Logo

FLiXBUS (D)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz ostalih zemalja Evrope.

Re: FLiXBUS (D)

Postod Marko INN-NS » Pon Jun 19, 2017 11:54 pm

Za sad im je samo Europa Bus Valjevo Partner i spominjao se Prolece / Jun kao pocetak ali videcemo jos .
Bas me interesuje koja ce vozila ici jos kako ce da prebrode zakon u Srbiji sto je pre par Meseci naveo Direktor mislim da je Flixbus CEE .
Tako da ce biti zanimljivo kad se pojave oni :D
Marko INN-NS
Član

Pridružio se: Pet Dec 09, 2016 6:30 pm

Sponzor

Postod Sloba » Uto Jun 20, 2017 1:37 am

Pričao sam sa PR FlixBusa iz Zagreba, kažu da će odložiti polazak iz Srbije, ali ne za dugo. Ipak, nisu precizirali datum. :)

S obzirom na početke iz Hrvatske i BiH, najrealnije je očekivati nekog prevoznika koji ima linije za Nemačku, gde je FlixBus mreža najrazvijenija. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Marko INN-NS » Uto Jun 20, 2017 2:30 pm

Dobro je sto si pitao :)
Ja mislim da ce slabo koji prevoznik koji ima sopstvene linije za Nemacku preci da vozi za Flixbus . :D
Marko INN-NS
Član

Postod Sloba » Uto Jun 20, 2017 3:00 pm

Nije isključeno, ali ipak imaj na umu da prevoznici vode veliku bitku sa niskobudžetnim aviokompanijama koje lete ka aerodromima gde ima najviše naših ljudi. Iz Beograda i Niša low cost već leti za Minhen, Fridrihshafen, Nirnberg, Diseldorf, Dortmund i Hanover.

Uz to, FlixBus je sada već poznata mreža i nudi konekcije po celoj Nemačkoj. Ovo je odlično jer mogu praktično imati jednu liniju sa svakodnevnim polascima, na koju će dodavati putnike sa drugih linija. Na primer, linija za Nirnberg, Frankfurt, Keln, Diseldorf i Dortmund bi mogla da posluži kao glavna osovina, a kroz prolazne gradove da se dovlače putnici iz Minhena, Štutgarta, Lajpciga, Berlina i drugih. Druga varijanta bi mogla biti prolazak južnim delom Nemačke ka Štutgartu, gde je pogodno dovući putnike iz cele južne polovine države ka donjem delu, a gornji deo ostaviti avio prevozu.

Sa ovim na umu, mislim da su Panonijabus i Fudeks dva najveća konkurenta za autobuse u zelenom. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Jovan » Uto Jun 20, 2017 4:30 pm

Jest da je to tako jednostavno, kad iz Münchena krenes ne mozes planirat kad ces u Nürnberg stici, a da vezes citavu Njemacku sa Srbijom. Nema od tih predsjedanja nista vec se u Njemackoj svi zale zbog kasnjenja na Flix
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Marko INN-NS » Uto Jun 20, 2017 6:13 pm

Jeste ima FR i letove za Bratislavu pa su svi Prevoznici Puni za Bec salju i po dva busa nedeljom .
A dobra vecina sto koriste te letove od LCC kompanija su mladi ljudi a oni sto najcise putuju su penzioneri iz njima poznatih razloga :D
Flixbus putnici za Srbiju ce se malo teze navici na taj rezim rada posto se naviklo da vuce stvari koliko hoce i da se izlazi gde se njemu odgovara to je jedan veliki plus sto ce i dalje imati obicni Prevoznici .
Marko INN-NS
Član

Postod Goran sk » Uto Jun 20, 2017 6:32 pm

Evo jedan primer ...Centrotrans iz Sarajeva vozio do juce DORTMUND-SARAJEVO u saradnji sa Touringom/Eurolinerom , a sada identicno ista linija za Flix busa, pa se pitam, sta je sada bolje ??? Sto imaju sada dva MB Turisma ? ili onaj Ayats sto su ga folijama oblili ili Man-a koji je i onako vozio istu liniju...dajte ljudi manite se gluposti da ce sada u zeleno bolje biti...
rekao sam za Nemacku je bilo dobro jer osim zeleznice nije bilog drugog prevoza...

Evo jucer dosao radni kolega iz Hrvatske /Zupanja sa Flixim i kaze da mu je skuplji prevoz izasao od redovnog Herc-Toursa...i da ce u buduce i dalje sa Hercom...
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod MILE » Uto Jun 20, 2017 6:46 pm

Sad kao Flix uzime sve Turing linije?
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Jovan » Uto Jun 20, 2017 7:56 pm

Goran sk je napisao:Evo jedan primer ...Centrotrans iz Sarajeva vozio do juce DORTMUND-SARAJEVO u saradnji sa Touringom/Eurolinerom , a sada identicno ista linija za Flix busa, pa se pitam, sta je sada bolje ??? Sto imaju sada dva MB Turisma ? ili onaj Ayats sto su ga folijama oblili ili Man-a koji je i onako vozio istu liniju...dajte ljudi manite se gluposti da ce sada u zeleno bolje biti...
rekao sam za Nemacku je bilo dobro jer osim zeleznice nije bilog drugog prevoza...

Evo jucer dosao radni kolega iz Hrvatske /Zupanja sa Flixim i kaze da mu je skuplji prevoz izasao od redovnog Herc-Toursa...i da ce u buduce i dalje sa Hercom...

Svaka cast ne znam sto su svi ludi za tim Flixom pa mi imamo linije za Njemacku od kraja 70ih. Ovi naivci sto vjeruju u kartu za 2eur i sl. nek stave na papir koliki su troskovi autobus pa ce shvatiti koliko je to moguce.
Inace niti Flix ima bolje cijene, ni bolje autobuse
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Goran sk » Uto Jun 20, 2017 8:40 pm

Pa pogledaj jednog giganta "KANTIC" ,sta njihovim autobusa fali ? Naprotiv ,najbolji autobusi i jedan vozni park koji boli glava,kajeg ni svabe ga nemaju....i vi pricate Flix,mix,ovo-ono...

Druga stvar...kazete moze se >online< karte naruciti ,pa trci uplati ,pa izdrukaj sam kartu ili na mobil pokazivaj vozacu da si cekirao...sta ima tu jednostavnije od jednog telefonskog poziva i mesto rezerviseno...kartu platis u bus (ukoliko nemaju na AS )...
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod MILE » Uto Jun 20, 2017 8:59 pm

Tako je, sve si rekao, Flix je samo prodaja magle.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod toma » Uto Jun 20, 2017 10:01 pm

U osnovi, Flix je bio zamisljen kao alternativa zeleznicama Nemacke. Kasnije se razvio I kao medjunarodni prevoznik. Bar ja znam tako. A nije samo prodaja magle, vec I bezbroj novih autobusa :D :D
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Sloba » Uto Jun 20, 2017 11:34 pm

Ljudi, bez uvrede molim vas, ali skoro svi ste barem duplo stariji od mene. Pošto sam dosta mlađi od svih vas, moram da vam kažem da neko mojih godina ne razmišlja na isti način kao i vi.

Sa svojih 20 godina ću ja, i moji vršnjaci, pre iskliktati mišem i lupati tastaturu da nađem dobar prevoz nego što ću zapravo nazvati neku agenciju, a kamo li otići na lice mesta da rezervišem. Mladi vole internet, i vole da obavljaju svoju kupovinu putem njega. Tako isto i za prevoz. Prevoznici su prepoznali potencijal u internetu i sve više ulažu u online prodaju sa dinamičkim cenovnikom. Hteli vi to ili ne, a znam da većina vas smatra da je to katastrofa, ja sa svojih 20 godina to volim, a prevoznici to sigurno ne rade da bi se rešili viška para.

Druga stvar, mladi nisu vremenski ograničeni. Ja sam kad hoću da putujem negde, glavna stavka za termin odlaska i povratka je prevoz. Ja sam do sada leteo Ryanairom i easyJetom, kada me je povratna karta jednom izašla 80 evra, pa 40 evra i poslednji put 20. Stoga, prodaja dve-tri karte od dva evra daje prevozniku reklamu, a skuplje karte se ostavljaju za ljude kojima te karte zapravo trebaju. Pobogu, nije to FlixBus izmislio. Kako se jednom Ryanairu onda isplati da pali avion od 40 miliona dolara koji će potrošiti bar dve hiljade evra goriva da bi meni naplatio kartu od tri evra?! Tako što će prodati dva reda sedišta za tri evra, a za ostale će cena rasti dinamički. Idite na sajt FlixBus pa probajte da kupite kartu za sutra, pa mi onda recite da li možete da kupite kartu za dva evra.

Molim vas da ozbiljno shvatite činjenicu da je target grupa FlixBusu omladina koja je vremenski prilagodljiva i voli da svo planiranje odradi preko interneta. Možete vi reći da je to budalaština, ali vaše navike su drugačije, a ovde nije niko u krivu.

@Marko INN-NS
Beč je suviše blizu da bi bio konkurentan avioprevoz. Osim što nema low-cost prevoza sa beogradskog aerodroma, aerodrom u Bratislavi je udaljen sat, sat i po od centra Beča, tako da su vremenske razlike minimalne. Moraš gledati dalje destinacije kao što su Švedska, gde WizzAir leti skoro svakodnevno, a autobusom se putuje 24 sata.

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Marko INN-NS » Uto Jun 20, 2017 11:50 pm

Nadam se da Touring nece tako lako propasti ipak su oni brend koji Godinama postoji.
Nece Flixbus preuzeti toliko Putnika ni od Kantica ni od Bakica ni od Jankovic Prevoza posto ti prevoznici postoje bas dugo imaju svoju musteriju koju su navikli na neke stvari .
A ostalo nece flix da vuce prikolicu i onoliki silni prtljag kao ti prevoznici . :D
Sloba
Da imaju letove kao sto si naveo iz Memmingena ali Touring, Jankovic, Kantic ,Lasta i Panonijabus voze puni ne samo iz te okoline nego iz vecine gradova sto si naveo sa W6 putuju mladi ali oni ne idu cesto kao penzioneri koji znaju sve vozace i onda putuju sa poznatim ljudima . Dok ce pre mladi uporediti 50 nacina na Internetu to se slazem.
Jeste imaju Avione od 100 Miliiona i istina je da nema ni jedna karta da je isto placena . Eto radi primera Basel-Nis ima isto vezu sa W6 ali Resava je i dalje puna
Pa ako uporedjujemo malo pre Nemacku sto sad Svedsku gde je normalo da ce se leteti Avioni i po toj teoriji da Flix uvede liniju za Svedsku tek se njima nece isplatiti .
Marko INN-NS
Član

Postod toma » Sre Jun 21, 2017 12:31 am

Ima tu jako bitnih stavki koje Sloba propusta. Gledas samo velike prevoznike, a gde su mali koji sa po dva-tri vozila godinama drze ino linije. Sta mislis, kako opstaju? Sta je to zbog cega ljudi putuju s njima bas? Cena svakako ne, nove Setre ne... a opet to ide. Primera radi, iz Bujanovca za Svajcarsku I Nemacku imas svakodnevno po nekoliko autobusa. Tu bas nema logike zar ne?
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz ostalih zemalja