Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod miliraki » Ned Jan 08, 2017 7:52 pm

1.25,16v,2003
miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Sponzor

Postod branik » Ned Jan 08, 2017 10:23 pm

To bi mogao i racunar da pravi problem. Kakvi su ti kablovi svecica? Pokusaj da nadjes druge i da probas. Da li trza kad krenes da ubrzavas od niskih obrtaja (1000- 1500), a posle ( na visokim obrtajima) radi normalno?
Imao sam problem sa racunarom koji je izazvan losim kablovima i bobinom.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod miliraki » Ned Jan 08, 2017 11:22 pm

Bobina je zamenja,svecice isto nove..pre neki dan mi se desilo da je tabla poludela,nista nije htelo,i krcalo je onako ko kad zvucnici krce,i cuje se u voznji ponekad isto neko krcanje kad se pusti gas..tesko cu naci druge kablove,da probam sam
miliraki
Član

Postod branik » Pon Jan 09, 2017 11:50 pm

Poludelu tablu sam imao jednom, gde je pocelo od ABS, pa jos nekoliko lampica, do imobilajzera na kraju. Prestalo je poslle prvog gasenja. Kasnije sam saznao da je to bio problem sa punjenjem i savetovan mi je remont alternatora. Nikad se vise nije javilo, a alternator nisam dirao (14,4V).
branik
Profesionalni vozač

Postod Kassbohrer » Uto Jan 10, 2017 11:54 am

Branik, ipak je upalilo :) Zadnja dva dana sam išao na duže relacije i gledao sam da što više vozim u nižoj na većem broju obrtaja, danas se ugasila lampica i ne prijavljuje više grešku :) Pretpostavljam da je veća temperatura sagorila nakupljenu čadj ...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Stefan Bgd » Uto Jan 10, 2017 1:12 pm

Ipak, za svaki slučaj ne bi bilo loše da prvom prilikom auto odvezeš u servis na skidanje i ultrazvučno čišćenje EGR ventila. Prilično velika kilometraža je u pitanju, i sigurno da mu je vreme za to. U kućištu zna da se stvori priličan talog, deo njega si verovatno izbacio vožnjom na većem broju obrtaja motora, ali postoji mogućnost da se nakon nekog vremena ponovi identična priča. Da te ne bi iznenadio negde na sred puta iznenadnim gubitkom snage i izbacivanjem enormne količine dima, očisti ga i uživaj u vožnji. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod djole » Uto Jan 10, 2017 3:01 pm

Jesi li isao u Pinosavu na servis ? :)
Oni su dobri za Forda, nikad vise Fordova nisam video na jednom mestu nego tamo :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod branik » Uto Jan 10, 2017 3:59 pm

Dobro je. Za dalje mislim isto kao i Stefan, ipak ga ocisti.Jutros sam o tome razmisljao, jer sam vozio jednu oktaviju po snegu, pa silom vremenskih (ne)prilika uvek je morala da bude niza brzina a gas dublji. Tako se cisti i filter cestica.
branik
Profesionalni vozač

Postod miliraki » Uto Jan 10, 2017 4:41 pm

djole je napisao:Jesi li isao u Pinosavu na servis ? :)
Oni su dobri za Forda, nikad vise Fordova nisam video na jednom mestu nego tamo :D

U Pinosavi sam i brisao greske.Moracu opet ici tamo da se ozbiljnije pozabavim problemom.Jutros opet nije hteo da upali(garaza u sklopu kuce),pri drugom verglanju opet se izgasi i cela tabla.Posle toga ceo dan pali gasi vozi normalno.
miliraki
Član

Postod miliraki » Uto Jan 10, 2017 4:43 pm

Drugaru na C4 piccasu se upalilo da mora da ocisti partikularnk filter.Majstor mu rekao da izadje na autoput,tera jedno 30km da se pokrene i zavrsi ciscenje.
miliraki
Član

Postod Tihomir :) » Uto Jan 10, 2017 6:31 pm

Људи, град и кратке вожње су ''смрт'' за дизела, џађ не успева да се сагори због кратких и спорих вожњи и само се гомила у ДПФу. Вожња у 3 или 4 брзини на око 2000-2500 обртаја би требала да покрене регенерацију ДПФ-а, зависно од аута до аута. Посетите некад праве сервисе, а не квази мајсторе који само знају да обришу грешку. Брисање грешке не значи отклањање квара, него брисање забележене неправилности из меморије ЕУЈ. И немојте да дозвољавате да вам чек енџин стоји, један квар покреће други и тако у недоглед. Решавајте проблеме на време да не би кукали после када буде нешто озбиљно.
Tihomir :)
Član

Pridružio se: Čet Jul 05, 2012 4:27 pm

Postod branik » Uto Jan 10, 2017 8:03 pm

miliraki je napisao:
djole je napisao:Jesi li isao u Pinosavu na servis ? :)

U Pinosavi sam i brisao greske.Moracu opet ici tamo da se ozbiljnije pozabavim problemom.Jutros opet nije hteo da upali(garaza u sklopu kuce),pri drugom verglanju opet se izgasi i cela tabla.Posle toga ceo dan pali gasi vozi normalno.

Pa sto tako ne rece odmah? Ti si bez struje!. Akumulator zameni i proveri punjenje!
Ford fiesta ima zastitu od niskog napona. Kad padne ispod neke vrednosti, kompjuter (ecu) iskljuci sve i samo moze da vergla. Kad se to desi, znaces po jednom cudnom zvuku, kao sto si pomenuo krckanje, a pokazivac goriva krene da ide gore dole. Tada ne vredi verglati, niti ga gurati. Ako ga tada prespojis, upalice bez problema.
branik
Profesionalni vozač

Postod miliraki » Uto Jan 10, 2017 8:15 pm

Da bas tako pokazivac ide gore dole...akumulator je star vec 4-5 godina...dal ga vredi napuniti?jedan mi je tvrdio ranije da nije akumulator jer ne bi verglano..zato vas malo davim ovde..***CENZURISANO*** sto teorija a pare odose..a i jos nekom ce valjda koristiti..
miliraki
Član

Postod branik » Uto Jan 10, 2017 10:46 pm

Замени акумулатор. Ако ти показивач шета, може да вергла, али неће бацити варницу, јер је комп неће послати. Јефтино си прошао. А мајстору кажи да га је поздравио чика Браник и да ће ти паре узети неки други пут. И, пази на висину акумулатора кадвга будеш куповао. Вреди пива?
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Uto Jan 10, 2017 11:02 pm

Ако ми не верујеш, преспоји акумулаторе и упалиће. Доживео сам ово неколико пута (два пута сам мењао акумулатор, а и једно време сам био без пумпе у резервоару, па сам на мразу палио на гас). Има још један знак лошег акумулатора. Пребаци бројач км на дневни и ако га током паљења врати на тотални, исто ти је рекао. Нађи доброг електричара и ремонтуј алтернатор или га бар добро испитај. Срећан пут! Удависмо оне што мисле да би форд, да није опела, био најгори. Трећег возим, имам око 600 000км на њима. Ко разуме, схватиће!
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili