Logo

Napadi na vozače JGP-a i ostalo osoblje

Diskusije

Re: Napadi na vozače JGP-a i ostalo osoblje

Postod Mare66 » Uto Okt 31, 2017 9:13 pm

Ako je ovo snimak incidenta iz 56 žalosno je što se to desilo, majstor je morao da se iskontroliše ali i ova naša sugradjanka je preterala u svakom pogledu ...
Mare66
Član

Pridružio se: Uto Dec 01, 2015 7:02 pm

Sponzor

Postod becks89 » Uto Okt 31, 2017 9:33 pm

Gde se tačno vidi da ju je udarao pesnicama?
Ovo mu ipak, nije trebalo, lepo ključeve u ruke, alarm, kafu u ruke i ćao. Nažalost, stradaće zbog ove šta god da je, kako god, ne sme fizički da reaguje.

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod SGB » Uto Okt 31, 2017 11:28 pm

"Vozi bre ##### ti materina, došo si bre iz ##### materine neke meni u Beograd ovde da voziš". Šta je trebalo dok psuje i urla na njega, valjda da joj ponudi kafu?
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod branik » Sre Nov 01, 2017 10:28 am

To i jeste nezgodna sudbina vozaca. Ako je trebalo i da joj ponudi - lako je ispasti krkan. Da je umeo, mogaoo ju je elegantno da smiri. Uslov je prvo da je vio u pravu. On je na radnom mestu, tu je zbog putnika, od njih prima platu i nikako nije smeo da to uradi. Pri tome, napustio je kabinu, pa cak nije ni verbalno napadnut u njoj. U krajnjem alucaju, tre alo je i da pozove policiju. Ovako, pre policije, mora da reaguje firma suspenzijom do okoncanja disciplinskog postupka.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Sre Nov 01, 2017 7:32 pm

I u saobraćaju postoji podeljena odgovornost za nastalu štetu... Nemojmo birati strane...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Čet Nov 02, 2017 12:40 pm

Ne mozes porediti sa saobracajem. Prvo, nasilje nije resenje. Na verbalno se ne sme odgovoriti fizickim, posevno kad nisu ravnopravni. Sta, po tome bi svaki vozac kada ga neko opsuje, trebalo da ustane i da bije. Taj verbalni napad mu sad samo moze biti izvesna olaksavajuca okolnost pred sudijom jer moze da se brani da je bio izazvan i da su mu uvrede smanjile rasudjivanje. Zasto pre ikakve akcije nije objasnio da mora da ceka vreme, da nije odgovoran za prethodnu "rupu", da nema odobrenje da krene ranije... Njena kultura i obraz se jasno vide, ali nije smeo tako da reaguje. Sta vise, izlaskom i pijenjem kafe, jos vise je raspalio bes. " Moze mi se, ,, ko vas j...!"
Mnogo ce vremena proci dok mi shvatimo da su svi poslovi jednako vazni, ali i da postuje.o svakoga u lancu usluga. Vozac je tu da putnicima pruzi uslugu. Ako njih nema, nema ni njega. Od njih zivi (direktno i indirektno: prima platu, ali i prevozi mozda uciteljicu svog deteta, lekara svoje majke, prodavacicu iz prodavnice na cosku, majstora iz EPS koji ce mu popraviti kabl na banderi....)
Postoje uvek oni vozaci koji putnike tretiraju kao stoku. Kakvi god da su putnici ( a tome bi se moglo diskutovati, prilicno) on je morao da ostane u skladu sa onim sto propisi nalazu! Takvima nije mesto u prevozu. Bio sam vozac u tom istom prevozu i vise puta to osetio na kozi sopstvenoj kako izgleda bes i frustracija niza putnika, medju kojima ima poprilicno i psihijatrijskih bolesnika, lecenih i nelecenih.
A da sam u pravu za sve ovo, dokaz je skolski program vozaca motornog vozila, koji, iako treceg stepena, ima opsteobrazovne predmete na nivou cetvrtog obrazovnog stepena i jos saobracajnu psihologiju u kojoj je jedan deo posvecen i ophodjenju sa ljudima / putnicima. A sto je danas svako vozac ( i ne samo vozac), mnogo je ozbiljno pitanje i nije za ovaj forum.
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Čet Nov 02, 2017 6:28 pm

I, kao sto rekoh: GSP reaguje na jedini moguci nacin:

http://www.kurir.rs/v/2934291
Mada znam da cu ovim navuci bes dela clanova, smatram da vozac takve stvari mora da otrpi, ili da zastitu potrazi od nadleznih sluzbi.
branik
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Čet Nov 02, 2017 10:16 pm

Ili da izvrši građansko hapšenje zbog pokušaja krađe vozila? (razvaljivanje vrata od kabine)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod SGB » Pet Nov 03, 2017 1:12 am

To je i meni palo na pamet. Trebalo je valjda da je pusti da sedne za volan, ili šta već. "Iako ste govedo bezobrazno, vozač vam ne sme ništa", bukvalno su nacrtali mete na svojim radnicima. Ne 150, nego sad sve ima da rasteraju iz firme osim one muke koja nema gde. Ja kupio bicikl, još skafander za hladno vreme da nabavim, i mogu mirno da čekam kolaps JGP-a
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Postod mishko-genija » Sub Nov 04, 2017 12:00 pm

Viktor Frankl, austrijski psihijatar: "nenormalna reakcija na nenormalno ponašanje zapravo je savršeno normalna". Prenela dr. Ana Stevanović, poznata po izjavi "Terajte se, bre, u Q.".
mishko-genija
Član

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:23 am

Postod profa_chb » Sub Nov 04, 2017 3:52 pm

Miško, opravdao si nadimak GENIJA :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pet Okt 19, 2018 3:31 pm

INCIDENT NA LINIJI 65 Dvojica automobilom presrela autobus i TUKLI VOZAČA http://www.blic.rs/wk5p6z7
branik
Profesionalni vozač

Postod becks89 » Pet Okt 19, 2018 4:32 pm

I on mu kočio da ga prepreči?
Ali vrhunac, pp aparat umesto trougla i to ispred policijskog automobila...

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Pet Okt 19, 2018 8:01 pm

O aparatu mesto trougla pisali smo više puta. Neverovatno!
A ovo mi baš i ne liči na preprečivanje. Mogao je da izbegne (ako nije bilo kola do šina) ili da ga razvali. Ne opravdavam napadače nikad i ni zbog čega i treba ih ozbiljno kazniti, sa bar kojim zatvorskim danom, a ne samo novčano, ili još gore, društvenokorisnim radom. Bio sam više puta u situaciji da se branim i tada je pp aparat imao drugačiju, ali veliku ulogu.
branik
Profesionalni vozač

Postod SGB » Ned Okt 21, 2018 12:53 am

Po netu postoje priče očevidaca da je zapravo bilo obrnuto, da je vozač autobusa skrivio udes, a potom pretukao momka koji je izašao iz kola da vidi štetu. Kako god da se desilo, ovo društvo je postalo ozbiljno bolesno. Od toga da se zbog "čukanja" tuku, do svesnog širenja lažnih vesti, ko god da je u pravu.
SGB
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije