Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod avramovicsasa » Sre Apr 15, 2009 2:36 pm

Lasta obožava takve drske vozače u slast im daje otkaz ukoliko napadnu
putnike ukoliko su ne ljubazni to je 6 meseci po 20% od plate.

Inače ukoliko na BAS-ovoj ili Lastinoj stanici ne postoji tabla na kome se
zabranjuje fotografisanje(Kao što je slučaj na Aerodromu)ne znam u čemu je problem a pravila koja se usmeno prenose nisu legitimna.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Sre Apr 15, 2009 6:38 pm

Iskreno ovo je drugi put da neko nasrne na mene,zbog tog fotografisanja.Ja u tome nevidim nista lose,jednostavno zadovoljstvo mi je slikati te masine,jer ih obozavam.Ali vec razmisljam da prekinem sa tim,jer mi je vec prekipelo da mi neko preti ili juri zamnom sto sam mu slikao bus....
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod markotar » Sre Apr 15, 2009 10:48 pm

avramovicsasa je napisao:Inače ukoliko na BAS-ovoj ili Lastinoj stanici ne postoji tabla na kome se
zabranjuje fotografisanje(Kao što je slučaj na Aerodromu)

Na aerodromu danas nigde nemaš takve table, bar ih ja odavno nisam video, na javnim površinama dozvoljeno je slikanje gde god poželiš. :-) Jedino ti za slikanje direktno sa platformi tj. za izlazak na samu platformu treba posebna dozvola. Ako slikaš sa terminala ili izvan aerodromskog kruga (sa "one" strane žice) nikakvih problema nećeš imati. Govorim naravno o Nikoli Tesli, ne o Bataji. :lol:

Aleks_BGD je napisao:Iskreno ovo je drugi put da neko nasrne na mene,zbog tog fotografisanja.Ja u tome nevidim nista lose,jednostavno zadovoljstvo mi je slikati te masine,jer ih obozavam.Ali vec razmisljam da prekinem sa tim,jer mi je vec prekipelo da mi neko preti ili juri zamnom sto sam mu slikao bus....

Aleks, na takve budale nailazićeš na svakom koraku. Pitanje je samo da li je neki polu-obrazovani i polu-vaspitani stvor sa IQ ispod 70 dovoljno vredan da zbog njega odustaneš od svoje strasti i zadovoljstva. Po meni - nije!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Čet Apr 16, 2009 1:47 am

nikako nemoj odustajati od slikanja,samo sledeći put obrati pažnju da li
te neko posmatra,teško je kada radiš nešto novo,neubičajno to je večita
borba sa Vetrenjačama.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Čet Apr 16, 2009 1:50 am

a bre ljudi nesme niko da vam zabrani :wink:
mene možete da slikate kad oćete, kao i kolege :)
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod avramovicsasa » Čet Apr 16, 2009 1:59 am

ma ne tebe kolega ,tramvaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Čet Apr 16, 2009 2:01 am

pa na to sam mislio, moj tramvaj, kao i od mojih
pogonskih kolega :wink: :D
miki222
Član

Postod markotar » Čet Apr 16, 2009 12:28 pm

Tako je Miki! Iskustvo mi govori da je 90% vozača OK, raspoloženi i za priču i za slikanje! E sad, ona manjina koja sa time ima problem iz čistog neznanja ili nekih drugih razloga je mnogo bučnija, a kako je u ljudskoj prirodi da više pamtimo loše stvari nego dobre te neprijatnosti nekako uvek isplivaju u prvi plan, što je velika šteta!! Nikako ne odustajte od svog zadovoljstva zbog par ***CENZURISANO*** i uvek imajte na umu da je oko vas mnogo više normalnih ljudi!!
markotar
Član

Postod miki222 » Čet Apr 16, 2009 8:19 pm

hvala , ne da ti objasnim nešto vezano za moje kolege
oni u suštini većinom jesu raspoloženi
a ima i onih koji su oprezniji, i gledaju zašto slikaš
setite se onog perioda kada su bili čuveni fotoreporteri koji su hvatali
vozače gsp-a u nezgodnim situacijama npr. puše, slušaju muziku ili pričaju sa nekim
i tome sl., e zbog toga ima i onih koji nevole da ih slikate, kakav nisam ja :wink: :D
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pet Apr 17, 2009 12:37 am

Svi se ovde bavimo drumskim vozilima,sada ću objasniti na jednom običnom primeru zašto je loše onih 10% koji ne vole da se slikaju i gori su
nego onih 90%.
Kada pukne 1 guma od 4 auto se teško kreće i vuče u jednu stranu,tako i
nas ometa tih 10% ljudi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Aleks_BGD » Pet Apr 17, 2009 12:49 am

ma nemam pojma.Ima svakakvih kad moram da kazem mentola.Ima sofera sa kojima mozes normalno pricati,slikati...ma sve super.Al bre ima i ***CENZURISANO***..al sta ces to je ona ruzna strana ovoga sveta.:D
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod volvos » Pet Apr 17, 2009 9:01 am

miki222 je napisao:a bre ljudi nesme niko da vam zabrani :wink:
mene možete da slikate kad oćete, kao i kolege :)

Pa mi tebe i tramvaj tvoj još nismo videli,imas tel s kamerom?rokni ga jednom na okretnici da vidimo to
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod cone » Uto Apr 21, 2009 9:57 am

Ja tek sada vidim ovu temu...

Slikanje je svuda dozvoljeno, osim tamo gde piše da je zabranjeno. Obzirom da se autobusi slikaju uglavnom na ulici i ostalim javnim površinama, niko nema pravo da vam to zabrani.

Najgore od svega je što je kod nas još u glavama zaostavština starih vremena, straha od špijuna i ne znam čega sve ne.

Meni je neki otpravnik jednom prilikom na terminalu kod železničke stanice prišao i rekao da ne smem da slikam. Ja sam mu odgovorio "Mhm, pokažite mi znak da je zabranjeno." Nešto je promrmljao i otišao, jer nije imao šta da mi odgovori. Kad je neko tako osion i nabusit, takav je i odgovor i dobio.

Inače, ja uvek kažem da sam sa sajta Autobusi.net kad želim da slikam nečiji privatan autobus i obično su vozači oduševljeni i zovu me da slikam i unutra. :)

Eto, sve zavisi od pristupa.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Verotronix » Uto Apr 21, 2009 3:36 pm

Meni se recimo pre par dana desilo u Kragujevcu da je sofer sa autobusom stao izvan stajalista nekih par metara nakon sto sam ga slikao i zaustavio saobracajnog policajca da me tuzi :lol:
Drao se kao manijak kao da sam ne znam kakav zlocin pocinio dok je policajac cutao kao zaliven jer nije imao sta ni da kaze.
Ja sam ga maximalno izignorisao jer kad vidis da je neko budala bolje ne raditi vecu galamu i skandal sa tim nekim i ulaziti u svadju :roll:

Nakon toga zatvorio je vrata od busa na ocigled svih putnika i produzio dalje...

Stvarno je porazavajuce koliko su prosla vremena u svesti pojedinih ljudi ovde :roll:
Ja se nadam da je to tih 10% posto o kojima su predhodnici u ovoj temi govorili ali se meni sve cini da ovde nista nema bez korenitih promena.
Ovde mnogi jos ne rezonuju sta su gradjanska prava i slobode i to je sramota i najveca glupost... :?
Verotronix

Postod markotar » Uto Apr 21, 2009 4:29 pm

Ne želim da zvučim čudno, niti da me pogrešno shvatite, ali nekako stičem utisak da taj procenat zavisi od grada do grada... Ja sam govorio o svojim iskustvima u BG, verujem da je u nekim gradovima u unutrašnjosti gde je objektivno zaostalost veća, veći i procenat paranoičnih. Sa druge strane u nekim civilizovanim društvima taj procenat je 0 (nula)!

U svakom slučaju, dobro si postupio. Srećom pa je taj pandur bio upoznat sa pravom, jer očigledno da ništa nije mogao da ti uradi. Ali to ga nikako ne opravdava što tom vozaču nije REKAO da ti NISI ništa loše uradio i time mu zapušio usta jednom za svagda!! No možda ni on nije hteo da se bakće sa budalom... Izgleda da je glupost jača od zakona...
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica