Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod negas » Uto Maj 26, 2009 5:57 pm

negas je napisao:
cone je napisao:
negas je napisao:
cone je napisao:Autobus na istoj šasiji MB O404 15 RHD, ali ovaj je bio za ATP Pančevo. :wink:

Ove su karoserije bolje oplatnjivane od ovih sada...dakle promenite malo, tj vratite na staro....inace ovi su vrh vrhova, na meckinim sasijama, sa odlicnom nadgradnjom! Unutra su perfektni...

Što se izgleda tiče, sve je stvar ukusa, a ovi autobusi su zaista bili lepi. Sa druge strane, ipak su današnji autobusi mnogo kvalitetnije urađeni nego tada, obzirom da se uvela tehnologija nerđajućeg čelika, lepljenja oplate kao i druge mere zaštite, što tada nije bio slučaj, pa te karoserije nisu bile toliko lepe nakon izvesnog vremena.

Neobusi sa znakom zvezde su bili pun pogodak, zbog čega se nije išlo masovnije ne znam, ali mislim da postoji mogućnost da će ih opet biti. :wink:

Cone sve stoji shto si napisao, ali niko nemopemu reshetku! Dakle sve se je osavremenilo, ok, ali dajte neka lepe opatu na ovaj nacin kao kod Pirotskog bez onih lajsni! Dakle tu je primedba, tako je na Berkofu, Nibusu eto na primer, dakle to je sigurno i za neobus lako izvodljivo i takvi busevi ce biti vrh! I pirotski je imao dosta plastike na sebi, krov, prednja kapa, verovatno i deo oplate zadnje stene...znaci nije se neshto krucijalno promenilo da nemoze da se primeni oplata kao kod ATP-ovog!
Normalno, pa mi svi ovo pricamo jer volimo domace proizvodjace i Neobus, i ja bi najsrecniji bio (kao i svako od nas) da ono shto zamisli a misli da je najbolje takav se autobus i napravi! Neobus sve to moze, e a da li hoce!!!! Shto nisam u KAVIM-u odmah bih rekao- ocu nove buseve, ali ovakve oplate, odmah bi tada neobus sredio stvar!!! :D :wink:

Dalje shto se tice Meckinih sasija, secam se da je neko rekao pre 4-5 godina, dal iz IKBUS-a il Neobusa, da Mecka nece da daje sasije, jer takva vozila na ovom prostoru prave direktnu konkurenciju njihovim iz turske, jer su nasha sa istom mehanikom kao i izvorna, ali sa nashom nadgradnjom i pri tome i duplo jeftinija, a Mecki je cilj da proda pre svega ceo bus, a ne samo agregate i shasiju.
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod cone » Čet Maj 28, 2009 10:39 am

Na Salonu automobila u Beogradu 1996. godine, Neobus je predstavio ovaj visokoturistički autobus 30.120VT.

Motor je Detroit Diesel od 300 KS, model 300 6V 921
Menjač je HTB 748 Allison
Osovine Rockwell

Ako se ne varam, ovaj autobus je otišao u Vranje.

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Krle » Čet Maj 28, 2009 11:12 am

Bas interesanta kombinacija :D Odakle ta ideja fabrici '96. :?:
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod Gligi » Čet Maj 28, 2009 11:31 am

Pogledajte zadnji tocak na slici gore i na slici dole :lol:
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod Stefan Bgd » Čet Maj 28, 2009 11:37 am

Ovo je sjajan primerak,verujem da je sa tim Detroit diesel motorom gazio sve pred sobom...To su savršeni motori. :)
A i lepo je izgledao,mora se priznati,dobro mu je pasovala ova (metalik) siva... 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod negas » Čet Maj 28, 2009 1:08 pm

cone je napisao:Na Salonu automobila u Beogradu 1996. godine, Neobus je predstavio ovaj visokoturistički autobus 30.120VT.

Osovine Rockwell

Image

Pogledajte ovu stenu-pa vrh, pogledajte polozaj vozaca i njegov pregled i u vozzilu i van vozila-pa VRH brate, uh kako je dobar bus! Mnogo volim ovaj model, pravi je naslednii TAM-a 260a119...uh kad vozish ovo pravi si gospodin...daj cone josh ovoga :D :shock: Jedino shto su mu u onim sa TAM motorima u firmama odmah stavljali TAM volan koji je jedan od najboljih u svetu, mali zgodan...jer tamo gde ima samo TAM-ova u voznom parku nisu se navikli na ovoliki precnik tocka volana...ko brod da terash...

A u brate, kad bi ovakve buseve i danas pravili u neobusu jao... prednja stena vrh, florida farovi, sve lepo jeftino a korisno, tacno ono shto treba za jedan medjugradski! Unutra kao TAM 260A119 galerija-dosta slicna, veliki prostor za putnike, ma sve udobno ma vrh...OVAJH JE PRAVI NASLEDNIK ZA TAM 260A119 ima ih kod stanice nove ATP-a sa TAM motorom a vi necete da idete da slikiate :cry: ! Eh da sam u NS-u. Molim VAS IDITE UKOKAJTE IH, GDE CE VAM DUSHA...Shta ce nama Setre, Neoplani i ostalo....stvarno smesno...nashe makine su vrh.... :wink:

Ja kad bi kupovao jedan neobus, ovakav bi trazio!!!
negas

Postod Sloba » Čet Maj 28, 2009 1:49 pm

Negase, Iosis i ja smo išli u nedelju na stanicu i malo smo na "kvarnjaka" poslikali. :wink:
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod arsenal » Čet Maj 28, 2009 1:51 pm

Gligi je napisao:Pogledajte zadnji tocak na slici gore i na slici dole :lol:

Vjerovatno je guma bila busna, sto se vidi na zadnjojh slici, pa su stavili rezervni tocak, ali su zaboravili da vrate rotkapnu (prethodna slika).
Ponovno moram istaci da je neobus tada znao da podesi brisace, za razliku od aktuelnih modela......
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod negas » Čet Maj 28, 2009 1:52 pm

Sloba je napisao:Negase, Iosis i ja smo išli u nedelju na stanicu i malo smo na "kvarnjaka" poslikali. :wink:

Pa postavljajte slike...
negas

Postod Iosis » Čet Maj 28, 2009 1:55 pm

Negas ukokat cu ti ove Neobuse pa postavit cim bude lijepo vrjeme.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Sloba » Čet Maj 28, 2009 1:55 pm

Biće slike uskoro, imam problem sa telefonom otpao mi je onaj priključak za usb pa moram preko bluetooth a i kompjuter mi je (opet) u kvaru.
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod SAKIBOY » Čet Maj 28, 2009 2:09 pm

Pa ovaj bus mi je omiljen, odlican je, bas ga volim, inace sremexpres ima dva ovakva, i ja sam uzeo iz dedine kancelarije sliku tog busa u velikom formatu, uramljen. Bas je dobar buss. :!: :D
Život je pun slučajnosti, pokušajte da iz polušanse napravite šansu koju ćete iskoristiti!
SAKIBOY
Član

Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 2:50 pm

Postod sanos_a » Čet Maj 28, 2009 4:26 pm

cone je napisao:Na Salonu automobila u Beogradu 1996. godine, Neobus je predstavio ovaj visokoturistiиki autobus 30.120VT.

Menjaи je HTB 748 Allison
Osovine Rockwell

Ako se ne varam, ovaj autobus je otiљao u Vranje.

Image

sa ovim stopovima meni lici na porshe :wink: :twisted:
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod kovacnuno » Čet Maj 28, 2009 4:42 pm

U pravu si sanos_a, i mene podsjeća na Porše :D
Korisnikov avatar
kovacnuno
Član

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:09 pm

Postod ik404 » Čet Maj 28, 2009 7:22 pm

cone je napisao:Na Salonu automobila u Beogradu 1996. godine, Neobus je predstavio ovaj visokoturistički autobus 30.120VT.

Osovine Rockwell

Image

E, ove slike sam cekao! Ja sam i pre pominjao Neobus i Detroit, al neki nisu verovali :?
Da zavrsio je u Vranju, i kao najnoviiji bus tada preuzeo svakodnevnu poslovnu liniju Vranje - Beograd. Al nekako brzo je propao... Nije pomenuto, al imao je automatski menjac, koji mu je bio i najveca mana, tj pravio dosta problema, narocito pri naglom usporavanju (tresao bi se ceo autobus, mozda neka greska u konstrukciji...), tako da nije dugo ni izdrzao (godinu, dve)... Inace stoji da je bio prelep, tamno siv sa zutim natpisom Jedinstva, lepim retrovizorima, stopovima i farovima, solidnom klimom, al je motor delovao nekako slabasan i lenj imam utisak, mozda zbog nesrecne kombinacije sa menjacem... A i ono sto pamtim je da je razmak medju pojedinim sedistima toliko bio uzan, da jedva izdrzis put od tri, cetiri sata... :cry:
ik404
Član

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 9:41 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki