Logo

Pogon "Karaburma"

Stare i zaključane teme

Postod Aleks_BGD » Sre Maj 20, 2009 2:16 am

MARKO 89 je napisao:Bravo Aleks,jesi genije,svaka cast :wink:

Jel je ovo okretnica ''Konjarnik'',rekao bio po onim soliterima u pozadni tvojih slika?
Ti soliteri se zovu ''Kapija Beograda'',ili sam ja to pomesao... ?!!

Hvala,hvala Marko jeste okretnica Konjarnik.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod direktor » Sre Maj 20, 2009 2:51 pm

juce na 26 cini mi se 1093 sa starom reklamom za novine koje vise nepostoje kako je to moguce mislim da je reklama za novine sutra jao sori za off topic :oops:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod danilo » Sre Maj 20, 2009 9:46 pm

igibgd je napisao:Ja sam mislio na onu foru sa dugmićima , gde pored R N D imaš i 1 i 2.To je takođe za prebacivanje u niži stepen prenosa :wink:

Jeste, ali onda ga držiš u toj brzini dok ti hoćeš i prebaciš ga u drugu brzinu opet kad ti hoćeš. Znači to bilo bilo nešto kao manuelni menjač.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod igibgd » Čet Maj 21, 2009 2:57 pm

To treba da se koristi pri opterećenju motora (uzbrdica,pun bus...) .
To je ‚‚kao‚‚ manuelni menjač sa 2 najniža stepena prenosa , dok ga ne vratiš u poziciju D , tada se vraća na automatsko prebacivanje :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod amm8990 » Pet Maj 22, 2009 10:29 pm

774 na liniji 202 na okretnici Omladinski stadion
Image
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod profa_chb » Sub Maj 23, 2009 7:06 pm

kako je lep :) juče 773 bio na 26 :)

inače 782 u lošem stanju... još pre neki dan mu je iscureo hladnjak u sinđelićevoj, pa je motor urlao kad stoji, međutim juče ista priča... uđem ja na zadnja, a ono vrelo! ne može da se diše! bus stoji a čuje se kao da ide 60! strašno za jednog japanca...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sloba » Sub Maj 23, 2009 9:01 pm

igibgd je napisao:To treba da se koristi pri opterećenju motora (uzbrdica,pun bus...) .
To je ‚‚kao‚‚ manuelni menjač sa 2 najniža stepena prenosa , dok ga ne vratiš u poziciju D , tada se vraća na automatsko prebacivanje :wink:

1-Samo prva brzina
2-Prva i druga brzina
3-Prva, druga i treća brzina
D-Sve brzine za napred
N-Ler
R-Rikverc
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod miki222 » Sub Maj 23, 2009 9:31 pm

profa_chb je napisao:kako je lep :) juče 773 bio na 26 :)

inače 782 u lošem stanju... još pre neki dan mu je iscureo hladnjak u sinđelićevoj, pa je motor urlao kad stoji, međutim juče ista priča... uđem ja na zadnja, a ono vrelo! ne može da se diše! bus stoji a čuje se kao da ide 60! strašno za jednog japanca...

počeli su japanci dobro da se kvare, pričao mi je jedan kolega da je
788 u jednom trenutku imao temperaturu motora 122, da su ljudi vikali
na njega što je kod zadnijih vrata +50, kaže šikljala vode na sve strane iz hladnjaka
odma je stao i zvao servis, ja ne znam šta je sa tim japancima
teško će ovo leto da preguraju :evil: :twisted:
ne znam dal i jedan uopšte valja, da radi normalno :?
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 23, 2009 10:33 pm

Pa raskantali ste ih brate...Da dođete kod nas u NBG,da vidiš kako se čuva.Svi do jednog su idalje u izuzetnom stanju,i ljudi koji ih duže ih baš čuvaju. 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod amm8990 » Sub Maj 23, 2009 11:18 pm

profa_chb je napisao:kako je lep :) juče 773 bio na 26 :) .

Spolja ne izgleda loše, ali unutra odvijeni "stop" tasteri vise na žicama, tako stoji već nekoliko dana :roll: jedno krilo zadnjih vrata ne funkcioniše(vidi se i sa slike), a drugo prednje krilo vrata koje funkcioniše ne zatvara se dobro, jer je naštelovano da se prvo to zatvori pa ono drugo. :roll: Prilikom otvaranja, udara i pravi užasnu buku! A tek grejanje, kao i u 771 ... Ljudi su počeli izbegavati ove baš zbog grejanja jer je nepodnošljivo vruće. Ne znam samo kako to rešiti ?!? Verovatno bi rešenje bilo da ispuste vodu iz radijatora, međutim pretpostavljam da imaju samo jedan ventil na dolaznom vodu za vruću vodu, pa se zato prirodno preko jednog kraja i zagreva voda u instalaciji i greje bus. Dovoljno je da temp. vode bude 80 stepeni u motoru u instalaciji će sigurno biti oko 60, a to je tempreratura na kojoj se drže radijatoru u stanovima! A zamislite u ovom kada je u motoru 92st koliko sam primetio kada se peo uz lešće!

Da li i Veolijini IK-103 imaju isti problem? Inače zimi je bio 8)
amm8990
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 23, 2009 11:26 pm

Veolijini nemaju tih problema,mada se pozadi naravno oseti toplota zbog motora.
A baš mi žao što su upropastili ovaj 774.Znaš kako je ranije bio dobar kada je radio na 77. :roll:
A što se tiče radijatora,i toga što greju,treba im zavrnuti slavine na kanalu u garaži,i onda kada nema dotok vode u sistem,ne može da greje.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod amm8990 » Sub Maj 23, 2009 11:35 pm

Stefan Bgd je napisao:A što se tiče radijatora,i toga što greju,treba im zavrnuti slavine na kanalu u garaži,i onda kada nema dotok vode u sistem,ne može da greje.

Dakle, oni nisu ni slavine zavrnuli ? :x Šover kaže da se grejanje ne može isključiti... hmmm... a vidim i njemu nije lako u onoj toploti.

I meni je žao što se tako ponašaju :cry: Ne znam samo ko je skidao te tastere, ne verujem da su to putnici :!:

Isto sam primetio da nekom IK-112N fali taster i stoji rupa gde vire žice, a dan pre visio na žicama taster, odšrafljen ?!? Je l' ovo shavtiti kao vandalski čin odgovrnih iz GSP-a :x
amm8990
Član

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 24, 2009 11:57 am

Vandali skidaju,veruj mi...I to se sve skida pozadi,jer tamo te vozač teško može videti,a i od motora se ni ne čuje kada ga odvali.Pa kod mene na busu pozadi poskidana oba čekića za stakla u slučaju opasnosti,i takođe izvađen taster STOP,komplet...Još su ga na tom mestu išarali sprejem i markerima,dok je napred sve OK. :evil:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod ivan264 » Ned Maj 24, 2009 2:05 pm

Stefan Bgd je napisao:Pa raskantali ste ih brate...Da dođete kod nas u NBG,da vidiš kako se čuva.Svi do jednog su idalje u izuzetnom stanju,i ljudi koji ih duže ih baš čuvaju. 8)
Pa ti brate pricas kao da si u najmanju ruku direktor pogona Novi Beograd, ili vlasnik svih vozila na Novom Beogradu. Ko ti daje pravo da kudis nekoga i kazes mu da je on raskantao neki bus (ili sve generalno govoreci). Kad bi znao koliko je samo teska situacija sa delovima u pogonu Karaburma ne bi tako govorio. Bio sam u proslu subotu kod "vas" u pogonu i video sam kako se cuva... Pa tamo je najveci javasluk od celog GSP-a. Ne mogu da verujem da pola niskopodnih autobusa koji imaju samo godinu dana nemaju tahografe...Sta drugo reci nego kriminal i javasluk... A i odrzavanje je "na nivou"... Pa pola japanaca na 17-ici kuva svaki dan, a ima jedan koji redovno ne moze da dobaci ni od Zemuna do Konjarnika a da ne ostane usput, i oni ga svaki dan pustaju u saobracaj... U proslu subotu je bilo takmicenje vozaca na nivou GSP-a i oni doterali bus kome curi ulje iz kvacila, pa posle Karaburma lose odrzava vozila... Lose je odrzavanje generalno u celom GSP-u, kao sto je i veliki nedostatak rezervnih delova.
Batice, spusti se malo na zemlju, nemas prava ni jednom vozacu da dajes savete, a kamoli da mu kazes da je on nesto raskantao, ni da dajes komentare tipa "Tamo neki padobranac" , "Sje... je MOJ bus", itd... To sto ga tvoj matori vozi ne znaci da ti ga je on kupio! Stvarno mi je muka vise od takvih (tvojih) komentara.
ivan264
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 1:41 pm

Postod miki222 » Ned Maj 24, 2009 8:17 pm

radio ja rezervu sa -758- u Padisnkoj skeli, ok je bus 8)

Image
Image
Image
Image

a ostali busevi:

-946- redovan na 1/109
Image
Image

-748- redovan na 1/107
Image

-754- redovan na 1/102
Image