Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod dolenauglu » Sre Jun 03, 2009 12:25 am

''једносмерне'' табле и ролне јесу постојале, али махом у мало даљој прошлости од оне о којој ви говорите. трамваји су 50-ак година (чак и пре рата) имали такве табле. тролејбуси и аутобуси пар деценија исто.

немам ништа ни против ових двосмерних, нити против обичних папира (упадљивији су од блек-јелоу рото-табли, рецимо), али имам против тог имбецилног пада критеријума, који је показни пример свих других битнијих немара.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Sponzor

Postod zeka » Pet Jul 10, 2009 3:00 pm

Ево једне приче из Космаја око потрошње.
Пре пар година је као катастрофа окарактерисана потрошња кола 56 који је трошио 45 лит. у најгорим условима а сада 112 Н са климом али у лакој вожњи (универзијада-нема станица, све равно) троши нешто мање од 50 лит.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod miki222 » Ned Jul 12, 2009 9:16 pm

ljudi danas sam glumio turistučki tramvaj za razgledanje grada, sa mnom su
putovali 4 kineza i 2 kineskinje, 2 portugalca i 1 britanac

ušli kod Belvila ka bloku 45, išli do kraja pa onda opet sa mnom na Ustaničku, i nazad za Belvil, sva sreća pa sam vozio remontovani # 390
da nije neka kanta, i lepo sam se sporazumeo sa njima, čak šta više
sam se lepo ispričao, i bili su fini i mirni

pohvalili su BG i naš prevoz, posebno tramvaje i mene na ljubaznosti 8)

a tek kolko me njih danas slikalo (odnosno tramvaj) ono je strašno
postaću poznat u Kini :lol: 8) :twisted:
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod Aleks_BGD » Ned Jul 12, 2009 10:25 pm

miki222 je napisao:ljudi danas sam glumio turistučki tramvaj za razgledanje grada, sa mnom su
putovali 4 kineza i 2 kineskinje, 2 portugalca i 1 britanac

ušli kod Belvila ka bloku 45, išli do kraja pa onda opet sa mnom na Ustaničku, i nazad za Belvil, sva sreća pa sam vozio remontovani # 390
da nije neka kanta, i lepo sam se sporazumeo sa njima, čak šta više
sam se lepo ispričao, i bili su fini i mirni

pohvalili su BG i naš prevoz, posebno tramvaje i mene na ljubaznosti 8)

a tek kolko me njih danas slikalo (odnosno tramvaj) ono je strašno
postaću poznat u Kini :lol: 8) :twisted:

heheh imadjes novo ime Djan Ce ming Miki..:D :D :D
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod markotar » Ned Jul 12, 2009 11:03 pm

Ma dovoljno je i da staro ime počne da piše kao Mi Ki. ;-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Senke » Ned Jul 12, 2009 11:44 pm

Evo jedne priče sa jednog foruma (nema veze sa autobusima ali ima tema Gradski prevoz).

Na liniji 511 vozi jedan lik koji se zove Sova, i potpuno je lud, gari one jadne autobuse, ne spusta nikad ispod 80, a na stanici se zaustavlja max 5 sekundi. Omiljena pasija mu je da se trka sa drugim vozacima. Jedan moj komsija koji vozi na 511ci mi je pricao kako ga je jedan dan zajebo:
Bleje on i Sova kod okretnice u Sremcici i Sova odlazi da pisa, a moj ludi komsija iskorscije taj trenutak da uleti u svoj autobus i krene. Sova ga naravno snimi i sa sve kitom koja je landarala iz pantalona krene da utrcava u autobus. E sad komsija je imao nekih pola minuta prednosti sto mu je bilo dovoljno da izmakne iz Sovinog vidokruga i parkira se u jednu sporednu ulicu u Sremcici. Ovaj manijak ga naravno nije snimio i nastavio da gari ko nenormalan i uspeo je da stigne do Zeleznicke stanice iz Sremcice za 20 minuta, sto je rekord za ginisa sto se tice autobusa
A najjace je bilo sto je sa njim u busu bila neka baba, nesrecnica se zajebala pa usla u njegov autobus, dobro je slog nije strefio, a nije smela da mu pridje da ga pita da stane
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Jul 13, 2009 12:26 am

Sumaher u GSPu....xexexexexexeexexex
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod miki222 » Pon Jul 13, 2009 1:31 am

markotar je napisao:Ma dovoljno je i da staro ime počne da piše kao Mi Ki. ;-)

ja mislim da je najbolje Jang cu Miki :) :wink:
miki222
Član

Postod miki222 » Pon Jul 13, 2009 1:35 am

Senke je napisao:Evo jedne priče sa jednog foruma (nema veze sa autobusima ali ima tema Gradski prevoz).

Na liniji 511 vozi jedan lik koji se zove Sova, i potpuno je lud, gari one jadne autobuse, ne spusta nikad ispod 80, a na stanici se zaustavlja max 5 sekundi. Omiljena pasija mu je da se trka sa drugim vozacima. Jedan moj komsija koji vozi na 511ci mi je pricao kako ga je jedan dan zajebo:
Bleje on i Sova kod okretnice u Sremcici i Sova odlazi da pisa, a moj ludi komsija iskorscije taj trenutak da uleti u svoj autobus i krene. Sova ga naravno snimi i sa sve kitom koja je landarala iz pantalona krene da utrcava u autobus. E sad komsija je imao nekih pola minuta prednosti sto mu je bilo dovoljno da izmakne iz Sovinog vidokruga i parkira se u jednu sporednu ulicu u Sremcici. Ovaj manijak ga naravno nije snimio i nastavio da gari ko nenormalan i uspeo je da stigne do Zeleznicke stanice iz Sremcice za 20 minuta, sto je rekord za ginisa sto se tice autobusa
A najjace je bilo sto je sa njim u busu bila neka baba, nesrecnica se zajebala pa usla u njegov autobus, dobro je slog nije strefio, a nije smela da mu pridje da ga pita da stane

pazi kad znam tog Sovu na žalost, vozio se par puta sa mnom još dok
sam radio stalno na 2ci (odatle sam i poznat kao "Miki dvojka"), e čovek
se nervira što ja vozim sporo, pa rođače to je tramvaj nije tvoj bus sa 511
njegov komentar na sve to "ma daj nemaš pojma" i tako na taj fazon
i strašno me nervira čovek ...
miki222
Član

Postod markotar » Pon Jul 13, 2009 3:04 am

Pa ima li sporije tramvajske linije od dvojke? :-) Čudi me kako taj lik uspeva da zadrži posao, a još više kako do sada nije napravio neku ozbiljniju nesreću (daleko ga bilo)!
markotar
Član

Postod choksi » Pon Jul 13, 2009 2:03 pm

A jel znate priču da će nam svi autobusi pocrkati do nove godine čekajući delove?
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Jul 13, 2009 3:59 pm

miki222 je napisao:
Senke je napisao:Evo jedne priče sa jednog foruma (nema veze sa autobusima ali ima tema Gradski prevoz).

pazi kad znam tog Sovu na žalost, vozio se par puta sa mnom još dok
sam radio stalno na 2ci (odatle sam i poznat kao "Miki dvojka"), e čovek
se nervira što ja vozim sporo, pa rođače to je tramvaj nije tvoj bus sa 511
njegov komentar na sve to "ma daj nemaš pojma" i tako na taj fazon
i strašno me nervira čovek ...

Pa to je Sova ili kako su ga neki zvali "Buljina"... :lol:
Pravo ime tog čoveka je Miša,nekadašnji vozač Laste...Opšte poznat po ludačkim dogodovštinama,znam ga lično. :D
A što se tiče trkanja,takva mu narav...Joj samo da neko od vas čuje tog čoveka uživo,pokidao bi se... :twisted:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod miki222 » Pon Jul 13, 2009 6:49 pm

choksi je napisao:A jel znate priču da će nam svi autobusi pocrkati do nove godine čekajući delove?

jao brate čuo sam, da vam pola mečka neradi, pogotovu 157 i 194 :wink:
a da nepričam o ostalima ............
miki222
Član

Postod miki222 » Pon Jul 13, 2009 6:51 pm

markotar je napisao:Pa ima li sporije tramvajske linije od dvojke? :-)

šta fali mojoj 2ci, za mene ona nije spora, super je linija, sad treba da se vratim
samo da se normalizuju stvari , auuu jedva čekam :twisted: :D
miki222
Član

Postod markotar » Pon Jul 13, 2009 7:19 pm

Pa liniji kao liniji (trasi) ne fali ništa. Jedino što je pruga na pojedinim delovima loša, zbog toga je vožnja istom spora i neudobna (gledano iz ugla putnika, vozači verovatno imaju drugačiji utisak) ali to će se valjda rešiti. :-) Fali takođe još samo po jedan poseban kolosek na Pristaništu, kada se vozač odmara da ne pravi zastoj na ostalim linijama. :-) Da ne idemo u OT, već smo pričali. :-)

Btw, da se vratim na temu, jedan drugar mi baš danas na mejl forwardovao sledeće satirično-šaljivo viđenje gradskog prevoza. :-) Na žalost ne znam ko je ovo napisao. Nadam se da se niko neće naći uvređenim, ipak je ovo samo šala. :-)

1. Sedač na dva mesta – najčešće penzioner(ka) koji zauzima prvo od dva spojena sedišta, dok je za prilaz do onog slobodnog (do prozora) potrebno izvesti pravu cirkusku vratolomiju. Najčešće putuje do poslednje stanice, pri tom ne pokazujući ni najmanje znake sažaljenja za slabo stojeće saputnike.

2. Klinac sa borbenim rancem – učenik ili student koji na leđima vuče ono što se u vojsci zove borbeni ranac, šamarajući njime okolne stajače. Skida ga jedino kad mu "sedač na dva mesta" ustupi svoje mesto.

3. Panični zatvarač prozora – u skladu sa narodnom poslovicom da: "Od smrada niko nije umro, dok su od promaje zabeleženi brojni slučajevi", ovaj putnik, čak i na nesnosnoj vrućini, zatvara sve prozore, i tako obezbeđuje saputnicima uživanje u teškim prirodnim mirisnim notama.

4. Prerušeni ridžovan – ulazi neprimetno, prema modnom diktatu stilista iz GSP-a, prerušen u putnika. U početku pritajen, između dve stanice, ničim izazvan, iznenada vrši desant na uspavane putnike. Uvek napada u formaciji trojke – kao omaž crnim trojkama iz NOB-a. Ambicija mu naglo opada, ukoliko naleti na jednog "švercera", drži mu moralnu pridiku, maše kao trofejom njegovom ličnom kartom i drugi putnici ("šverceri") ga više ne interesuju.

5. Ljubitelj muzike – najčešće klinac sa elektronskom spravicom najnovije generacije (MP5), sa ili bez slušalica (efekat na okolinu je isti), koji želi da podeli svoje uživanje u tzv. muzici sa saputnicima.

6. Telefonski ovisnik – ni brektanje ljute dizel mašine od stotinak decibela u busu, ni zatvaranje vrata – giljotina u troli, neće ga sprečiti da obavi svoj neodložno važni telefonski razgovor. Prema melodiji mobilnog telefona, moguće mu je naslutiti karakter.

7. Opštenarodni zabavljač – crnpurasti mlađi maloletnik, uz pratnju malo starijeg harmonikaša, između dve stanice, izvodi uživo, ono što "ljubitelj muzike" sluša na svojoj spravici. Posle završetka tačke sledi slalom po prometalu, sa prikupljanjem siće.

8. Džangrizalo – potreban mu je mali povod da započne glasnu svađu. Uvek naleti na dostojnog protivnika. U njihovom malom perfomansu uživaju svi putnici (mnogo više nego u tački "opštenarodnog zabavljača"), tajanstveno i zaverenički sa osmehujući. Džangrizalo je osnovnu obuku stekao u bivšim redovima za "buš" (brašno, ulje, šećer), navukao se, a sadašnji redovi za penziju su mu retki i nedovoljni, pa upražnjava GSP. Svađu uvek započinje sa: "A što se ne voziš taksijem?"

9. Džeparoš – neguje isti stajling kao Prerušeni Ridžovan, čak i napada u istoj formaciji, razlika je samo u tome što radi u tišini. Rendgenskim pogledom otkriva skrivene novčanike, i uz pomoć magije dolazi do njih. Iza njega ostaje pustoš i mukotrpni hod po "institucijama sistema", radi dokazivanja sopstvenog postojanja.

10. Uplašeni kupac karte – obično ulazi na zadnja vrata i kreće da se mukotrpno probija kroz gužvu do vozača, da bi kupio kartu. Usput, uplašeno traži Prerušenog Ridžovana. U praznom vozilu, uvek stoji pored vrata, da ne bi propustio svoju stanicu.

11. Pomahnitali majstor – vozač koji nije prošao konkurs za Formulu 1. Obožava krševe sa ručnim menjačem iz kojih ume da izvuče poslednji atom snage. Ako vozi tramvaj, obožava novu skretnicu u Nemanjinoj. Putnici pokorno trpe njegove vratolomije, grčevito zakačeni za šipke u prometalu, a ni Džangrizalo se ne usuđuje da pravi gužvu, nego nešto promrsi sebi u bradu o analogiji putnika i krompira – kako ne bi još više razjario Pomahnitalog Majstora.
Poslednji put menjao markotar dana Pon Jul 13, 2009 7:26 pm, izmenjena 2 puta
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije