Ma kapiram, i oni su priča za sebe... No, ovo za oplatu veze nema. Te rupe se buše na već gotovoj oplati, i ne postoje nikakvi posebni nosači za ta svetla
Pa ako to nije ništa komplikovano, možda to i urade u pogonu, ali sumnjam. Mislim da trenutno nemamo komplet gabaritna svetla u magacinima, a pitanje je kada će se to nabavljati
[quote="branik"]Ili je autobus posle remonta kraci, ili mu je auspuh duzi.
Sto bar stopaljke ne oprase iznutra da malo sinu.
Imaće još posla oko njega u pogonu. Nije on u voznom stanju. Centralni remont se isključivo bakće sa šasijom i oplatom i naravno farbanjem. Zaboravih da dodam i remont delova i motora, ali se generalno estetikom i signalizacijom slabo bave
Poslednji put menjao Kesha dana Uto Avg 02, 2016 10:32 pm, izmenjena samo jedanput
Kesha to se računa kao prepravka vozila, a to onda mora da se atestira. Da ne kažem da je u pitanju tehničko rešenje koje ne zadovoljava tehničke propise.
Veruj mi na reč, gledao sam kako se na novim autobusima postavljaju ta svetla. Oplata se buši na kraju i ubacuju se svetla
Mislim da da. Ti autobusi bi trebalo da su homologovani prema UN ECE R48 (ugradnja svetlosnih i svetlosno signalnih uređaja). Samim tim, negde postoji dokumentovano koje karakteristike to vozilo poseduj u podgledu svetala. Upoređivanjem vozila sa dokumentacijombi se uvidela neusaglašenost.
Sa druge strane, nevezano za homologaciju, nacionalni Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila zahteva bočna gabaritna svetla na autobusima. Takvo vozilo ne bi smelo da prođe tehnički.
Ok. Shvatam u čemu je problem. Pošto se takve neusaglašenosti "tolerišu" na tehničkom pregledu kada su u pitanju vozila GSP-a, ostaće on bez gabaritnih svetala, kao i njegova braća
Trebalo bi da su u pitanju novi, jer se govori o kupovini motora
Što se tiče euro norme, to već ne bih znao, ali će verovatno biti E4 kao i do sada, jer im se verovatno neće dodavati nikakvi katalizatori, niti vršiti prepravke dodavanjem SCR-a.