Mislim da je glavni razlog u tome sto UL 363 ima klimu dok UL 313 nema.UL 313 je klot verzija busa, nemaju klimu, nemaju zavese, bocna stakla su im bela kao tegla, vecina njih fabricki nemaju retarder, ni jedan nema tempomat, neki nemaju ni galerije, neki su sa okrenutim sedistima u zadnjem delu.. Tako da je UL 363 za njih mnogo jaca verzija busa sa dosta opreme

E sad ima napravljenih UL 313 koji ima retarder i dobra sedista,ali nema klimu, zatamljena stakla,zavese, znaci kao neka srednja verzija koja nije bas skroz klot.Sto je najsmesnije retko koji UL 363 je bas u kompletnoj opremi, znaci to su tako pravljeni da svakom nesto fali, tipa dva komada 363 sa crvenim retrovizorima bas identicni, a razlike su na pr:
1) na prvom ima veliki frizider, dok na drugom ima mali u koji staju samo dve male flasice od 0,5l.
2) sedista vizuelno ista, ali na drugom ima obaranje naslona i rukohvate dok prvi nema.
3) prvi ima zatamljena stakla, drugi nema.
4) drugi ima galerije, prvi nema.
I tako dalje.. to je cudo kako su ih tako sklapali, mozda je bilo nesto tipa kakve delove dohvate to nabacuju pa su ispale cudne kombinacije da glava zaboli
Ova tri sa ovim kao lufterima koje imaju na krovu u papirima se vode kao ul313.
Na crvenom i plavom ovo gore nije od klime nego samo mala ventilacija, mada mnogi gledaju i misle to im je klima..
Plavi se izdvaja po unutrasnjosti kao u medjugradskom busu, suvozacko sediste, jednokrilna srednja vrata, klima centar na tabli, a klime nema nigde

E sad po papirima su ul363 ovakvi,vidi se gore da je veci poklopac gde su motori za klimu:

E sad jedan koji je kupljen u Poljskoj me cudi kako pise da je UL 313, a ima klimu i bela stakla?...

Eto brzinski sam napisao sta sam primetio oko ovih manova posto sam svakodnevno oko njih i ispod njih, ako ima nekog da se razume malo oko njih ili radi sa njima neka se ukljuci