Logo

Vesti

Diskusije

Re: Vesti

Postod Mare66 » Sub Avg 17, 2019 8:52 pm

Po toj matematici taj čovek je svaki dan radio nešto manje od 6 sati svih 31 dan , što nije uopšte loše .i pomalo čudi što ljudi odlaze iz GSP a s obzirom na dobru platu i radno vreme .
Mare66
Član
 
Postovi: 459
Pridružio se: Uto Dec 01, 2015 7:02 pm

Re: Vesti

Sponzor

 

Re: Vesti

Postod mishko-genija » Ned Avg 18, 2019 10:07 am

Po mojim informacijama, ko radi u podne bez prekovremenog, ima platu koja počinje sa 4
mishko-genija
Član
 
Postovi: 259
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:23 am
Lokacija: Beograd

Re: Vesti

Postod Kesha » Ned Avg 18, 2019 2:04 pm

Ne može nikako ni jedan vozač imati platu ispod 50.000, čak iako ima samo fond časova, odnosno redovan rad sa nultim stažom, pomnoženo sa ugrađenih 10% bonusa, plus učinak. Topli obrok i regres se podrazumevaju. Za prošli mesec je minimum bio oko 51.000, na fond od 184 časova za solo vozilo, odnosno za koeficijent 3.80. Bedna plata, ali treba imati u vidu da onih sa nultim stažom skoro i da nema, a i ta nekolicina obično radi šihtu, plus prekovremeni i noćni sati, pa i oni pređu 60.000 dinara, uglavnom. Osnovna zarada je bedna na nivou cele firme, s tim što vozači sa dobrom smenom, kao i linijom gde se može prodati i nešto karata, ponešto još i mogu da zarade. Prosek i jeste negde oko 65000 za vozače, jer su, ipak, oni koji imaju samo redovan rad u velikoj manjini, a prosek nabijaju, ponaročito, oni vozači koji, zahvaljujući prodaji karata na "posebnim" linijama, sa platom sustignu i direktore pogona. Takođe, prosek znatno skače u mesecima sa državnim praznicima, kad je nemali broj onih koji se primiču cifri od 80.000 dinara, a poneko i nju preskoči sa više noćnih sati. U administraciji su oscilacije minimalne, dok su kod vozača razlike poprilične u zavisnosti od smene i linije, a kod održavanja noćni sati čine najveću razliku. Elem, osnovnu zaradu treba povećati na nivou cele firme, i to isključivo kroz bod, a ne preko koeficijenta, ne bi li svi zaposleni osetili neki boljitak.

Sindikati se služe jeftinim trikovima i propagandom u svojoj borbi za članstvo, pa onda to isto članstvo koriste za lične interese i dobit. Na kraju, puštaju u medije sve i svašta bez rezona i smisla, i sa malom verovatnoćom da to ikome može doneti neku korist. Naravno, ima primera i ozbiljnog sindikalnog rada kod nekih sindikata, ali ih je, opet, toliko da će u svojim međusobnim sukobima neretko naneti i zaposlenima i firmi štetu, što po pitanju finasija, što po pitanju, inače, već dosta loše reputacije GSP-a.

Na kraju bih samo još i dodao da je republički prosek oko 49000 dinara, što će reći da same plate i nisu toliko strahovito niske, koliko su katastrofalni uslovi rada za vozače i radnike u održavanju. Ruku na srce, sem Kosmaja i Dorćola, većina pogona je u lošem stanju i kad su upravne zgrade u pitanju. Mnoge strukture beže iz ove zemlje, ponajviše zbog niskih zarada, ali su, po nekom mom mišljenju, uslovi rada u GSP-u daleko veći problem. Vozači neretko voze na sedištima koja leže na blokovima, a o stanju samog voznog parka ne treba mnogo trošiti reči. Ne ulaže se ni približno onoliko koliko bi trebalo za normalno i zadovoljavajuće funkcionisanje GSP-a. Na sve to, jeftina retorika pojedinih vajnih sindikalaca se hvata jedino za platu i zaposlene u administraciji, a da pritom ni u jednoj sferi ne umeju da odvoje žito od kukolja. GSP je konglomerat sa vrlo složenom infrastrukturom, koji mora imati i nešto veću administraciju, gde svakako viška ima, al ne na hiljade kako trube pojedini sindikalci, a da pritom zanemaruju činjenicu da i oni sami neretko čine taj višak, a sa vrlo solidnim primanjima u odnosu na učinak i obim posla.
Kesha
Član
 
Postovi: 990
Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Re: Vesti

Postod d.p » Sub Avg 24, 2019 6:40 pm

VDL Berkhof Axial 100
d.p
Član
 
Postovi: 1633
Pridružio se: Uto Apr 03, 2018 5:15 pm

Re: Vesti

Postod d.p » Ned Avg 25, 2019 2:18 pm

VDL Berkhof Axial 100
d.p
Član
 
Postovi: 1633
Pridružio se: Uto Apr 03, 2018 5:15 pm

Prethodni

Povratak na Diskusije

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju