sa kojim voli da putuje,i onog u koga je izgubio poverenje.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine