Logo

Ikarbus (2)

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Ikarbus (2)

Postod Zet109 » Sub Maj 27, 2017 6:50 am

100% MAN vidi se po instrument tabli. Odlično izgleda ovako bez ičega samo konstrukcija! :mrgreen:
MAN kann.
Korisnikov avatar
Zet109
Član

Pridružio se: Sub Maj 07, 2016 10:56 am

Sponzor

Postod gospodin dzo » Sub Maj 27, 2017 7:43 am

Autoput NS-BG,cetvrtak popodne...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Marko » Sub Maj 27, 2017 4:49 pm

Image
Image
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod becks89 » Sub Maj 27, 2017 8:43 pm

Vozio sam se danas u nekom 112LE u Bgu, poslednje isporučena serija, ne mogu da verujem da se podna obloga na dosta mesta odvojila i ispucala, čime je lepe majku mu, oho lepkom da lepe duže bi izdržala. Kako na Solarisima toga nema iako su dosta stariji...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod milos90 » Sub Maj 27, 2017 10:42 pm

I ovako slabo posla imaju,a i kad urade nesto oni ga skarabudze,novo a raspada se....
milos90
Član

Pridružio se: Čet Avg 27, 2015 10:53 am

Postod Sloba » Pet Jun 16, 2017 1:07 pm

IKARBUS IK-312MB USKORO NA PUTU

Danas smo, nakon nešto veće pauze, posetili Ikarbus gde smo svedočili završnim radovima na prototipu autobusa IK-312MB na šasiji Mercedes-Benz OC500RF. Završetak proizvodnje i provere pre isporuke (PDI) u Star Importu će se odigrati sledeće nedelje, dok je isporuka zakazana za nedelju posle te. Tada očekujemo i da vam donesemo mnoštvo kadrova celog autobusa do detalja. :)

Roj majstora se skupio oko autobusa i stalno cirkulišu. Mi smo iskoristili njihovu pauzu za doručak da na miru uslikamo autobus. ;)

Ovako trenutno izgleda prototip prvog Euro 6 Ikarbusa. :)
ImageIkarbus IK-312MB by Slobodan Kostic, on Flickr

Ovako izgleda prednji deo kad se sastavi. Na sredini maske (crno) se nalazi senzor koji meri odstojanje od vozila ispred i zaustavlja vozilo po potrebi, a u donjem delu vetrobrana je sistem protiv silaska iz saobraćajne trake. :)

Rešetke na levoj strani vozila prate konturu zadnjih farova, a isto to rade i ćoškovi zadnjeg branika.

Rešetke na zadnjoj steni skrivaju Mercedes-Benz OM936LA zapremine 7.7 litara koji isporučuje 299 konjskih snaga. Prenos snage se vrši šestostepenim manuelnim menjačem iz iste fabrike.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Sloba » Pet Jun 16, 2017 1:13 pm

Unutrašnjost ovog autobusa je veoma prostrana, verovatno i najveća koju sam video u međugradskom autobusu. Galerije dolaze od italijanske firme Prima i zaista deluju kvalitetno. Ukupno 51 sedište za putnike dolaze iz turske fabrike Sege, a razmak između redova je fascinantan, tako da će osobe preko 185 cm uživati u prostoru za kolena. :)

Sedišta se naginju, ne razmiču se i nemaju stočiće. U šaragama i prednjem redu postoji pojas na tri tačke, dok su u ostalim redovima na dve.

Tamnije tonove sedišta prate i tamniji tonovi u većem delu galerija. Ipak, monotoniju razbija svetlija bočna oplata, krovne obloge i deo galerija, tako da je unutrašnjost veoma lepo rešena i ne odaje nikakav utisak skučenosti!

I komande na galerijama su fensi. ;)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Sloba » Pet Jun 16, 2017 1:15 pm

Dok ne donesemo video snimak i detaljne fotografije autobusa, uživajte u proizvodnji IK-218M za Beograd. ;)
ImageIkarbus IK-218M by Slobodan Kostic, on Flickr

Ono o čemu smo pisali za M&M Trans Company je osvežena tabla. Na njoj se sada vidi noviji volan i noviji dugmići, u korak sa trenutnim trendom MAN-a. :)

I jedna, 'nako! ;)

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Miki 162 » Pet Jun 16, 2017 1:23 pm

Svaka cast za reportazu Slobo! :)
Kako lepo izgleda svaka cast Ikarbusu! :)
Miki 162
Član

Pridružio se: Pon Avg 08, 2016 10:00 am

Postod Aleksandar97 » Pet Jun 16, 2017 2:21 pm

Svaka čast za reportažu! :) Unutrašnjost, ceo enterijer mi lepo izgleda.
Poslednji put menjao Aleksandar97 dana Pet Jun 16, 2017 2:27 pm, izmenjena 2 puta
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 9:59 pm

Postod Se7en » Pet Jun 16, 2017 2:25 pm

Odlične slike i reportaža, Slobo! :D

Lepo je videti da se proizvode novi autobusi kod nas, naročito međugradski. Jedva čekam da vidim detaljnije slike od IK-312 kad bude završen! :D Ako mogu da primetim, na IK-312 je korišćena ista prednja i zadnja svetlosna grupa koja se stavlja na Higer autobuse.
Super su se uklopili i ceo autobus izgleda lepo, ali mi nije jasno zašto su tako izdelili oplatu između bunkera i prozora... To više priliči gradskim autobusima, nego međugradskim. Valjda će naći neko bolje rešenje u narednim primercima, s obzirom da je ovo prototip. :)
Image
Korisnikov avatar
Se7en
Član

Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 10:41 am

Postod dusanman » Pet Jun 16, 2017 2:43 pm

Svaka čast na reportaži i odličnim slikama! :D

Enterijer mu i te kako vadi prosek, prednja i zadnja stena još bože pomozi, ali bočne oplate, zadnje bočno staklo i još par detalja, katastrofa. Dizajner na robiju.
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod milos90 » Pet Jun 16, 2017 2:45 pm

Lepo izgleda ik 312,ovako po slikama što sam video deluje dosta dobro odrađen,nadam se da će ih biti više proizvedenih,da neće proizvodnja stati samo na ovom prototipu kao u slučaju ik415. Svaka čast za reportažu :D
milos90
Član

Pridružio se: Čet Avg 27, 2015 10:53 am

Postod Marko » Pet Jun 16, 2017 3:02 pm

Za nemaju streč foliju ili najlon da prekriju instrument table na IK 218 M izgleda aljkavo u najmanju ruku .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod blokovi » Pet Jun 16, 2017 3:22 pm

Не призивај ђавола Марко... Једва су се баталили производње грбавих Ик103... Бојим сњ да је ово опет неки прототип фазон, да ли ће више отвора за климу да направе, или да прекопирају Соларис или Акију, јер су оба аутобуса лети замрзивачи...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski