To je sad u duhu recenice iz pripovetke ''Kanjos Macedonovic'': ''Bolji i visi odose boljijema i visijema, a ja jedva vas dopadoh!''
Kakve su trenutne okolnosti, tek pravih vozaca nece biti, ako bude i ikakvih za GSP. Kad bi neko bio kaznjen sto vozi sa temperaturom motora iynad odredjene vrednosti, sa niskoim pritiskom ulja, sto naglo koci, skrece, polazi... bilo bi mnogo drugacije.
Pisah malopre o tom nekadasnjem vremenu kad je ovaj pogon imao najbolje odrzavanje i vozila. Tada su imali nekoliko ljudi koji su se tajno vozili po linijama i posmatrali rad vozaca, tj, njegovo rukovanje vozilom. Na taj nacin su vozace drzali u osecanju da ih mozda neko posmatra, da pazljivije rukuju, a firmi su, sto direktno, sto indirektno,(kratkorocno i dugorocno) stedeli ogromne pare. Nije bila retkost da vozac bude kaznjen za nemar ili nestrucno rukovanje, a desavalo se i da plati stetu. Znam za slucaj vozaca koji je za dva dana spalio tek promenjeno kvacilo, pa se dugo posle natezao oko placanja. (Smenjivali smo se, pa sam i ja imao probleme).