Logo

Privatni prevoznici 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Privatni prevoznici 2

Postod Daree » Uto Nov 08, 2016 9:53 am

blokovi je napisao:Jedna od Kobri Bamirona ostala na 78. Inace 78 je skoro dobila pojacanje u vidu jednog vozila, a koliko mi se cini Bamiron je dao dodatno :). Inace je primetno da je 78 odlicna linija. Retko se desi da bude kolona od 3 vozila...

Jeste to je Kobra P42018 a umesto njega dosao je P42009 a isto tako P42003 vise nije redovan na 94 sad je tu P42013 Mozda je sa Kobrom neko realno resenje jer ovako ispada da se nova vozila salju na 94
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Sponzor

Postod Sloba » Uto Nov 08, 2016 1:20 pm

Znači strašno. U 2016. godini u jednom glavnom gradu države koja teži ka EU, ljudi dobijaju da se voze u srednjepodnim sklepotinama anonimnih proizvođača iz Turske! Hoće li i ovi postati zvanični uvoznici i serviseri?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod icacar98 » Uto Nov 08, 2016 1:56 pm

Правопис српског језика je napisao:инжињер или инжењер
Пише се и једно и друго.
У војном речнику уобичајено је инжињерија, инжињеријски, инжињерац, а у цивилству грађевински инжењер, машински инжењер, рударски инжењер, саобраћајни инжењер.
icacar98
Član

Pridružio se: Čet Dec 05, 2013 11:53 pm

Postod Kesha » Uto Nov 08, 2016 5:04 pm

Maz na 59-ici i Mega bus na 94-ci. Druga slika mi je bila za brisanje, jer je telefonom teško pogoditi kadar pokretnih objekata, pa sam je malo izmenio ponuđenim opcijama.
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod Daree » Uto Nov 08, 2016 5:12 pm

Ako se ne varam ovaj bus na 94 je P42014
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Kesha » Uto Nov 08, 2016 5:20 pm

Nisi se prevario :wink: Slabo poznajem brojeve koje Direkcija dodeljuje privatnicima, ali sam broj ovog Mega busa video na slici, pre nego što sam isekao taj deo :wink:
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod blokovi » Uto Nov 08, 2016 5:48 pm

Sloba je napisao:Znači strašno. U 2016. godini u jednom glavnom gradu države koja teži ka EU, ljudi dobijaju da se voze u srednjepodnim sklepotinama anonimnih proizvođača iz Turske! Hoće li i ovi postati zvanični uvoznici i serviseri?

E pa onda ako neces Tursko vozilo, kupis original Man ili Mb je'l moze? Kobre iz zadnjih tura su makar niskopodne? Akia je za date pare solidno vozilo, mehanika je ok, zavrsna obrada malo bolja od IK... Wko je tenderom od Nove Godine promenjena starost vozila, zasto onda terati na silu da se kupuju Ikari?
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Sloba » Uto Nov 08, 2016 6:47 pm

Ti si stvarno na granici ludila. Ko pominje Ikarbus?

Što ti onda ne kupiš tursko vozilo kad si tako pametan? Ne znaš ni koliko Akia košta ali znaš da je za date pare solidno vozilo. Verovao sam da je Akia solidno vozilo dok nisam ušao na sajmu u autobus i žestoko se razočarao, a i priložio sam dokaze. Mogu misliti kako je tek u realnim uslovima eksploatacije.

Elem, ne bi me čudilo da se ovih dana pojavi i neki Ikarbus IK-111 rekarosiran nekoj turskoj banji. :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod mix5201 » Uto Nov 08, 2016 7:40 pm

Ukoliko autobus homologovan, prevoznik ispunio svoje obaveze pri uvozu i uspešno registrovao autobus i prošao pregled od strane Direkcije i dobio oznaku, ja ne vidim nikakav problem. I ja bih voleo da vozim dvozglobni autobus, da imamo više "čistijih" autobusa u glavnom gradu. No, jedno su želje, drugo su mogućnosti u ovim teškom vremenu.
Sramota je da jedan gradski prevznik (GSP) lažira izveštaje, pušta poluispravan autobus na sat-dva zbog brojnog stanja. Kada bi se poredio transportni rad privatnika i GSP-a i procenat obavljenih polazaka "gradskog" i privatnika (da se vodi ozbiljnija evidencija) po kvartalima, siguran sam da korist ide na stranu konzircijuma privatnih prevoznika.
Sramota je takođe da privatnik ima produktivniji, ispravniji i bolje klimatizovan (grejanje i hlađenje) zglobni autobus (SU 18) sa oko 900,000 km za razliku od pojedinih GSP-ovih primeraka devet godina mlađih "solarisa". Sramota je da osobe sa invaliditetom otežano mogu da pristupe većini stajališta po lepom vremenu usled loše rešene pešačke infrastrulture, a između ostalog sramota da se ne podstiče više nabavka niskopodnih autobusa.
Sa sruge strane, kao neko ko je u ovom polju godinama prisutan, donekle razumem Gradski sekretarijat i Direkciju za javni prevoz. Kakva je svrha da se raspiše tender (javna nabavka) ako nema ko da se javi i dostavi ponudu? Opet, radi se o prevoznicima koji sa gradskim starešinama imaju decenijsku saradnju (čak i dužu od decenije!), "uigrana" je ekipa i tu se i pre tendera znaju buduća "pravila igre" (siguran sam u to). Jer u slučaju poslovanja sa privatnicima, veoma je bitna dobra koordinacija i komunikacija na relaciji Grad - prevoznici. Mogu da razumem da nisu mogli da zahtevaju niskopodna vozila, opet radi se o mikro preduzećima (čini mi se njih 15 da učestvuje ukupno plus "Lasta" i "Lastra"), nisu im pogodni ni uslovi na tržištu, ima tu niz poteškoća. Ono što je pozitivno jeste da se broj niskopodnih autobusa iz godine u godinu povećava, većina prevoznika se okreće nabavci niskopodnih autobusa polako, veći je broj u odnosu na period od pre tri godine npr.
Još jedna stvar na koju bih hteo da sugerišem - nijedan privatnik (u bilo kojoj sferi) ne radi protiv svoje koristi (na svoju štetu). Voleo bih da se ova tema ne pretvori u naziv "koji biste autobus voleli da vidite/fotografišete/vozite se", treba biti realan. Da postoji prostor za unapređenje uslova budućih tendera i nabavke boljih vozila - to je definitivno i voleo bih da se u budućem periodu radi sa ekološki podobnijim autobusima. Za sad je prioritet da se posao realizuje u što većem obimu.
Poslednji put menjao mix5201 dana Uto Nov 08, 2016 7:44 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 11:04 pm

Postod Sloba » Uto Nov 08, 2016 7:43 pm

Dobro, onda odoh ja u Indiju po homologovanu niskopodnu rikšu pa da se uključim na liniju.

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod mix5201 » Uto Nov 08, 2016 7:48 pm

Slobodno, lično ti ne branim (šta više, pozdravljam), ispuni uslove propisane tenderom i sa srećom! :)
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Postod SGB » Uto Nov 08, 2016 8:50 pm

Мићо, има ту доста истине, али је такође истина да је Београд постао опитни полигон за no name произвођаче, што град, чије главешине нон стоп фурају причу о некој европској престоници овога и онога, не би требало себи да дозволи.
blokovi je napisao:...zasto onda terati na silu da se kupuju Ikari?

Не почињи!
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Fipi 494 » Uto Nov 08, 2016 11:00 pm

Od 20h zastoj u Pozeskoj, na jednom mazu iz Trans-juga pukla guma na sinama, tramvaji stoje.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod mix5201 » Uto Nov 08, 2016 11:16 pm

Ja od kad pamtim, autobuski vozni park je uvek bio heterogene strukture, ko neki manji sajam autobusa. :) Čak sam se navikao na to, pa mi ne smetaju proizvođači "bez brenda" (znam da jedan od takvih primeraka je dve godine redovno radio na liniji bez ijednog ozbiljnijeg kvara, čak nijedan od kaiša ili rashladno crevo nije pucalo!). Za sad mi je pozitivan pomak vizuelna unifikacija beogradskog javnog prevoza (crvena RAL 3001 kao osnovna boja), što bi nekom ko nije iz ove sfere celokupan sistem delovao organizovanije i ozbiljnije. Dok produktivno rade ti "bez brenda" proizvođači od kojekude i dok ih manji prevoznici "domaćinski" paze (uverio sam se kod nekolicine manjih privatnika, gde sam stekao utisak da je jedan autobus poput "zlatne koke", što zapravo i jeste) i nose dobar deo obima ukupnih kretanja u gradu - dobro je i za sam podsistem i grad uopšte. Živi bili pa videli kako će i da li će se uopšte doneti neka strategija o unifikaciji autobuskog podsistema, za sad ne verujem.
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Postod branik » Uto Nov 08, 2016 11:41 pm

Kratko pAmtis. Nije autobuski prevoz poceo 1997-1998.kad su uvedeni privatnici. Bilo je u normalnim vremenima i potpuno unifikovanih pogona.
Poslednji put menjao branik dana Sre Nov 09, 2016 12:44 am, izmenjena samo jedanput
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu