Logo

Temsa

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod s215hdh » Sub Feb 28, 2009 10:27 pm

Pitas, Jovane, sto mu je tako pala cena? Pa novom vozilu najvise pada cena. Uzmi kupi novi auto, izvezi ga iz autosalona i izgubio si momentalno 2000e na njemu. Diamond je lep bus, ako ti je lep Neoplan, a kazes da Diamond nije, onda si krajnje subjektivan, jer je dizajn vise nego slican. A Diamond je uvek bolji izbor od kineza.... bar po meni a pitaj kog hoces vozaca sta vi pre....
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Sponzor

Postod Sloba » Sub Feb 28, 2009 10:28 pm

Jovane, ko kaže da Cityliner nema dvodelnu šoferku. A o mrtvom uglu da ne pričam...
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod milos265 » Sub Feb 28, 2009 10:31 pm

Dizajn Diamonda je po meni genijalan! Jednostavne, ostre linije su ukomponovane tako da se dobija jednostavan i atraktivan dizajn na neki tradicionalan nacin. Ima Neoplanov duh i Bob Lee-jev pecat ali ipak ga ne mozes pomesati sa Neoplanom. Gledao sam (i slusao) verziju sa DAF motorom i imam samo reci hvale. A poredjenje sa kineskim smecem je u najmanju ruku neumesno!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod s215hdh » Sub Feb 28, 2009 10:34 pm

Tako je, Milose, pa DAF je DAF, brate. Nisam se vozio, al sto sam ga vidjao, cini se ok, naravno ima po meni nedostataka, ali to su sitnice koje uopste nisu jako bitne...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod milos265 » Sub Feb 28, 2009 10:36 pm

Prede DAF samo tako, a i ide mogu ti reci!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod s215hdh » Sub Feb 28, 2009 10:38 pm

Ide kao ziska, a malo trosi....
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod joza » Sub Feb 28, 2009 10:38 pm

Pa naravno, ko voli dizajn Neoplana nemoze bas da mu se ne svidi Daimond, dizajnirao ga isti covek kao i n1116, a po meni za te pare odlican autobus. Cena je ok, dizajn isto, kao sto kaze milos jednostavan a sasvim lep bez mnogo egzibicija. Puno autobusa za ne tako veliku cenu.
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Jovan » Sub Feb 28, 2009 10:38 pm

milos265 je napisao:Dizajn Diamonda je po meni genijalan! Jednostavne, ostre linije su ukomponovane tako da se dobija jednostavan i atraktivan dizajn na neki tradicionalan nacin. Ima Neoplanov duh i Bob Lee-jev pecat ali ipak ga ne mozes pomesati sa Neoplanom. Gledao sam (i slusao) verziju sa DAF motorom i imam samo reci hvale. A poredjenje sa kineskim smecem je u najmanju ruku neumesno!

Nisam ga ja poredio po kvalitetu sa kinezom, samo kazem da je ta autobus sa 45000km puno pala cijena. Neoplan sa skoro 140000km drzi cijenu, dobro to zavisi i od prodavca ali ipak....

Dizajnerski meni nije nesto, a ne lici mi bas na Neoplan. Dobro to je pitanje ukusa, mene licno i ne privlaci dvodjelna soferka

Po dizajnu se po meni ne moze porediti sa Citylinerom, istina ni po cijeni :wink:

Ali pazi nije realno ni reci ja cu kupiti Diamonda i ostat ce mi 100 000eur, Neoplan vjerovatno oprevdava tu cijenu
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod joza » Sub Feb 28, 2009 10:40 pm

Jel znas mozda razlog zasto opravdava tu cenu? Ako ga neko zna , ali molim Vas da je realan neka kaze.
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod s215hdh » Sub Feb 28, 2009 10:42 pm

Opravdava time da ce ti silnom elektronikom izbiti pare iz dzepa za odrzavanje vise nego Temsa. Isto kao i Serija 400 i novi Travego... Ali ti uprvi u svoje, nekad si brate, tvrdoglav ko da ti ugradjen Detroit Diesel od 1000 konja... :) Nemoj se ljutis, ali prihvati nekad malo i sta stariji i iskusniji ljudi kazu, pri tome ne mislim na sebe, tu su Joza i Milos, sedi ljudi vec :) (izvin'te momci)... Neke stvari danas vise nisu realno skupe kao sto su nekad bile...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Sub Feb 28, 2009 10:43 pm

joza je napisao:Jel znas mozda razlog zasto opravdava tu cenu? Ako ga neko zna , ali molim Vas da je realan neka kaze.

Sta ja sad nisam realan, pa da ne opravdava ne bi niko uzeo Neoplana :?:
Npr. Slavonijabus o njima smo vec raspravljali, je za svoja 3 Cityja mogal uzeti 4 Diamonda i da im jos ostane

Ja mislimi da po EU ima dosta vise Citylinera iako je Diamod poceo prije da se proizvodi, ne znam tacno koliko
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod s215hdh » Sub Feb 28, 2009 10:45 pm

Nekada se prosto radi o tome da neko drzi do ugleda. Jake firme to mogu da izguraju. Da voze Neoplana, ali neralno je bacati 100 000 na nesto sto nije toliko bolje...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Sub Feb 28, 2009 10:55 pm

s215hdh je napisao:Opravdava time da ce ti silnom elektronikom izbiti pare iz dzepa za odrzavanje vise nego Temsa. Isto kao i Serija 400 i novi Travego... Ali ti uprvi u svoje, nekad si brate, tvrdoglav ko da ti ugradjen Detroit Diesel od 1000 konja... :) Nemoj se ljutis, ali prihvati nekad malo i sta stariji i iskusniji ljudi kazu, pri tome ne mislim na sebe, tu su Joza i Milos, sedi ljudi vec :) (izvin'te momci)... Neke stvari danas vise nisu realno skupe kao sto su nekad bile...

Bio iskusan ili neiskusan naucio sam jednu stvar koja vrijedi u svemu ne samo autobusima

To je "kolko para tolko muzike", i ovde imas Neoplana, imas Temsu, imas King Long pa gledaj sta ti se najvise isplati, platiti u startu manje pa manje zaradjivati ili platiti vise pa vise zaradjivati

Pogledaj ovde koliko Kantic ima putnika, pa racunaj da li mu se isplatilo sto je uzeo Setru 400 ili ne :?:
http://autobusi.org/index.php?option=co ... g35829#new
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod s215hdh » Sub Feb 28, 2009 11:07 pm

Pa sta sada mislis da bih ja imao vise putnika da gazim 400 seriju? Bih djavola.... sa 200 serijom ga, bajo, napunim, ne znam gde cu sa ljudima, bude i viska cesto... tako da... po toj logici uzmes za 40 000 jednu dobru 215 hdh i ne boli te glava... :) pa onda ti meni objasnjavaj dalje kako to ide, a ja sam vozac 2,5 godine i radim linijski prevoz, a ti samo pratis sa strane... Al dobro, ipak ja popustim kad je neko pametniji pa vise od mene zna...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod joza » Sub Feb 28, 2009 11:18 pm

s215hdh je napisao:Pa sta sada mislis da bih ja imao vise putnika da gazim 400 seriju? Bih djavola.... sa 200 serijom ga, bajo, napunim, ne znam gde cu sa ljudima, bude i viska cesto... tako da... po toj logici uzmes za 40 000 jednu dobru 215 hdh i ne boli te glava... :) pa onda ti meni objasnjavaj dalje kako to ide, a ja sam vozac 2,5 godine i radim linijski prevoz, a ti samo pratis sa strane... Al dobro, ipak ja popustim kad je neko pametniji pa vise od mene zna...

E ovo i ja prvi put cujem da se sa Setrom 400 ili novim citilinerom zaradjuje vise para nego sa Diamondom :roll:
Mozes ti imati druze i seriju 400 pa da ti stoji u garazi, a mozes imati i seriju 200 ili Diamonda pa da ti radi non stop. Ovo je pitanje posla a ne autobusa, a slazem se postoje firme koje kupuju nove citilinere ili 400, i to su firme koje daju na taj imidz, ali za njih neverujem da je cena kao za tebe ili mene kad bi ih kupili.
posto je za liniju sigurno bolji Diamond posto je duzi i ima vise sedista za manje pare, pitam se koja bi agencija odbila da se vozi diamondom nego citilinerom kad im doteras Diamonda. Ja sa agencijama radim pa valjda nesto i znam, neverujem da bi neka odbila Diamonda.
Korisnikov avatar
joza
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki