Logo

Rashodovana vozila GSP-a Beograd

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod avramovicsasa » Pon Maj 11, 2009 8:28 pm

šta misliš zbog čega je tako mnogo IK-103 i IK-201 izgorelo u požaru.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod WeljaBG » Pon Maj 11, 2009 8:29 pm

pa pregrevanje instalacije i to ne cisto tako vec zato sto su radile u nedozvoljenim uslovima (nisu zasticene). uostalom zamisli samo da je guma malo izvucena i da stoji gola zica. odma pozar momentalno. zbog parceta gume naprave stetu od nekoliko hiljada evra (ukoliko ne izgori celo vozilo, onda eto ti belaja). za te pare bi mogli da stave nova sedista ili ono sto je jos vaznije da plate te servisere (namerno necu da kazem majstore) da odrade svoj posao kako treba.
WeljaBG

Postod trosmenac » Pon Maj 11, 2009 9:06 pm

avramovicsasa je napisao:šta misliš zbog čega je tako mnogo IK-103 i IK-201 izgorelo u požaru.
Pravi razlog paljenja je suzena cev auspuha kod drugih vrata odma iza turbopunjaca(dolazi do pregrevanja istog)Vozila su tako fabricki bila uradjena sada je to ispravljeno,u nasem pogonu nije bilo paljevine od2004 i palenja 431 kod studenjaka linija 611 ako se dobro secam i 276 u Dobanovcima na okretnici iste godine :cry:
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod WeljaBG » Pon Maj 11, 2009 9:43 pm

al svakako nezasticene instalacije ;)
WeljaBG

Postod profa_chb » Pon Maj 11, 2009 10:54 pm

jel ovaj 1109 beše imao bugati reklamu, krem boje :?:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Maj 11, 2009 10:58 pm

Jeste imao je tu reklamu dobrih godinu dana.Očekivao sam da će dobiti neku novu,al ostade žut. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Pon Maj 11, 2009 10:59 pm

Da, da jeste :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Sre Maj 13, 2009 10:43 pm

da se podsetimo tramvaja gr.br.227 koji odavno nije na ulicama Beograda

gr.br.227

Image
avramovicsasa
Otpravnik

Postod WeljaBG » Sre Maj 13, 2009 11:27 pm

ja sam primetio da svaki pogon gsp-a ima sopstveni otpad (to vazi i za pogon "sava"). nemci ne znaju sta je rec rashod. svi BVG-ovi autobusi zavrse ili kod privatnika po selima ili u poljskoj pa cak i ceskoj i slovackoj.
WeljaBG

Postod Stefan Bgd » Sre Maj 13, 2009 11:37 pm

E Weljo,aj bre mani nas više tih Nemaca...Brate živiš u Srbiji,budi Srbin,i ponašaj se kao Srbin!Stalno nešto kod nas ne valja,i stalno se poredi sa Nemačkom...Daj malo da živimo u realnosti,da vidimo kako i šta može sa ovim gde smo trenutno sad.No,da ne unosimo politiku na forum,mani mo se toga,i vratimo temi. :roll:
Bravo za sliku 227 Sale. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Čet Maj 14, 2009 4:13 am

Pa dobro nema tu neke politike. Velja u principu ima pravo. Ako ćemo da idemo napred i da se menjamo na bolje daj da vidimo kako je neko drugi ko je bolji od nas to uradio, kako kod njih funkcioniše, pa da možda nešto od njih naučimo i posle možda primenimo. :-) Naravno i Stefan je u pravu kad kaže da treba biti realan i objektivan. No da ne idemo u OT. :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Čet Maj 14, 2009 12:07 pm

Ajde da ja na brzaka dam jedan Politički uvod koji ima veze sa Weljinim
postom.
Srbija se uvek borila protiv Nemaca i dugo posle rata nismo imali Diplomatske odnose sa njima,Hrvatska je potajno sarađivala sa Nemcima
pogledajte danas kakvo uređenje i standard ima Hrvatska a kakvo Srbija,
zapravo Welja hoće da kaže da moramo imati uzor,idol zemlju koja je uspela,ne možemo da se predamo,mi živimo u Srbiji i završena priča,
zašto Austrija,Nemačka nemaju otpade,reciklaža je izuzetno skupa,otpad
pre svega uništava životnu sredinu tako da im suvišni automobili,autobusi
ne trebaju,oni pre svega održavaju svoja vozila koja i posle 15 godina starosti mogu povoljno da se kupe i voze još desetak godina u siromašnijim zemljama,Welja je predpostavljam živeo ili bio u Nemačkoj
pa dobro poznaje njihova pravila,dobro je kada mogu neke stvari da se porede,cilj da težimo ka njemu,problem je u glavi niko Beograd ne sprečava da postane Berlin ili Pariz ali sobzirom na visoki stepen korupcije
kojim je upoznata čak i EU mogu samo da završim poslovicom ,,Ne može
i jare i pare,,
avramovicsasa
Otpravnik

Postod zeka » Čet Maj 14, 2009 2:56 pm

Sale, jedna mala ispravka.
Nama uzor mogu da budu i zemlje Istocne Evrope.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod markotar » Čet Maj 14, 2009 4:36 pm

Ja bih samo dodao, a ima neposredne veze sa temom, da reciklaža zapravo i nije tako skupa kao što na prvi pogled izgleda. Naprotiv, neuporedivo je jeftinije reciklirati npr. stari papir, metal ili staklo nego to proizvoditi od nule! Na stranu čak i ekologija, sve se vrti oko ekonomije!! Razvijene zemlje nisu počele da recikliraju zato što su brinule da će im zemlja biti puna đubreta, počele su zato što su znale da će na tome da uštede i zarade (surovi kapitalizam, šta da se radi)!!

A što se održavanja starih autobusa tiče, opet da zanemarimo ekologiju i gledamo sa ekonomske strane - neuporedivo je jeftinije redovno održavati stari autobus nego svakih 6-7 godina kupovati potpuno nov samo zato što se stari raspao jer je bio zapušten što od vozača, što od majstora, što od putnika (čast izuzetcima)! Mene duša boli kad vidim da novi i od poreza skupo plaćeni autobusi (a za mene je autobus nov i kad ima 5-6 godina starosti jer znam da bi uz dobro održavanje izgurao 15+) propadaju i idu u rashod!!

I posle se mi pravimo pametni! Neko bi nam se grohotom smejao! :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Senke » Čet Maj 14, 2009 5:01 pm

zeka je napisao:Sale, jedna mala ispravka.
Nama uzor mogu da budu i zemlje Istocne Evrope.

Ako misliš na zemlje kao što su Češka i Mađarska onda OK, ali ako mislis na zemlje kao što su Ukarajina, Belorusija, Rusija to nikako.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu