Logo

Fotografije autobusa JGSP u proizvodnji / rekarosiranju

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Fotografije autobusa JGSP u proizvodnji / rekarosiranju

Postod FiuMAN » Pon Apr 06, 2015 12:54 pm

Vidit ćete da s vremenom ovi brisači neće valjati. Sad kad je sve novo možda OK, mada vjerujem da će i sad nakon kratkog vremena metlica ostavljat crtu tamo gdje prelazi sredinu šajbe. Druga stvar, jednom kad se jedna šajba promjeni i kad majstori do "useru" i bostika bude svukuda tek onda će se vidit da nevalja. Ako je morala bit dvodjelna šajba, onda su mogli i brisači bit uspravni
FiuMAN
Član

Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:50 am

Sponzor

Postod Шоми303 » Pon Apr 06, 2015 1:10 pm

Новосађани чувају своја возила, не верујем да ће мајстори засрати ствар. Да је бг у питању, десило би се баш што си рекао.
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod profa_chb » Pon Apr 06, 2015 8:02 pm

Ikače dobile garažne brojeve! S leva na desno: 948, 951, 949, 952, 950 :)

Image

Image

Image

Cela reportaža na :arrow: viewtopic.php?p=477835#p477835
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod cone » Pon Apr 06, 2015 9:13 pm

Vidi, vidi, odmah i registracije... 8)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Velemajstor » Uto Apr 07, 2015 7:42 pm

Sve je to divno i krasno ali mene nešto drugo muči.
Ovo je izjava generalnog direktora Ikarbusa,Aleksandra Vićentića:
Poslovne vesti -> Srbija -> Ikarbus prodao `srpski Mercedes` Novom Sadu
07.11.2014 10:41 Beograd
Ikarbus prodao `srpski Mercedes` Novom Sadu
Naime, prvih pet autobusa "IK112LE“ nastalih kao plod saradnje Ikarbusa i Mercedesa biće isporučeno do kraja godine Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad, rekao je za Novosti Aleksandar Vićentić, generalni direktor Ikarbusa
"Završene su sve potrebne kontrole od strane "Mercedesa“ i prvi kontingent autobusa spreman je da uđe u sastav JGSP Novi Sad“, rekao je Vićentić i dodao da se pregovara sa više zainteresovanih kupaca ali zasad ne možemo, po dogovoru sa stranim partnerom da iznosimo više detalja.
Da li sam ja nešto propustio ovde ili nisam dobro informisan?
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod profa_chb » Uto Apr 07, 2015 7:53 pm

Šta je pisalo u tenderu za tih 5 autobusa?

Ovaj 112 sa MANom od 290KS je jeftiniji od 112LE...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Velemajstor » Uto Apr 07, 2015 7:59 pm

Ja sam pročitao tender a da li si ti pročitao izjavu generalnog direktora Ikarbusa, što sam postavio? Nisam ja dao izjavu u novinama,zato i pitam ovde.Jedno su izjavili po medijima a drugo su isporučili.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Uto Apr 07, 2015 8:08 pm

Dobro, i šta piše u tenderu? Nisam čitao, ne znam šta piše.

Da, vidim izjavu direktora, ali ne znam je l' to pre ili posle zaključivanja ugovora? Možda se odnosila na to šta će da ponude... Opet, e znam, ali verujem da i novinari često pišu svašta, jer jednostavno ne razumeju finese...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Velemajstor » Uto Apr 07, 2015 8:44 pm

Slušaj me pažljivo,nemam nameru da se sa tobom raspravljam ovde.Novinare ne komentarišem,ako su ga pogrešno citirali onda on mora da traži ispravku i da oni napišu demant u vezi njegove izjave. To što sam postavio nekoliko postova ranije je izjava za Novosti generalnog direktora Ikarbusa,Aleksandra Vićentića. Evo, napisaću odgovor na tvoje pitanje: Ugovor je sklopljen(zaključen) 10.10.2014. godine,a izjavu koju je dao Aleksandar Vićentić je objavljena u Novostima:07.11.2014 10:41 Beograd
Evo i ugovor: http://www.gspns.co.rs/dokumenti/tender ... 016.14.pdf
Nigde se ne spominje Mercedes ili Man, već piše:"пет соло нископодних аутобуса са додатном опремом и погоном на дизел гориво.
Захтева се мотор минималне снаге 180 кW".
Ovde su se vozači u lokalu(gradski prevoz),obradovali kada su pročitali tu vest(za Mercedes),pa su se razočarali kada su stigli Manići, ali i ovi Man-ovi će biti dobri(govorim o motorima).
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Uto Apr 07, 2015 9:34 pm

To je bilo 7. novembra, verovatno je izašlo u Kuriru ili nekim sličnim "ozbiljnim" novinama? :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod profa_chb » Uto Apr 07, 2015 9:38 pm

Niko te ne tera da se raspravljaš. Samo kažem da se često piše svašta i neprovereno, i da često ima nagađanja.
Velemajstor je napisao:"пет соло нископодних аутобуса са додатном опремом и погоном на дизел гориво.

Znači ne može biti LE...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Velemajstor » Sre Apr 08, 2015 9:00 am

Sloba je napisao:

Nije Kurir. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=921067

profa_chb je napisao:
Velemajstor je napisao:"пет соло нископодних аутобуса са додатном опремом и погоном на дизел гориво.

Znači ne može biti LE...

Znači to moraš reći direktoru Ikarbusa koji je dao takvu izjavu za novine ili da je tim istim novinarima dao demant(da isprave njegovu izjavu ako je nisu tačno preneli). Ja sam samo napisao i postavio šta je rečeno za medije. Ko je pogrešio,Direktor ili novinari,ja ne znam.
Prvih pet autobusa "IK112LE“ nastalih kao plod saradnje Ikarbusa i Mersedesa biće isporučeno do kraja godine Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad.
"Završene su sve potrebne kontrole od strane "mercedesa“ i prvi kontingent autobusa spreman je da uđe u sastav JGSP Novi Sad“, potvrdio je za Novosti Aleksandar Vićentić, generalni direktor Ikarbusa.
Preuzeto sa http://www.b92.net
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Sre Apr 08, 2015 9:37 am

Ne možeš tvrditi da je direktor tako nešto izjavio jer nisi bio prisutan kada je davao izjavu. Novinari često zbrzaju te izjave i, iako njima deluje bezazleno, naprave kardinalnu grešku.

Samim tim, ako je traženo niskopodno vozilo, LE ne dolazi u obzir. Dakle, vi bi ste se poradovali i da je direktor Ikarbusa rekao da će spremiti 5 spejs šatlova koji imaju domet od garaže JGSP do Internacionalne svemirske stanice, a da niko ne primeti grešku u toj izjavi? :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod profa_chb » Sre Apr 08, 2015 10:01 am

Sve te vesti su jednokratne. Kada bi neko sabirao sve autobuse kupljene u novinama, u Beogradu bismo ih imali oko 10000. Dobro je što se ljudi raduju dan dva, pa zaborave, i onda opet.

Da li se sećate kog datuma je objavljen tender, kog datuma je zaključen, i kog datuma su potpisani ugovori? ZPitam, jer je bitno gledati hronološki. Često neko najavi da će kupiti toliko i toliko vozila, pre raspisivanja tendera. Onda neko, u ovom slučaju direktor Ikarbusa, kaže da bi napravio toliko autobusa, tog i tog modela, i tako dalje. Logično je da će čovek da ponudi nov model, koji je u žiži javnosti zbog lošeg političkog marketinga. Da je tada ponudio 112ice, bilo bi da je propala saradnja sa Mrcedesom...

Opet, ne bih da se mešam u politiku, samo hoću da kažem da nije sve kao što izgleda, da se svašta dešava iza kulisa :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Velemajstor » Sre Apr 08, 2015 10:21 am

quote="Sloba"
Ništa ja ne tvrdim,ja sam samo preneo šta je napisano. Ako neko nešto izjavi a nije tačno interpretiran, onda taj isti daje demant.Znaš li koliko direktori i političari daju obećanja i izjavljuju stvari koje se skoro nikada ne ostvare. Svako stoji iza svojih postupaka i svako treba da snosi odgovornost za svoje izjave. Direktor Ikarbusa može da obeća šta hoće ali to onda njemu ide na čast. Ovde su direktori(Jgsp) obećavali svašta pa se ništa od toga nije ostvarilo. Radnici ih mnogo cene i poštuju zbog njihovih obećanja. Image
Velemajstor
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu