Jes' taj je...
Nije stvar u tome da ne može, nego u tome da ne zna. Poučen iskustvom, najveći deo prekršaja proističe iz nepoznavanja propisa. A do toga sam došao posmatrajući rekacije nakon što mu bus dođe na malo, svirne ili blice. Impresivno mi je kad uđe u pola Slavije i onda stane i gleda šta sada ili kada kroz kružni tok on ima pravolinijsko kretanje, to su obično orangutani koji bi nakon reakcije odmah da se biju ili napušavaju. Parkiranje u stanicu, ipak zahteva napredan nivo gluposti.
Ovo je napredni nivo

Taksista, sasvim očekivano, ipak se radi o zanimanju sa dijagnozom.

Ovo je 60% kritičnih situacija, jer vozači autobusa pogrešno reaguju, nema potrebe za sviranjem i blicanjem, on da zna da ne sme tu da stoji, ne bi stajao, samo ćeš proizvesti sukob. Ovakve situacije se rešavaju što mu nateraš autobus na par centimetara od vozila i po mogućnosti namestiš da putnici moraju nekako da ga obilaze, pa će se u 99% slučajeva naći neko ko će mu j. mamu... Voleo bih da imam mogućnosti da snimam reakcije, kada mu autobus staje i odlazi na par cm od vozila, po onome što sam ja gledao, nisu im baš face tako bezbrižne...
Nivo vozačke kulture i nepoznavanja propisa nas svrstava u rangu sa vozačima u Rusiji, bio sam u Turskoj i čak i Turci su kulturniji od nas...