Logo

Rashodovana vozila GSP-a Beograd

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod trosmenac » Pet Maj 15, 2009 4:13 pm

avramovicsasa je napisao:Pogrešno si me razumeo,ja sam hteo da navedem da postoje neke veoma
loše navike među svim kategorijama zaposlenih u GSP-u i da nam je potrebna jaka kontrola jer bez toga i sa velikim platama radili bi isto.

Ne sviđa mi se kada vozači napadaju održavanje što pušta vozila sa kvarovima u saobraćaj ali delova nema,kada bi svi čekali na red dok ne stignu delovi,50% vozila bi bilo van stroja.
Što se karata tiče mnogo je skupo za isti kvalitet prevoza.

Drago mi je za 321 i 416.
Skupo a pazi ovo Lastina markica na liniji Simanovci Zemun(30km) je 7500din Kad smo kod rashoda 279 odnet juce u vecna lovista :cry:
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Sponzor

Postod WeljaBG » Pet Maj 15, 2009 6:14 pm

ma vozaci treba da sednu u vozila al da ne mrdaju iz pogona dok god ne dodje komisija za pregled iz subotice hehehe

a kad bi dosla komisija ni jedno vozilo ne bi izlazilo mesec dana jer bi moralo na generalni remont zbog toga u kakvom su ga stanju zatekli!

i novosadjani bi nas tukli po glavi zbog delova. ako nemas delove nemas pravo da izbacis (pustis) vozilo na ulicu (liniju) niti da ga cerupas zbog delova u pogonu!

to treba da bude strogo zabranjeno ali taj zakon jos ne postoji kod nas a ja bi ga prvi uveo + da nema rashoda po pogonu i pravljenja otpada vec prodaja ili reciklaza, nista drugo nije dozvoljeno.

delovi ne smeju biti polovni s drugog krsa jer tako samo pravis jos gori krs vec moraju biti originalni, autenticni i novi i naravno da su prosli sve bezbednosne ateste!
WeljaBG

Postod profa_chb » Pet Maj 15, 2009 6:56 pm

ma da, u gradu od 2 miliona stanovnika sa jedva 1500 vozila sve ukupno, ti bi da ih držiš u garaži? pa nije ti ovo '93 pa da bude 400 vozila na ulici :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Aleks_BGD » Pet Maj 15, 2009 7:22 pm

Lepo ja kazem,SAVRSENI DIKTATOR!!!!
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod avramovicsasa » Pet Maj 15, 2009 9:55 pm

Nekada je dobra i Diktatura kada ne umemo da koristimo Demokratiju zar ne Weljo.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod zeka » Pet Maj 15, 2009 10:35 pm

Ova tema je otisla u totalni off zato je restartujem jednom Gosa-Alfom.
Image
Lokaciju znate.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod markotar » Sub Maj 16, 2009 12:21 am

Samo da dodam nešto na prethodnu priču. Kad se kaže održavanje ne misli se samo na majstora koji uđe u kanal i krene da čuka. Misli se na celokupan lanac od nabavke rezervnih delova pa do kontrole obavljenog posla. Ako makar i jedna karika ne funkcioniše ceo sistem se ruši. Ja kad govorim o održavanju nikada ne mislim samo na majstora sa uprljanim rukama - već prevashodno na menadžment!

Neko je pomenuo Japance. A ja ću samo dodati - Japan je jedna od najrazvijenijih država na svetu. Pokušali ljudi da nas nauče kako se koriste, voze, održavaju, kako se organizuje prevoz (kad autobus izlazi a kad se vraća). Šta smo od njih naučili? Šta smo od toga primenili na naša vozila (ona koja smo sami kupili)? Ko zna odgovor - zna. Ima gomila gradova gde gradski prevoz radi u sličnim uslovima kao kod nas pa im se busevi ne raspadaju.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sub Maj 16, 2009 11:20 am

Pa dobro ne raspadaju se bukvalno,svremena na vreme otpadne po koji
točak,padaju reklame i šipke,itd doduše to smanjuje troškove i vreme koje je potrebno da se vozilo rashoduje.
Japan je superiorna sila tako da između ostalog to što su pomogli Beogradu za njih je to bila odlična reklama i način da se dokažu pred drugim zemljama kako oni imaju i žive u izobilju.
Što se tiče održavanja Japanaca oni su uradili po onoj Srpskoj izreci ,,Kad
si mi dao g...... daj mi i kašiku,, ali svaka im čast imali su strpljenja da se
bakću sa nama.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Momcilo (putnik) » Čet Maj 21, 2009 10:52 am

Juče sam išao u Zmaj Jovinu. Tamo su ostali još jedino 43 i 112. Svi ostali su otišli u večni raj za trolejbuse. :cry:
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod Marko » Sre Jun 03, 2009 9:56 pm

Image
Kostur trole gb 46 u garaži na Dorćolu
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod WeljaBG » Pet Jun 05, 2009 11:22 pm

ovi trolejbusi mogu da se rekonstruisu totalno i da budu bolji nego sto su ikad bili, i rusi bi nam zavideli, da se stave na 2 kruzne u centru i jednu kruznu u zemunu kao turisticke ;) to bi bio zivi muzej. svidja vam se moj predlog za rashodovana vozila? dobro ne sva ali neka onoliko koliko je potrebno za takve linije ;)
WeljaBG

Postod miki222 » Pet Jun 05, 2009 11:28 pm

e ti si opšte poznat po tim idejama, da bi od grada napravio cirkus
a od vozila GSP-a one autiće na udaranje u luna parkovima :!:
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod WeljaBG » Pet Jun 05, 2009 11:36 pm

ne ja bi samo strpao ceo svet u malo tj u krugu od 60km zvanom Beograd ;) ko voli ovaj grad pa jos i ceo sistem prevoza i urbanizam on zna na sta mislim, ostali mars napolje odavde! salim se naravno ali takvi moraju da porade na sebi ili da malo poboljsaju kvalitet zivota tamo odakle su dosli.

ja dajem predloge koji bi ovaj grad icinili svetskim ali ne lupetanjima da je svetski nego bukvalno da sve zivo bude iz celog sveta ili bar da podseca. tada se za neki grad kaze da je svetski. npr tokio ima i citaro, njujork ima citaro, pert, pa cak i peking, a bg koji je ~1000km od mannheima (najblize fabrike) nema :evil:
WeljaBG

Postod brzi » Sub Jun 06, 2009 9:21 am

Perth nema Citaro, zivim u tom gradu.
brzi
Član

Pridružio se: Sre Okt 15, 2008 2:30 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Jun 06, 2009 12:04 pm

Grad koji nema Mercedesa Citara nije svetski...Daj bre vraćajte se na temu,manite se tih Nemaca više.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu