Evo malo mojeg mišljenja o ovoj raspravi.
Temsa radi autobuse sa MAN i DAF mehanikom. Safari običan je jako neudoban autobus, te prvi modeli su imali problema sa hrđom. Kasnije je to sređeno, barem ovo sa hrđom. Za razliku od običnog Safarija Safari HD je puno kvalitetniji, udobniji i bolji autobus. Udobniji je dva puta od Lion's Coacha, i kupci barem u Hrvatskoj su jako zadovoljni s njime. Tesam je i priličan broj Safarija prodala u Austriji i Njemačkoj.
Što se tiče Diamonda ne znam puno o njemu iz prve ruke, ali ako je kao Safari HD onda je jako dobar autobus.
Netko je spomenuo Slavonija bus i Neoplane. Oni kupuju isključivo Neoplane jer je gazda lud za Neoplanima te ima na njih i popust. Veliki kupci dobiju već iz tvornice popuste na vozila. Autotrans i Samoborček imaju u Setri popust 15%-25% zato jer su stalni kupci i imaju veliki broj vozila.
S druge strane agencije u Hrvatskoj gledaju kakva vozila uzimaju, ali to se prvenstveno odnosi na dubrovački Atlas, ove druge i nisu tako stroge. Atlas je poznat samo po Setrama, no ne znam koliko će dugo to trajati jer prošle godine su kupili dvije S415HD i S415HDH iz 2002./2003. i prilično su ih razočarale.
O novom Citylineru sam pričao da ne znam nijednu tvrtku u HR da je njime zadovoljna, osim možda Slavonija busa

. Brioni su sad kupili svog drugog novog Citylinera, no gazda Briona je kum sa glavnim prodavačem MAN-a i Neoplana u HR tako da oni redovito imaju super popuste i dogovore.
Ne znam dal se zna, ali Autotrans je kupio novog Citylinera da vozi nogometaše Hajduka s njime. Oni su bili toliko nezadovoljni da su tražili nazad Setru S415GTHD koja ih je dotad vozila. Cityliner je završio na linijama, a Setra ih opet vozi.
Što se Temse tiče, i Autotransport Karlovac i AT Šibenik su jako zadovoljni Safarijem HD, a o Panturistu da ne pričam koliko su vozači ostali pozitivno iznenađeni s dvije Safari HD koje su prošle godine stigle u njihov vozni park.