Logo

Gradski prevoz Niš ekspres-a

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Nišu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Goran sk » Sub Jan 03, 2009 8:46 pm

sta kaze ikarbus fabrika na sve ovo :mrgreen:
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Sponzor

Postod suikar » Ned Jan 04, 2009 1:03 pm

Goran sk je napisao:sta kaze ikarbus fabrika na sve ovo :mrgreen:

IKARBUS ne kaže ništa na to,pošto ta vozila nisu u vlasništvu IKARBUS-a,već NIŠ EKSPRES-a.Niš Ekspres je kupio te autobuse,tako da može da radi sa njima šta god hoće,kao i ostali prevoznici.
suikar

Postod DraganNish » Ned Jan 11, 2009 3:57 am

suikar je napisao:
Goran sk je napisao:sta kaze ikarbus fabrika na sve ovo :mrgreen:

IKARBUS ne kaže ništa na to,pošto ta vozila nisu u vlasništvu IKARBUS-a,već NIŠ EKSPRES-a.Niš Ekspres je kupio te autobuse,tako da može da radi sa njima šta god hoće,kao i ostali prevoznici.

Upravo tako....kranji proizvod ako pripada nekome on ga moze patentirati kako zeli..moze ga zamaskirati i ponuditi ga kao isti takav sa nekim odradjenim dodatkom....uostalom kako bi programeri pravili igre,software za neke uredjaje i sl?Da im dozvoli osnivac tog programa ? :)
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod negas » Pet Jan 16, 2009 4:53 pm

profa_chb je napisao:znači od zglobnog autobusa iseku sve između II i III osovine i to "zalepe" :)
onda da bi bili "moderniji", oljušte im prednji i zadnji kraj, i stave nibusov, promene sedišta (možda), i malo ga našminkaju :)

Nema oljuste-shefe, nego ceo prednji prepust je nov projekat, nov kostur, pa se kostur prednje i zadnje stene (ako ste nekad videli crteze, jasnije bi bilo), se uklopi, sa ostalom resetkom, prostor medju osovinama! Cela resetka je nova, sem krova...
Taman posla da mostovi na primer koji nose osovine budu stari , sa starim stapovima...
Nego je krov star, i on odaje poreklo, a dole je sve novo-pa gde mozes da napravis od starudije novo, sve je manjano!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod profa_chb » Pet Jan 16, 2009 5:23 pm

negas je napisao:
profa_chb je napisao:znači od zglobnog autobusa iseku sve između II i III osovine i to "zalepe" :)
onda da bi bili "moderniji", oljušte im prednji i zadnji kraj, i stave nibusov, promene sedišta (možda), i malo ga našminkaju :)

Nema oljuste-shefe, nego ceo prednji prepust je nov projekat, nov kostur, pa se kostur prednje i zadnje stene (ako ste nekad videli crteze, jasnije bi bilo), se uklopi, sa ostalom resetkom, prostor medju osovinama! Cela resetka je nova, sem krova...
Taman posla da mostovi na primer koji nose osovine budu stari , sa starim stapovima...
Nego je krov star, i on odaje poreklo, a dole je sve novo-pa gde mozes da napravis od starudije novo, sve je manjano!

ok, ako menjaju prepuste i kosture i sve to itd... ipak je osnova (većina) ikarbusova :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod aleksa1 » Sre Jan 21, 2009 5:36 pm

Stefan Bgd je napisao:Da ti pojasnim.Ovo ti je nekadašnji ik-161.Majstori iz Niš ekspresove radionice su ga uz dosta prepravki,prepravili u ovog troosovinca(menjana komplet prednja,zadnja stena,radjena unutrašnjost...).Jedino što je ostalo autentično od starog ik-161 jesu vrata. :) :wink:

Sad mi je jasno :lol:
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Postod markotar » Sre Jan 21, 2009 5:43 pm

profa_chb je napisao:
negas je napisao:

ok, ako menjaju prepuste i kosture i sve to itd... ipak je osnova (većina) ikarbusova :)

Mogu da rade sa tim vozilima šta god hoće, sve je ok. Čak mogu i da ih prodaju kao polovna i sve je legalno. Jedino što ne smeju to je da proizvode nova vozila (dakle od nule) bez dozvole jer je to već kršenje patenata. Naravno, podrazumeva se da je Ikarbus na adekvatan način zaštitio svoj proizvod. :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Milanche » Sub Jan 24, 2009 2:51 pm

Na facebook-u u grupi New Year Bus Party sam našao vrlo zanljive slike Nibusa koji je vozio u novogodišnjoj noći. Bus je kružio po gradu, a u njemu je bila žurka. Tako da su putnici Novu godinu dočekali u busu (ništa lepše) :D
Evo slika novogodišnjeg Nibusa :D
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Milanche
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am

Postod markotar » Sub Jan 24, 2009 3:18 pm

Genijalno!! Mislim da je neko na ovom forumu pričao da u Kragujevcu postoji jedan takav bus-diskoteka koji radi tokom cele godine.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod profa_chb » Sub Jan 24, 2009 5:22 pm

ovo je baš cool :) trebali su da to urade u svim gradovima u srbiji :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Milanche » Sub Jan 24, 2009 5:43 pm

Ja sam se oduševio kada sam ovo video. Trebao sam i ja da idem, ali...nije hteo ostatak društva! :( "Karta" je koštala 500 din (***CENZURISANO*** ne važi mesečna :D ), i tako u celoj novogodišnjoj noći bus. Kada sam se vraćao sa dočeka video sam taj bus (kog gradske bolnice) išao je otprilike 20-30 km/h iz busa je treštala muzika, a baloni i raznorazne zezalice su se vijorile... Stvarno, extra stvar!
Milanche
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am

Postod Sashco » Pet Feb 06, 2009 7:42 pm

Nibus 150, sveza fotka
Image
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod profa_chb » Pet Feb 06, 2009 10:01 pm

nije loš, ali je previsok za jedan niskopodni... :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod DraganNish » Pet Feb 06, 2009 11:03 pm

profa_chb je napisao:nije loš, ali je previsok za jedan niskopodni... :)

Zadnji deo da...stvarno je visok..ali prednji i nije....interesantna je zamisao kako je napravljen zadnji deo autobusa....Ima tri stepenika sa dve strane...ma da ne objasnjavam...kada budem slikao kompletan bus sa svih strana videce se sta je i kako :)
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod demjan » Pet Feb 06, 2009 11:04 pm

Ljudi autobusi su spolja extra,ali treba malo vise da prorade na enterijeru iznutra,i grejanju!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
demjan
Član

Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 5:35 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Nišu