Logo

Autotrolej Rijeka

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Autotrolej Rijeka

Postod Berlingo » Ned Jun 28, 2015 1:10 am

Izasla solo kockica na liniju 102. Po meni opravdano. A zasto? Ljeto je. Mladi bjeze iz grada da zarade nesto. Nema studenata, Ali nemojte mi onda u 10. mjjesecu staviti taj autobus. Taxirao sam preko godine dana, poznam probleme!
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Sponzor

Postod Berlingo » Pet Jul 03, 2015 8:58 pm

Ovu politiku firme je tesko razumjeti. Danas preko 30 u hladu. Masa ljudi otisli na more. Malo prije na stanici kraj bazena 30-ak ljudi. I dolazi solo conecto vec solidno popunjen. Pa kad vec forsiraju tako zasto onda ne solo SU 240. Prima vise ljudi. Valjda ce biti bolje kad se vrate iz Novalje.
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Sub Jul 04, 2015 1:39 pm

Danas su na jedinici 667, 669 i 707
FiuMAN
Član

Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:50 am

Postod Berlingo » Sub Jul 04, 2015 6:56 pm

E to vec je vijest. Znaci sutra zglobni citari? Ja sta ti vidim to je ujutro jer moje dvije linije za dostavu su centar. Vidim dosta, no jutros jedinice nisam. To je vec potez za pohvalu. A ne u ponedjeljak sa 595 na 1A.
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Ned Jul 05, 2015 7:51 am

Berlingo će bit zadovoljan, čeko sam ženu sad na fontani (zna se kolko se njih čeka) i uspio sam izbrojit da su na jedinici sve zglobni Citari: 706, 719 i 721. Neznam dal poslije izlazi i četvrti, ili su nedjeljom samo 3 u krugu. Doduše prošla su i dve plinske Kapene na 1A. Nek im budu za elitnu liniju a nutra 50 stupnjeva
FiuMAN
Član

Postod Berlingo » Ned Jul 05, 2015 3:11 pm

Ma nije radi mene, ja se s njima jako rjetko vozim. Ali lijepo je vidjeti da se posao obavlja kako treba. Najvise neka budu zadovoljni putnici. No toga je u zadnje vrijeme malo. A te Kapene mi nisu jasne. Mali spremnik za gorivo i slab motor. To je ono sta ja znam, zato valjda krecu u prvoj po ravnom. Nikad se nisam vozio u tom cudu.
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Pon Jul 06, 2015 9:12 am

Nije motor toliko slab, za onakav minibusić 140 konja je dovoljno (naravno da neide onako dobro ko dizel od 180), a drugom ne kreću ne zato jer je slab nego ima dugi prijenos. Možeš slobodno krenut i u drugoj ali brzo bi se lamela skurila da to radiš svaki put. Najveći problem je mali rezervoar plina i to što strašno grije motor a izolacija je nikakva. Bude po 60 stupnjeva u prostoru vozačevih nogu. Pogotovo se to dešava kad visko ventilator ukopča drugu brzinu
FiuMAN
Član

Postod Berlingo » Pon Jul 06, 2015 8:18 pm

Meni su na oko cak ugodni, ali ocito je to sve dobro na njemu.
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Sre Jul 08, 2015 2:53 pm

Vratili se s Paga. Vidio moj jedini 588, a bome i 567 na jedinici! :D
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Sre Jul 08, 2015 8:03 pm

Danas 4 monotrala svakavih serija i godišta na jedinici. Ma nema veze kolko ima godine ni koje je marke, bitno da je dupli bus, a ne oni stiskavci od Citelisa
FiuMAN
Član

Postod Berlingo » Uto Jul 14, 2015 2:22 pm

Jedinica od subote samo na zglobnima. Ljudi u Autotroleju se trude, a nije to lako kad vidis ujutro cega imas za linije, ali ne valja! Imam jednu vjernu putnicu za Kantridu, a to mi je majka, posjecuje svaki dan sestru (moju tetku) ljudi se zale da su autobusi bez klime. Ma vidi vraga, a to sta u zglobnu kockicu (MAN SG 240) stane pola plaze, to nije bitno. Ne mogu nista tvrditi, pretpostavljam da su to penzici. Vjerovatno su bile ugradjene klime u trolejbuse kad su oni doselili u Rijeku davnih godina. Uostalomj ja vozim kamion bez klime, poslje sjednem u Twingo, klima naucna fantastika, sve se odradi. A oni neka propuste autobus, doci ce drugi s klimom, ono smece od Citara, isto kao i ja sta vise necu u 109. Cekat cu drugi. Izgleda da je uvom gradu najbolje onom vozacu koji vozi kamion za prijevoz stoke!
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Sre Jul 15, 2015 10:04 am

Osim linije 2 koja je najjača i na kojoj su stalno novi autobusi (ne vidim razloga zašto ju toliko favoriziraju, pa po najvećoj gužvi u 7:15 sa Srdoča bolje bi došao jedan #567 ili #581 koji mogu pokupit sigurno 30 ljudi više od Citara), na ostale linije se izmješaju stari zglobnjaci i novi niskopodni sa klimom, tako da uvijek možeš preskočit 1 bus ako ti nije po volji i doć će 10-ak minuta drugi koji će ti bit OK
FiuMAN
Član

Postod Berlingo » Sre Jul 15, 2015 2:01 pm

Nebi ja 567 na dvojku. Broji zadnje mjesece, jedinica stvorena za njega, izgleda poput ravnicarske pruge. Mozda i na 32 sad u sezoni. On je prava atrakcija, lako bi ga stranci uocili. I da, slazem se s tobom, dao bi sve da vidim zglobnu kockicu na dvojci!
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Sre Jul 15, 2015 2:31 pm

Dvojka je potpuno promašena linija. 11 autobusa je u krugu, i polazi svakih 7,8 minuta al na kraju ispada da je za zapad (Zamet, Srdoči) i to premalo jer su stalno prekrcani, dok na drugoj strani grada bespotrebno kruži prazan po Trsatu. Treba skinut 2 busa s te linije i prebacit ih na 2A koja bi vozila cijeli dan s intervalom 20 minuta. 2A bi tad imala kud i kamo više smisla i bila bi prava ispomoć za liniju 2. Trsatu nebi falilo ništa da interval poraste sa 7,8 min na 15
FiuMAN
Član

Postod Berlingo » Čet Jul 16, 2015 1:29 pm

E moj kolega! Kad se nebi slozio s tobom bio bi stvarno kreeten. Bio sam ti ja u par navrata u Autotroleju, pregovarao sam o tome. Bio sam i na 1. katu, zadnja vrata desno. Pricao sam o tome da Zamet i Srdoci ne idu u istu liniju. Zamet-Trsat bi bilo u redu. Jedinicu i 1A do grada da se vise posslozi taj vozni red. Svaki drugi bus skrece na semaforu, kao nekad. Liniju 5 na Pecine! Nije ni linija 100 bila losa zamisao kad bi vozili kroz bolnicu s onim skakavcem. Sirok je 2.16 isto kao kombi od hitne. I povezati liniju s terminalom. 2A katastrofa, treba voziti bar svakih pola sata i to kako sad ide 1A. Postoji samo jedan odgovor. Sadasnje linije zadovoljavaju potrebe putnika. Mjesni odbor se isto zali, odgovor je uvijek isti. Kome uopce sluzi taj Autotrolej?
Berlingo
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu