Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Postod Senke » Čet Jul 02, 2009 12:27 am

Končar je baš lep tramvaj, još da GSP zaposli mlade vozačice tramvaja, pa da uživanje bude kompletno.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Sponzor

Postod zeka » Čet Jul 02, 2009 1:00 am

Како ствари стоје ето нове теме у Куриру.

1. Како је могуће да се зна победник а тендер није готов?
2. 17 понуђача, а испаде 2
3. Продужење тендера-због кога?
4. Победа трамваја који је враћен са свих проба

Ако је ово тачно на тендере се нико више озбиљан неће пријавити!
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod dolenauglu » Čet Jul 02, 2009 2:27 am

zeka je napisao:Како ствари стоје ето нове теме у Куриру.

1. Како је могуће да се зна победник а тендер није готов?
2. 17 понуђача, а испаде 2
3. Продужење тендера-због кога?
4. Победа трамваја који је враћен са свих проба

предуги су ти ови хедлајни за курир. мора то ефектније и читалаштву курира пријемчивије:
к**** на шинама
чедо, камо наши трамваји?
ја у трамвај, сви усташе.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod zeka » Čet Jul 02, 2009 10:20 am

Курир сам навео у контексту чланка о набавци тролејбуса.
zeka
Član

Postod dolenauglu » Čet Jul 02, 2009 1:06 pm

zeka je napisao:Курир сам навео у контексту чланка о набавци тролејбуса.

гет ит, гет ит, само сам искористио волеј да опаучим ово што се зове новина, а није му фрка да прикаже слику леша жене која је скочила са београђанке са све битнијим подацима за распознавање преко целе насловне стране и онда то увеже са геополитичком ситуацијом.

апропо теме - не знам да ли је до дизајна, али трамваји одају утисак да су гломазнији него што заиста јесу. мене највише за сада занима колико је функционално организован ентеријер.
Poslednji put menjao dolenauglu dana Čet Jul 02, 2009 1:19 pm, izmenjena samo jedanput
dolenauglu
Član

Postod crobus » Čet Jul 02, 2009 1:19 pm

Mislim da Vas dečki sram može biti sa spominjanjem ustaša u ovom kontekstu.. Na nekom ozbiljnijem forumu korisnik bi bio opomenut pred ban za takvo što.
Što se tiče toga prednjeg stakla, dizajner je Slovenac koji dakle nije Ustaša.
Općenito je primitivno da neki tramvaj može biti odbijen zbog prednjeg stakla koje ima oblik slova U. Takve gluposti se događaju samo na Balkanu.
Što se tiče točke 4. Kako je moguće da tramvaj koji je vračen sa svih proba bude izabran, uopće ne razumijem smisao, jer proba i je privremeno isprobavanje tramvaja.
Druga stvar to nije ni točno, jer koliko znam u Beograd će kraći TMK, koji nije nigdje bio na probi, a zašto nije GSP isprobavao tramvaje to je njegova stvar. Uostalom nije ni ZET radio probu, nego je odmah naručio 70 komada i na kraju su svi zadovoljni.

Sve u svemu, možemo ovdje objektivno o prednostima i manama tog tramvaja, ali o ustaštvu, partizanstvu, četništvu stvarno nije mjesto.
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod dolenauglu » Čet Jul 02, 2009 1:23 pm

друже кробус, омашио си поенту. радило се о београдском дневном листу за који су својствене такве конструкције, а из мог стила писања је крајње видљив презир према истом. у сваком случају - ако је извињење потребно - имаш га, и то искрено. :)
dolenauglu
Član

Postod Marko » Čet Jul 02, 2009 1:26 pm

Nije bila namera da se neko uvredi u pitanju igra reči kako akcentuješ reč ustaše . U jednom slučaju može imati takav kontekst crobus pomislio . A u drugom drugačiji da su svi ustali kada je on ustao
.
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Darko » Čet Jul 02, 2009 1:40 pm

Te price o "U" su krenule iz Zagreba jos 2006-te kad je TMK2233 bio spreman da dodje u Beograd na probu pa se od toga odustalo. Ovde kao i u HR ima "ljudi" kojima su takve stvari jos u glavi i koji su jedva docekali pisanje ZG novinara i samo se nadovezali na iste.

P.S. Nikakva sluzbena informacija jos nije objavljena a kamoli to da se radi o kracem tamvaju a ne duzem tako da mislim da je najpametnije da se o tome prica kad se izda zvanicno saopstenje.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod crobus » Čet Jul 02, 2009 1:42 pm

Dečki sve 5, samo bih volio da se priča više o samom tramvaju, a menja o tim političkim ***CENZURISANO*** koja su nam samo mnogo zla donijela.

Nego, Crotramov problem je bio da većina natječaja po Europi na koje se prijavio su bili namješteni, na jednom je čak i trebao pobijediti u Poljskoj pa su mu prestavnici tog grada rekli da će oni poništavati taj natječaj sve dok ne pobijedi neki njihov lokalni proizvođač.

Tramvaj nije savršen, ali je ok, ništa lošiji od zapadne konkurencije.
crobus
Član

Postod Darko » Čet Jul 02, 2009 1:51 pm

To su vec druge stvari sad naravno. I ja volim da citam misljenja strucnjaka koji su doticni tramvaj videli na slici ali naravno znaju o njemu malo vise od ljudi koji su ga projektovali pa su slobodni da sa nama podele svoje zakljucke. Vozio sam se sa 2200 i skroz je ok tramvaj a u poredjenju sa onim sto trenutno vozi u Beogradu je premija tako da meni licno ce biti drago ako Koncar pobedi na ovom konkursu.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod zeka » Čet Jul 02, 2009 2:17 pm

crobus je napisao:Dečki sve 5, samo bih volio da se priča više o samom tramvaju, a menja o tim političkim ***CENZURISANO*** koja su nam samo mnogo zla donijela.

Nego, Crotramov problem je bio da većina natječaja po Europi na koje se prijavio su bili namješteni, na jednom je čak i trebao pobijediti u Poljskoj pa su mu prestavnici tog grada rekli da će oni poništavati taj natječaj sve dok ne pobijedi neki njihov lokalni proizvođač.

Tramvaj nije savršen, ali je ok, ništa lošiji od zapadne konkurencije.

Potpuno si pogresno protumacio celu pricu. Prethodne kolege su ti objasnile kakav je list Kurir i odakle je krenula prica o U soferki.
Inace, da nemam prijatelje u Zagrebu verovatno se u njemu ne bih ni vozio (isao sam kod njih u posetu), a kamoli probao (na okretnici).
Jedina nelogicnost je kupovina tramvaja koji nije dosao na probu a posebno krace verzije koja je u fazi prototipa (ispravi me ako gresim).
Zagreb ga je uzeo jer je i pravljen prevashodno za Zagreb ali je bila ideja da se i Beogradu proda.
2200 je dobar tramvaj koji je afirmaciju stekao u Zagrebu ali je infrastruktura u Zagrebu u boljem stanju nego u Beogradu pa me jos vise cudi zasto tram nije poslat na probu.
zeka
Član

Postod markotar » Čet Jul 02, 2009 2:30 pm

Mislim da jednom za svagda trebamo da prekinemo tu priču o U, mislim da je dovoljno sažvakana, jer jako lako može doći do slučajnih nesporazuma, koji nam svakako ne trebaju i apsolutno podržavam da se ovde priča ISKLJUČIVO o tramvaju i ISKLJUČIVO u kontekstu potencijalne kupovine! Nadam se da naši prijatelji ih Hrvatske znaju da svi ovde imamo potpuno OK mišljenje o TMK 2200 i da nemamo nikakvih problema sa njime što je iz Hrvatske! Nama je mnogo bitnije da dobijemo OK tramvaj po OK ceni, a iz koje je zemlje je manje bitna stvar!

Međutim, svakako da ni jedan tramvaj, bez obzira na tip, nikako ne bi trebao da se kupuje na slepo, o tome smo X puta pisali na ovom forumu. Pa i sam Zagreb je prvo isprobao 2200 pa tek onda ga je kupio!! Infrastruktua u Zagrebu je trenutno bolja nego u BG mada ni tamo nije sjajna, a bila je još lošija u vreme prve kupovine novih tramvaja. Osim toga, u BG se mnoge pruge rade, za par godina nećemo više imati tih problema. Ostaje pitanje da li je 2200 sposoban da vozi prugom pored kalemegdana.

Što se samog tendera tiče, sačekajmo zvanične rezultate. Sama činjenica da se priča da je Končar pobedio, a konkurs je trajao do juče i nikakvi zvanični rezultati nisu objavljeni, meni zvuči sumnjivo, ali ne bih da spekulišem... Osim toga pobediti na tenderu je jedno, a potpisati ugovor o kupovini je nešto sasvim drugo!! A što se modela tramvaja tiče, pa trebalo bi da se zna bar kojuje verziju Končar ponudio na tenderu.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Verotronix » Čet Jul 02, 2009 2:47 pm

Zelim samo da pruziti svoju potporu za najbolji izabrani tramvaj,ma koji god on bio. :wink:
Takodje osobno nemam nista protiv zagrebackih tramvaja i cak sta vise i sam sam takodje bio svedok voznje istim u Zagrebu. Mogu reci da sam jako zadovoljan i siguran da je svakako on jako dobar izbor za beogradjane. Male korekcije su neophodne za uslove Beograda i njegovih pruga koje su za sada zaista u losijem stanju od zagrebackih i to je fakat.

S'toga manimo se nekih aludiranja na kriminalisticke i senzacionalisticke listove koji nemaju niti obraza niti morala. A vreme ce pokazati vrlo uskoro tacne rezultate aktuelnog tendera,ja se nadam najboljem :wink:
Verotronix

Postod crobus » Čet Jul 02, 2009 3:24 pm

Ja dečki ne znam kakav je list Kurir pa se ispričavam ako sam krivo shvatio nečiju zezanciju ;), ali ***CENZURISANO***, na sve strane stalno novinari grme o ustašama, četnicima i sl., a od tog mi je stvarno već zlo...

Što se tramvaja tiče, slažem se, treba ga prvo isprobati, ali i Zagreb ga je kupio na slijepo bez probe što me isto naljutilo čiji god to proizvod bio..
crobus
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije