Logo

AS Tours, Novi Sad

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: AS Tours, Novi Sad

Postod Aleks_BGD » Ned Mar 26, 2017 8:14 am

Segedin juče
Imagegif upload
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod sremacns » Sub Apr 01, 2017 11:43 am

PREMIJERA
Prinova Bova 39 sedišta :o
uskoro u logu firme
foto facebook
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Postod sremacns » Sre Apr 19, 2017 3:03 pm

prevoznik : AS Tours
vozilo : VDL Bova Futura
linija : Srpska Crnja - Novi Sad
datum : 18.04.2017.
foto : Kremer Damir
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod civijas » Sre Maj 03, 2017 10:26 pm

Sloba je napisao:Dugačak je 14100mm, tako da meni ne deluje suviše tesno, pogotovo s obzirom na to da je u nekim autobusima bilo i 100 sedišta na 15 metara.

Kojom logikom nije tesno? : :o :shock:

Kako SETRA S431DT sa 13890mm ili 21cm manje ne može da ima više od 83+1+1 a u VanHool-ove grobove to redovno staje (čak i do 93+1+1 kako sam video)? :evil:

Jedino ako ima ne daj boze 1 stepenište umesto 2 pa da pričamo o tome, kao što je recimo stari Megaliner imao sa svojih 15 metara i naravno 4 osovine. Zaista mi nije jasno kako uopšte mogu kod nas da se registruju ove šklopocije sa tolikim brojem sedišta kad garantovano premašuju puni dozvoljenih 26000kg težine sa popunjenim sedištima.

Da ne pominjem aspekat bezbednosti koji smo u Barcinovom slučaju videli leta 2015. Sve ove kanturine tipa VanHool i one grobine or Atomica treba u najmanju ruku da imaju crvene tablice, a ono što jedino ima logike smanjenje broja sedišta i ponovna homologacija, jewr je zakon jasan za pismene, ali kod nas sve može da se prepravi i registruje. :evil:
Pošto smo banana republjik još dugo će moći ovako da se naguruju sedišta. Najbolje da sačekamo ko će prvi uspeti da ugura magičnih 100 sedišta u vozilo na 2 sprata i na 3 osovine. :?: :x :( :twisted: :twisted: :twisted:
civijas
Član

Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 3:46 am

Postod Sloba » Sre Maj 03, 2017 10:35 pm

Ne znam kakav je odnos kod Setre, ali bih rekao da VanHool ima duži salon u donjem delu?

Sad gledam prospekt od VanHool TDX27 Astromega, na 14.100mm daje 89 sedišta, tako da je ovde svakako jedan red viška. Ali i Dunavprevoz sa svojim bajnim Setrama je nagurao 63 komada u S417HDH, pa nikom ništa.

Što se tiče bezbednosti, malo je reči kojima može to da se opiše. U avio industriji, avioni moraju da se evakuišu u roku od dva minuta na samo pola mogućih izlaza, a kako 60+ ljudi da siđe na jedne stepenice za isto vreme bez igranja domina?

A kada je reč o broju sedišta, mislim da su u vođstvu VanHool i Irmaos Mota sa po 91 sedištem. Ako ukinemo prednje stepenice, eto nas i na 93, a možda i 95. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod civijas » Sre Maj 03, 2017 10:53 pm

Ne branim ni Dunav. Obe sive imaju višak sedišta, za S417HDH do redizajna je plafon za normalno sedenje 59 komercijalnih sedišta, a nakon redizajna 61.;)
Ali ono što je činjenica da prodaš gotovo ceo vozni park AS tursa jedva bi kupio 2 SETRE koje ima Dunav, a ni oni, ni Jadran, ni Aheron ne miriju za dampiranjem cena i igranjem prevoza po apsolutno smešnim cenama. Zato Novi Sad ima jedan od najgorih voznih parkova za turizam u ovom delu Evrope.;)

O tome i pričam. Duži jeste donji deo, ali i dalje je to prevelik broj sedišta.:D Postoji nešto što se zove dozvoljeno osovinsko opterećenje, a u slučaju ovih VanHool grobova to definitivno ne postoji. Ne pričam samo o požaru i evakuaciji. Barcinovom je pukla šasija i morali su vatrogasci da evakuišu putnike što se kod SETRE neće desiti tek tako kao što je banalno prevrtanje na bok.

Argus ima te iste Smote ali imaju 86 sedišat unutra, a ne 90+, a Viva ima grobinu i sa 93+2. Vidi im na sajtu.;)
civijas
Član

Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 3:46 am

Postod Sloba » Sre Maj 03, 2017 11:05 pm

Ne znam šta da ti kažem, ali mislim da sve znaš. Živimo na takvom tržištu gde se putnici ne prevoze avionom na letovanje zbog žestoke protekcije nacionalne aviokompanije, tako da je mnoštvo ljudi osuđeno na autobuse. Turističke agencije ne haju za komfor i bezbednost već samo za broj sedišta.

Zbog toga što se onda i kurta i murta učačkaju u svakojake agencije, leti imamo na desetine priča kako su putnici ostavljeni, autobus se pokvario, vozač zaspao za volanom i slično. Ipak, ne želim da svrstam AS Tours ni u jedan koš, ipak postoji mnoštvo pilićara koji se već bave ovakvim radnjama. Za ove iz mog komšiluka nisam video ništa negativno. Ali, ne možemo čekati da se nešto loše desi.

Nažalost, spali smo na to da nam polovan VanHool postaje ekskluziva, a kamo li da govorimo o novim Setrama. Ne mora Setra, imamo MAN, VDL i Iveco, koji uopšte nisu naivni a pritom su dosta jeftiniji. :)

Za Motu sam gledao na sajtu Grand TT i zvaničnom sajtu Irmaos Mota, na oba stoji 91+2. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Aleks_BGD » Sre Maj 03, 2017 11:37 pm

Setre 431 su uglavnom 83+2 ili 78+2.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod sremacns » Čet Maj 04, 2017 5:15 pm

PREMIJERA
Prinova ! :) Odlična VDL Bova euro 5 - 2010 god.
foto : AS Tours
Imageimage posting
Imageimage posting
Imageimage posting
Imageimage posting
Imageimage posting
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod mat12345 » Pet Maj 05, 2017 10:06 am

Napreduju kao Jadran Line!Čestitke za prinovu!
12345
mat12345
Član

Pridružio se: Ned Nov 27, 2016 5:59 pm

Postod becks89 » Pet Maj 05, 2017 11:31 am

Čekaj stani majstore, za 80€ bi letovali u Grčkoj 7 dana, sa smeštajem i da Vas vozi nova petica?
Pa ti koji putuju autobusom, gledaju da svaki euro uštede, na metli će ići do mora da bi došao, poneće sve od paradajza do turšije, da se nađe. Pričate o nekim prevoznicima i uslovima, pa počnite prvo od platnih mogućnosti, a inda kukajte kako nemamo nove Setre, što da Dunav kupuje novu Setru za Grčku, kad će doći neko pametan i sa prigradskim Neoplanom sa 63 sedišta, bez čestitih bunkera, starim 15 godina raditi to isto po nižoj ceni. Gledamo na cenu pri izboru aranžmana, a ne na tip autobusa, a naši turisti u 99% slučajeva gledaju da uštede koji dinar, tako i prevoznici i eto, svako po malo, pa imamo to što imamo.

Poslato sa PLK-L01 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod toma » Pet Maj 05, 2017 4:49 pm

Sve stoji baš kao što je becks napisao. Po meni, možda najjači razlog što se pojedini prevoznici odlučuje za Setru je klima uređaj.
Mislim, da nijedan proizvođač sem njih nema tako kvalitetno rešeno rashlađivanje. Uvek nešto fali.
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Re: Lotus travel, Novi Pazar

Postod devla_pb » Ned Maj 21, 2017 11:34 pm

Zuta bova prodata Es tursu iz Priboja..

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
devla_pb
Član

Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 10:57 am

Postod sremacns » Pon Maj 22, 2017 10:05 pm

PREMIJERA
Odličan MAN novost u voznom parku :o
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Sloba » Ned Jun 18, 2017 9:30 pm

Futura FMD dovezla KUD Veliko kolo sa turneje. :)

Korisnikov avatar
Sloba
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine