Logo

Pogon "Dorćol"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Dorćol"

Postod profa_chb » Uto Feb 16, 2016 10:33 pm

Hm, ovo sa povezivanjem Banjice i Medaka je više puta ponovljena ideja, i po mom mišljenju, nije loša.

Jedna moja ideja je da se deo Kosmaja prilagodi za održavanje trolejbusa. Tada bi spajanje Medaka i Banjice imalo još više smisla, a i ne bi ceo grad bio odsečen kada su neke manifestacije u centru.

No, ovo za baterije kod BKM-ova... Pre par meseci sam bio u nekoj fakultativnoj poseti Dorćolu, i tada pričao sa inženjerom održavanja, baš o baterijama. Fora je što su najverovatnije neispravne, jer i one imaju svoj rok.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod branik » Uto Feb 16, 2016 10:48 pm

To povezivanje nije mnogo mreze. Isto tako, od Dobracine do Takovske bi znacilo da ima mreza. Tako bi mogao da se izbegne Trg.

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Uto Feb 16, 2016 11:20 pm

Produženje od Cvijićeve do Poenkareove? Svašta nešto je izvodljivo sa par bajpasova.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Sre Feb 17, 2016 12:14 am

Премрежисмо ми цео Београд!
branik
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Sre Feb 17, 2016 3:10 am

-Konačno jedna pametna gradska vlast koja razmišlja objektivno i unapred u odnosu na sve ostale u proteklih 15 godina a to je da se što veći prioritet da elektro vuči.
-Zanimljive su ove stare-nove ideje koje konačno neko želi da prevede u realnost,dobra je ideja da linija 15 postane trolejbuska jer su GSP već poznate mogućnosti ovih vozila na liniji kao i na 84 koja bi svakako bila trolejbuska da nije bilo ukidanja linije 14.

-Ono što mi se nikako ne sviđa jeste spuštanje svih trolejbuskih linija sa Studentskog Trga do Dunavske i stvaranje megalomanskog terminusa,mislim da bi sve linije trebalo razdeliti na nekoliko okretnica,primera radi,

19 (Dunav Stanica-Konjarnik)
21 (Dorćol 25 Maj-Učiteljsko Naselje)
22 (Dorćol 25 Maj-Kruševačka)
28 (Dunavska-Zvezdara)
29 (Dunavska-Medaković III)
41 (Dunavska-Banjica II)

Eventualno ostaviti pomoćnu okretnicu na Studentskom Trgu u slučaju kvara na mreži kako se ne bi paralisao čitav saobraćaj ili uvesti ponovo 22L(Studentski Trg-Slavija)

Svakako je neophodno oživljavanje ideje oko povezivanja Cvijićeve za garažom kako bi se obezbedilo brže uključenje-isključenje vozila sa linija 28 i 40 a dobro je da garaža ima još jednu mogućnost ulaza u slučaju ne planiranih situacija.

Novinari su očigledno dobili pogrešnu informaciju,MAZ odavno proizvodi trolejbuse MAZ 103T,203T,itd,svakako nije loša ideja da MAZ uđe u priču oko Beogradskih trolejbusa jer postoji mogućnost da se trolejbusi sklapaju u Kragujevcu što rešava pitanje uvoza i podstiče domaću proizvodnju.
Složio bih se sa Branikom da je potrebno osvežavanje garaže na Dorćolu pogotovo zglobnim vozilima koja ulaze već u 12-tu godinu misleći na BKM 333 koji su gotovo neupotrebljivi zbog čestih kvarova da ne pominjemo Trolze koje osim šihte nemaju drugu svrhu postojanja.
BKM 321 su truli katastrofa i po kišnim padavinama ispadaju iz saobraćaja a i 321 AC polako posustaju,pucaju jastuci a počeli su postepeno da otpadaju delovi (plafon,zaštitni plehovi,vrata) i svakako je potrebno kupiti bar 20 solo i 10 zglobova.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod branik » Sre Feb 17, 2016 4:06 pm

To je velika muka kad je ogroman broj vozila iste starosti. Zato je neophodno konstantno obnavljanje. Doći će se u situaciju da svi legnu odjednom.83 najnovija je uslo u šestu godinu..
branik
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Čet Feb 18, 2016 6:48 am

gr.br. 2150

Image
Možda :)

gr.br. 2161

Image

gr.br. 2162

Image
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Pet Feb 19, 2016 9:42 pm

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... trolejbusi
Sto kroz Francusku kad kroz paralelnu i blisku Dobračinu ima mreža? Uz mala prilagođavanja i ulice i mreže, to bi funkcionisalo. Tako bi se i Francuska rasturila, jer bi u njoj bilo prilično gužve ako bi sve te linije uz redovan saobraćaj krenule tuda.
branik
Profesionalni vozač

Postod filip » Sub Feb 20, 2016 1:32 am

Uvođenjem trola i kroz Tadeusa Koscuska do Dunavske ovo moze savrseno da funkcionise.
Iskreno, ja sam veliki protivnih autobuskog saobracaja u centru, ali s obzirom da zivimo u gradu u kome tramvaja nema u centru, metroa nema uopste, a trolejbuskih linija ima 7, mislim da ne mogu da se zalim na autobuski saobracaj.

Linija 27 ce vec biti spojena sa 67, tako da ona otpada iz Dunavske. Linije 27E, 32E, 35 i 43 mogu da skrecu iz Despota Stefana direktno u Dzorza Vasingtona, pa onda u Francusku do Dunavske. Liniju 26 u oba smera od Dusanove u Tadeusa Koscuska do Dunavske, a neku drugu autobusku liniju kroz Dubrovacku takodje u oba smera do Dunavske.
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod Шоми303 » Sub Feb 20, 2016 6:59 pm

Не може кроз Т. Кошћушка јер се Студентски трг претвара у пешачку зону.
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod filip » Ned Feb 21, 2016 2:26 am

Koliko ja znam plan je da idu kroz Tadeusa Koscuska, a sa studentskog trga samo da se izmesti okretnica trola. Mada, iskren da budem, trole nisu bucne, lepe su i nove i ne znam kome smetaju trole u centru grada...
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod branik » Ned Feb 21, 2016 9:05 am

Okretnica je potpuno neuslovna i neadekvatna za toliki broj linija i vozila. Jedva je servisirala i 28 i 41. Neophodno je izmestanje i stvaranje pravog prostora za njih. To je veoma stara ideja

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Postod amm8990 » Sre Feb 24, 2016 12:53 am

filip je napisao:To je jedina trola koja ima povezan Bus Plus sistem sa displejom, i unutra na displeju pise sledece stajaliste, linija, datum i vreme. Ne vidim problem uvodjenja toga u sve trolejbuse

Ja sam nekad insistirao na tome. Uvedeno je probno na tom trolejbusu, nekim Solaris autobusima. Ponadao sam se da će bar u budućnosti bar kod novi vozila biti standard (kao u drugim zemljama/gradovima), no koliko sam zapazio IK112LE nema povezene displeje sa sistemom praćenja :roll: Ne znam kakvo je stanje, nisam u Beogradu više.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod avramovicsasa » Sre Feb 24, 2016 5:52 am

gr.br. 2024

Image

gr.br. 2042

Image

gr.br. 2072

Image
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Marko » Čet Feb 25, 2016 5:08 pm

Image
Image
Linija 29 gb 2005 i 2057
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu