Red vožnje je nažalost loše napravljen. Iz Novog Sada autobus kreće tek u 7:30, a s obzirom da autobus iz Beograda putuje oko sat vremena, odmah u startu imate bespotrebnu pauzu od skoro pola sata. Nakon toga, polazak iz Subotice je tek u 9:15, mada bih rekao da su tu namerno uračunali pauzu od oko 20-ak minuta na Eko pumpi kod Žednika, jer Terra očigledno ima ugovor sa njima, s obzirom da tu prave pauze i njihovi kombiji što voze "od vrata do vrata". Ukratko, od prva tri sata putovanja, čak sat vremena otpada na pauzu, generalno teško gubljenje vremena. Na granicu se stiže oko 9:45, što se pokazalo kao idealno vreme, jer oba puta smo bili prvi autobus. U zavisnosti od broja putnika koji može da varira od svega 10-ak, pa do skroz popunjenog autobusa, granične formalnosti se završavaju za 15 do maksimalno 30 minuta. U Budimpeštu se stiže između 12 i 12:30 (6-6,5 sati putovanja), što je dosta ranije od 13:15, kako stoji u redu vožnje. Uz njegovu blagu izmenu, putovanje bi moglo da se skrati i na ispod šest sati, ali i ovo je sasvim zadovoljavajuće. U povratku, nažalost, autobus na granicu stiže u udarno vreme oko 21h i tu bez dva sata na granici uglavnom nema šanse da se prođe, pa stizanje po redu vožnje u 1:45 u Beograd je jedino moguće ako imate sreće, pa nema putnika iz Vojvodine.
Prvi put, u aprilu, putovao sam sa VDL Berkhof Axial 70. Sasvim korektan autobus za ovo putovanje, mada je u oba smera autobus bio prazan (do 20 putnika), tako da je to omogućavalo dosta veći komfor od onog koji nudi popunjen autobus. Malo su zveketali paneli i nešto je pucalo kad vozač namota volan u desno, ali generalno nemam nekih zamerki. Vozači korektni. Jedna slika sa MAS Novi Sad.

I dve sa pauze na Eko pumpi.

Drugi put, u oktobru, putovao sam sa Bova Futura FHD 12. Bio je dosta popunjeniji, pa nisam mogao baš da uživam u pogodnostima praznog autobusa, ali sam bar znao da odaberem idealno sedište. Autobus je bio dosta bučan, zveketalo je sve živo i generalno je bio u lošijem stanju od Berkhofa. Sa druge strane, delovalo je da nema blokadu na 100 km/h i da smo se kretali brže, mada su i vozači bili malo "oštriji", pa sam možda stekao pogrešan utisak. Svakako sam zadovoljan. Jedna slika sa MAS Novi Sad.

I dve sa pauze na Eko pumpi.