d.p je napisao:Dobri su autobusi,samo crveno-beli nisu za teren kakav je u Užicu,zato ce da uzmu zelene mnogo su jači od crveno-belih
Da, to je tačno. I ja, odnosno svi mi koji nas to interesuje smo uvideli da su u svemu zeleno-sivi mnogo bolji od belo-crvenih.
Suboticanin je napisao:Razlika je u sedištima izmedju belih i zelenih. O tim zelenim manovima sam čuo da neki nemaju klimu. Možda i grešim tako mi je rečeno u Jagodini. Vidim da su natrpani gradski u Jagodini i to baš dosta. Možda zbog toga treba uzeti poneki zglobni autobus, ali malo mi je gadno da takvi manovi idu do Rekovca na liniju koja je dugačka preko sat vremena i nekako mi se cini da se takvi autobusi tresu kad idu preko 80. Možda i tu grešim, ispravite me slobodno. Dispečera Bečej prevoza znam vec 7-8 godina i požalio mi se na gazdu što kupuje takve autobuse i da su neki stajali u garaži jer nemaju gde da tankuju. Inače, nema šta da se misli za koju temu sam vezan jer se očigledno vidi po mom avataru, potpisu i u kojoj temi sam najaktivniji. I još jedna stvar, ja ne dolazim neretko u Jagodinu nego 2-3 puta godisnje i obično je to uskrs i leto. Razumem da si vezan za zoran reisen koliko i ja za kodeks i liniju Pirot - Subotica.
Zeleno-sivi imaju veća i udobnija sedišta i unutrašnjost mu je veća, ima više prostora, konforniji je od prethodnih belo-crvenih. Svi imaju klimu, samo se možda iz određenih razloga desi da se ne pusti, ali tu je svakako i ventilacija koja uspešno može zameniti klimu do ponovnog uključivanja iste. Dok je postojalo preduzeće Jugoprevoz Jagodina, uvek su imali više zglobnih autobusa, pa su i na toj tvojoj pomenutoj relaciji za Rekovac uvek ili uglavnom bili standardni ti zglobni, dok je do skoro i ZR imao nekoliko zglobnih autobusa, ali sada ih trenutno nema ni jedan. Tačno je to, da stanice za točenje CNG još uvek nema svuda rasprostranjeno kod nas, pa zato ti autobusi, ili stoje u garaži nekog preduzeća, ili ih za sada ne kupuju jer nemaju gde da ih tankuju, pa se preduzeća moraju opredeljivati za kupovinu autobusa na dizel. U Jagodini postoji takva stanica za točenje CNG, pa zbog toga se već duži niz godina mogu voziti autobusi na takav pogon. Na ostali deo teksta nemam šta da pišem, to su neke tvoje lične stvari, a da sam vezan za ZR, pa dobro može se reći, jer je preduzeće iz mog grada, pa malo više postoji interesovanja i propagiranja istog, mada ni jedan drugi autobus ili preduzeće koji dođu ovamo, a imam prilike za uslikavanjem ili nekom pričom, neće biti zaobiđen, a što se može i videti i u mojim objavama u raznim temama na ovom Forumu.