od Stefan Bgd » Sub Mar 07, 2009 1:57 pm
Danas sam bio u garaži pogona i evo kako stoje stvari:
Gar.broj 1347 je već popravljen,znači stavljena je nova šoferka,novi branici...Čeka da mu se stavi novi prednji displej i može u saobraćaj,što je dobra vest.
Autobus koji je imao udes u četvrtak na 71 je gar.broj 1235 koji je tamo redovan u šihti.Vozio ga je neki mladić,kažu tek počeo da radi.Bus,za divno čudo nije pretrpeo veliku štetu,jer ga je TAM-ić zapravo udario u deo kod harmonike i onog stuba kod 3. vrata te ima samo malčice savijen lim na tom stubu i par ogrebotina.Prema rečima poslovođe,danas ide u farbaru na popravku tog dela.
Zatekao sam i gar.broj 1293(sa Bugatti reklamom) koji je demoliran od strane huligana.Sve se odigralo posle utakmice Partizan-Panatinaikos,kada je autobus na liniji 17 totalno demoliran u ulici Nikolaja Ostrovskog u Zemunu.Nepoznata grupa mladića je oko 23:15 časova zasula kamenicama autobus u kojem su bili navijači Partizana.Kada je vozač stao i otvorio vrata,grupa je ušla u autobus i počela je opšta tuča u kojoj je jedna osoba teže a dve lakše povređeno.Direktor pogona "Novi Beograd" Nenad Milovanović koji je juče u pogonu dao izjavu za novine kaže da su huligani na autobusu polomili čak 12 prozora(najviše je stradala prikolica,prednji deo nisu dirali)i da je ukupna šteta na vozilu 100.000 dinara.
Prema njegovim rečima tuča je trajala oko 5 minuta.Oko 150 ljudi kojih je u tom trenutku bilo u autobusu preplašeno su počeli da beže iz vozila na sve strane.Sve je počelo kada je jedan mladić istrčao iz parka kod Avijatičarskog trga 5 i kamenicom razbio jedan od bočnih prozora na vozilu.Potom je grupa huligana razbila ostale prozore,utrčali su u vozilo i napali navijače Partizana.(Tekst iz današnjih Press novina).
Autobus će biti poslat u Pančevo na nameštanje novih prozora.
Nažalost nisam mogao da napravim nijednu kvalitetnu fotografiju jer je vreme napolju blaga katastrofa,tako da sam samo nabrzaka pokupio informacije.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!