Logo

Vozila na probi u GSP-u "Beograd"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Vozila na probi u GSP-u "Beograd"

Postod branik » Sub Avg 16, 2014 12:23 am

На 19. и 20.страни смо писали о томе.
У нашим условима тролејбус је свакако боље и много јефтиније решење. Без обзира што градски аутобуси незадрживо иду ка хибридима и потпуно електричним, и што то нужно печати судбину тролејбуса, али и класичних СУС возила у будућности, издераћемо ми још две целокупне флоте трола пре него што се стекну услови за ова возила будућности.
И кад сте пре мене већ били, да одем и ја мало у оф:
Сама траса 26 је великом делу трасе врло близу тролејбуске инфраструктуре па би се све релативно лако решило. Троле би се ипак мање сатирале на тако тешкој траси..
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod patrik » Sub Avg 16, 2014 8:49 am

avramovicsasa je napisao:,no za one ne upućene Vozači i Majstori ne kradu gorivo

Hahaahahhahahah sada si me nasmejaooo .
Idi od prilike do jednog pogona po mogućstvu da bude Karaburma ili kosmaj možeš i u ove ostale ali ovi tamo rade to maloo bolje da se manje vidi .. Svi su povezani prvo ovi sto dovoze gorivo u pogon i nije čudno sto uvek isti vozaci dovoze onda ovi sto rade na pumpi u pogonu oni jedno sipaju u autobus a drugo pišu a ovi sto rade servis oni kada treba iznose gorivo iz pogona a gorivo se iznosi i bez njih ... Ovoga ima i u Lasti koliko hocete.... Ovo i nisam trebao ni da pisem je l ovo svi znaju ..
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Re: Одг: Vozila na probi u GSP-u "Beograd"

Postod Шоми303 » Sub Avg 16, 2014 11:46 am

profa_chb je napisao:Nije vam palo na pamet da bi s obzirom na broj polazaka 26ice realnije bilo uvesti trolejbuse umesto električnih autobusa? Problem je u tesnim ulicama, zbog kontaktne mreže, ali se i to možda može srediti...

Што би мрежа била проблем кад се троле померају па мрежа може мало и да кривуда? То бих баш волео да видим, а не бих желео да за неколико година уконемо тролејбусе :)
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod profa_chb » Sub Avg 16, 2014 11:54 am

Krivina koju pravi kontakta mreža mora da ima određeni radijus da je trolne glave ne bi kidale, to bolje branik da nam objasni :wink:

branik je napisao:Без обзира што градски аутобуси незадрживо иду ка хибридима и потпуно електричним, и што то нужно печати судбину тролејбуса, али и класичних СУС возила у будућности, издераћемо ми још две целокупне флоте трола пре него што се стекну услови за ова возила будућности.

Ovo boldovano nije tačno, jer koliko god efikasne baterije bile jednog dana, za određene primene neće moći da potisnu trolejbuse. Jednostavno je daleko isplativije imati kontaktnu mrežu ako je frekvencija vozila koja tuda prolaze dovoljno velika.

Možda sam već pisao, ali mislim da je za sada PHEV najbolja varijanta što se tiče ekoloških vozila. Em je hibridni pogon, em baterije mogu da se dopunju dook vozilo stoji.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Sub Avg 16, 2014 2:14 pm

Još malo neće moći ni gorivo da im sipaju vi razvili teorije o električnim autobusima i punjenju. 'naš kad u Beogradu će biti to? Za jedno 50 godina u najbolju ruku, ako tada bude prevoza i Beograda.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Petar 535 » Ned Avg 17, 2014 11:14 am

patrik je napisao:
avramovicsasa je napisao:,no za one ne upućene Vozači i Majstori ne kradu gorivo

Hahaahahhahahah sada si me nasmejaooo .
Idi od prilike do jednog pogona po mogućstvu da bude Karaburma ili kosmaj možeš i u ove ostale ali ovi tamo rade to maloo bolje da se manje vidi .. Svi su povezani prvo ovi sto dovoze gorivo u pogon i nije čudno sto uvek isti vozaci dovoze onda ovi sto rade na pumpi u pogonu oni jedno sipaju u autobus a drugo pišu a ovi sto rade servis oni kada treba iznose gorivo iz pogona a gorivo se iznosi i bez njih ... Ovoga ima i u Lasti koliko hocete.... Ovo i nisam trebao ni da pisem je l ovo svi znaju ..

U Lasti ako i ima toga, ima jako malo, jer se tamo sve vodi, koliko je sipano litara, kolika je potrosnja, pa onda oni to sve proracunavaju, i onda ako je poveca potrosnja, oni onda zovu vozace... (koji i nemaju toliko veze sa tom potrosnjom). Ivinite za OT. :oops:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod becks89 » Ned Avg 17, 2014 11:33 am

E moji vi. Ajde maštajte i dalje...
Ovo je Srbija bre, ne da se mažnjava nego se to radi na desetine litara. Razne metode imaju, ali nije mesto ovde da se o tome piše...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod profa_chb » Ned Avg 17, 2014 1:21 pm

Tek sam ustao, lep je dan napolju, moine nas pucaš tim pesimizmom. Napiši knjigu, nešto a la Orvelove 1984, pa čekaj da svet propadne po tvom predviđanju. Pusti nas raju da normalno komuniciramo sa realnim argumentima o realnim stvarima, bez onog džokera "ovo je Srbija, ne može to kod nas" :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Ned Avg 17, 2014 3:21 pm

profa_chb je napisao:Krivina koju pravi kontakta mreža mora da ima određeni radijus da je trolne glave ne bi kidale, to bolje branik da nam objasni :wink:

branik je napisao:Без обзира што градски аутобуси незадрживо иду ка хибридима и потпуно електричним, и што то нужно печати судбину тролејбуса, али и класичних СУС возила у будућности, издераћемо ми још две целокупне флоте трола пре него што се стекну услови за ова возила будућности.

Ovo boldovano nije tačno, jer koliko god efikasne baterije bile jednog dana, za određene primene neće moći da potisnu trolejbuse. Jednostavno je daleko isplativije imati kontaktnu mrežu ako je frekvencija vozila koja tuda prolaze dovoljno velika.

Možda sam već pisao, ali mislim da je za sada PHEV najbolja varijanta što se tiče ekoloških vozila. Em je hibridni pogon, em baterije mogu da se dopunju dook vozilo stoji.

Kako kazes, baterije ce biti sve efikasnije, dopuna na stanicama takodje, tako da ce to pojeftiniti takvu vrstu vozila koja ce pri tome biti nezavisna od skupe i neprilagodljive mreze. Zaista mislim da je u buducnosti trolama kraj.
Mada, to je kod nas SF.
branik
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Čet Okt 16, 2014 5:12 am

Image
Ovaj model je otac svih budućih serija IK-103,malo ko se seća da je zapravo njega 1993 godine dobila na poklon od Ikarbusa tadašnja Gradonačelnica Beograda Slobodanka Gruden,autobus je bio stacioniran u Pogonu Novi Beograd,nikada nisam imao prilike da vidim da li je testiran na linijama ali u pogonu jeste.
Ne znam ni sam zbog čega je završio u Subotica Trans-u ako su mediji preneli svečano uručenje ključeva Gradonačelnici.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod roadcrasher » Čet Okt 16, 2014 5:29 am

za ovaj neznam nista, sto znam da je 94 - 95 bio isti ovakav potpuno beli zglob vozio na 17ci, znam da nije bila brena jer je imo ista ovakva vrata (jel se zovu turska vrata ili kako pojma nemam)je
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod dusanman » Čet Okt 16, 2014 11:51 am

Bilo je već priče o njemu, radi on kod nas, u polu-raspadnutom stanju. ;)
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod Nibus-ja » Čet Okt 16, 2014 1:58 pm

исти овакав је био и у Борском Борпревозу да ли 1995, 1996 или 1997.године. Борани би требало више да знају о њему до које године је возио, тада је држао локалне линије ЕЛЕКТРОИСТОК :arrow: БРЕЗОНИК и БОР :arrow: БОРСКО ЈЕЗЕРО писали смо о њему у матичној теми чини ми се на страни 11 да се не понављам
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod branik » Čet Okt 16, 2014 3:48 pm

Овоме је мотор позади?
branik
Profesionalni vozač

Postod danilo » Čet Okt 16, 2014 5:00 pm

Treba da jeste.