Logo

Vesti

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod zak » Ned Avg 09, 2009 12:34 am

moj zakljucak je da su u ovoj zemlji svi ludi...

iskreno... ovi u gsp nemaju para i to je jasno..e sad posto je rukovodstvo glupo da ista uradi na smanjenju nepotrebnih troskova krenuli su sa ovom pricom oko svercera. pri cemu se oduvek znada u ns ima maks oko 5 posto takvih...glupo je maltretirati ostalih 95 posto zbog kao ekstra zarade koja an mesecnom nivou ne omogucava nisa posebno..ama bas nista...

i da ponovim... ne treba da se ljudi voze besplanto i treba kaznjavati svrcere...ali to se moze resiti i drugim nacinom..a prvi je da konrolori rade 24 sat i na svim linijama i po cleom gradu..a ne na odredjenim trasama koje su svi znalii koje se godinama nisu menjale npr. 4 uvek udju kod tunela jeftinoce, kod 2 uvek udju u jevrejskoj i tako slicno
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Sponzor

Postod cone » Pon Avg 10, 2009 9:45 am

Ovo je tačno da pravilo ulaza samo na prednja vrata postoji 20 godina i to od onda kad su ukinute pretplatne karte, o čemu sam već pisao. Do tada se ulazilo i na zadnja vrata, a izmena putnika je bila mnogo-mnogo brža.

Ono što je evidentno je da se smanjio broj putnika. Ali što je zanimljiva situacija, nisu samo šverceri počeli manje da koriste autobus, već i ljudi koji bi inače u normalnim okolnostima plaćali kartu. Jednostavno ne žele da se maltretiraju.

Videćemo kakva će biti situacija kad počne jesenji red vožnje i drastičnije povećanje broja putnika.

Druga stvar, malo je licemerno okriviti Novosađane da su "zaboravili" na pravila kako se karta mora kupiti. Ono što je tačno je da su se "opustili" obzirom da kontrola karata uopšte nije bila redovna ili je imala svoje redovne obrasce kontrole na koje su putnici navikli. Otprilike je svako znao da je najverovatnije da će kontrola ući na pretposlednjoj stanici na pojedinim linijama, pa su u skladu sa time kontrolori i izbegavani.

Isto tako, postojali su slučajevi da je kontrola ulazila u autobuse, a da vi kao putnici to uopšte niste ni znali! Kako to? Pa jednostavno, mrzelo ih je da kontrolišu putnike. Što se njih tiče, svi su imali kartu.

Na kraju imate rezultat da su se ljudi odlučivali na švercovanje, jer je bila mala verovatnoća da to neko proveri.

Ono što je dobra odluka je da se drastično poveća cena doplatne karte i time pripreti švercerima. U skladu sa time treba povećati učestalost kontrola, a ukinuti ovo besmisleno pravilo o neotvaranju vrata za izlaz jer to nije dobro rešenje. Ni za vozača, a pogotovo ne za putnike, naročito one koji plaćaju kartu. Svuda se u normalnom svetu teži da se protok ubrza, a ne uspori. A, ovako se usporava drastično. Doći će do nagomilavanja autobusa na usputnim stanicama, autobusi će ostajati na semaforima. Vozači i sami znaju koliko je frustrirajuće kad ne mogu da se primaknu stanici, jer ispred njih stoje tri autobusa.

Samo povećati redovnu kontrolu karata i to će dati odlične rezultate! One koji redovno plaćaju, to neće doticati, a neće biti maltretirani. Oni koji su se do sada švercovali će se zapitati da li to i dalje da rade, jer bi se za učestale kontrole pročulo među građanima.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Iosis » Pon Avg 10, 2009 10:11 am

I to nije lose, da kontorle budu cesce, na razlicitim mjestima i to da kontrolori nemaju uniformu kako bi se mogli prepoznati sa 100 metara pa oni koji se svercaju mogu na vrjeme pobjeci. I naravno kazne bi trebali povecati na 10000 dinara.
To je tacno da neke linije skoro nikad nemaju kontrole. Putujem linijom 11A i 11B vec 2 godine i to svaki dan, a samo 2 puta sam vidio kontrolu.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod MARKO 89 » Pon Avg 10, 2009 11:19 am

Cak i na televiziji B92 se pricalo na temu ulaza na prednja vrata u vozila JGPP.
Gradjani ''kukaju'' i zale se na sva usta.
Svi moguci komentari gradjana bili su negativni i na racun GSP-a.

Mada ja licno ne vidim nista lose u tome,takav sistem ulaza- izlaza u KG-u je prisutan godinama,pa se mi ne zalimo. :roll: :roll: :roll:
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod cone » Pon Avg 10, 2009 1:02 pm

A, jel kod vas u Kragujevcu otvaraju vrata za izlaz tek kad i poslednji putnik uđe u autobus? U tome je najveći problem, ne to što je ulaz na prednja vrata.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod MARKO 89 » Pon Avg 10, 2009 1:08 pm

cone je napisao:A, jel kod vas u Kragujevcu otvaraju vrata za izlaz tek kad i poslednji putnik uđe u autobus? U tome je najveći problem, ne to što je ulaz na prednja vrata.

Zavisi kako koji vozac kada govorimo o AS-u.U Vulovicu npr takav je slucaj,dok ne udju svi ne otvaraju se vrata za izlaz,posebno na frekventnim stanicama u gradu.
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod Verotronix » Pon Avg 10, 2009 1:15 pm

MARKO 89 je napisao:
cone je napisao:A, jel kod vas u Kragujevcu otvaraju vrata za izlaz tek kad i poslednji putnik uđe u autobus? U tome je najveći problem, ne to što je ulaz na prednja vrata.

Zavisi kako koji vozac kada govorimo o AS-u.U Vulovicu npr takav je slucaj,dok ne udju svi ne otvaraju se vrata za izlaz,posebno na frekventnim stanicama u gradu.

Nije uvek pravilo..mada iskreno postoji u nekih 30 sec. recimo razmak izmedju otvaranja ulaza i izlaza...za izlaz uvek sacekas koji trenutak zavisno od broja putnika koji se rasporede ispred prednjih vrata da udju...

Mada opet napominjem Kragujevac i Novi sad se poprilicno razlikuju u tim aspektima i ono sto solidno funkcionise kod nas ne mora da znaci da je dobro resenje i u Novom Sadu. Makar i privremeno kao sad ocito je naislo na velike kritike gradjana :(
Verotronix

Postod leif aka paparazzo » Pon Avg 10, 2009 2:09 pm

najveca ironija u svemu je sto se akcija zove RED JE!

slozio bih se sa Conetom da je najblaze receno licemerno da su samo Novosadjani krivi, a GSP nije radio nista ili skoro nista godinama na kontroli!

inace na sajtu GSP-a se moze pogledati jesenji red voznje u kom NI ZA JEDNU LINIJU nije produzen poluobrt, zelim volvosu, milanu i kolega puno srece narocito u spicevima u pokusaju odrzavanja reda voznje
Korisnikov avatar
leif aka paparazzo
Član

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 2:58 am

Postod volvos » Pon Avg 10, 2009 2:11 pm

leif aka paparazzo je napisao:najveca ironija u svemu je sto se akcija zove RED JE!

slozio bih se sa Conetom da je najblaze receno licemerno da su samo Novosadjani krivi, a GSP nije radio nista ili skoro nista godinama na kontroli!

inace na sajtu GSP-a se moze pogledati jesenji red voznje u kom NI ZA JEDNU LINIJU nije produzen poluobrt, zelim volvosu, milanu i kolega puno srece narocito u spicevima u pokusaju odrzavanja reda voznje

Hvala druže,drago mi je da neko misli i na nas
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod sanos_a » Pon Avg 10, 2009 4:02 pm

malo o.t. u skopje kaj autobus zastane na postojku vozac otvora u isto vremenu i vrata za ulaz i ostale vrate za izlaz i autobus. meni nije jasno zasto da se vrate za izlaz otvaraju dok ne uleze svi ljudi u autobus?
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod volvos » Pon Avg 10, 2009 7:44 pm

Zato što kad se odjednom otvore sva vrata oni koji su donekle i planirali da kupe kartu,ipak odlučuju da se prevezu dzabe
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod sanos_a » Pon Avg 10, 2009 7:57 pm

u skopje barem ja kad sam se vozio jedno 4 meseca u jsp nisam video ni jedan putnik da se "svercuje" u autobus, a na vrate za izlaz obicno ulaze ucenici jer oni imaju slobodnu voznju i oni koi imaju mesecnu kartu a isto ima i mnogo kontrola jer ja kad sam se vozio u proseku na svaku 3 dan je imao kontrolu kad sam ja isao sa liniju 5
Image
sanos_a
Član

Postod Iosis » Pon Avg 10, 2009 11:04 pm

Eto vidis, bila je cesta kontorola i znao se red, onaj ko ima pokaznu i pravo da se vozi dzaba isao je na srednja i zadnja vrata, a onaj ko je kupovao kartu na prva.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod sanos_a » Pon Avg 10, 2009 11:08 pm

jeste tako je. onaj koi saka da kupe kartu ulazi na prva vrata a nedaj boze da te uhvati kontrolu u autobus na jsp jer kazne su mnogo velike cuo sam da je kazna za putnik bez bilet 20 eura, pa sad vidi dali ces se voziti bez kupeni bilet
Image
sanos_a
Član

Postod cone » Uto Avg 11, 2009 9:23 am

GSP POČEO PREGOVORE

Policija čuva red u autobusima?

Gradski prevoznik počeo je pregovore s policijom radi zaštite vozača, zbog akcije kontrole karti u vozilima započete pre nedelju dana. Prošle sedmice dva vozača su napali putnici, koji su bili nezadovoljni, jer su vozači od njih tražili kartu na uvid.

Preduzeće će povećati i broj kontrolora u autobusima, jer prema analizama oko deset odsto putnika koristi usluge javnog prevoza švercujući se u autobusima.

Kontrola putnika, da podsetimo, podrazumeva ulaz na prva vrata, a izlaz na druga i treća vrata- Zbog akcije "Zna se red" i "Red je" na svim autobusima je označeno da je ulaz u autobus na prva vrata, dok su u autobusima zalepljeni natpisi da putnik treba da pokaže kartu.

Dnevnik, štampano izdanje
Korisnikov avatar
cone
Gazda

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu