Gašenje turističkih agencija zbog propusta

Gašenje turističkih agencija zbog propusta

Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je pre nekoliko dana poginula Dragana Pupić (34) i povređena 61 osoba, kada se autobus koji ih je vraćao sa letovanja u Grčkoj prevrnuo kod Bubanj potoka, može doći do gašenja turističkih agencija koje su organizovale prevoz stradalih putnika “Barcino turs” i “Helena travel”.

Posle spomenute tragedije, država je odlučna da reši ovaj problem. Nesreća kod Bubanj potoka bila je izgleda kap koja je prelila čašu i država, prema saznanjima “Novosti”, kreće u zabranu rada svih koji svoje klijente, činjenjem ili nečinjenjem, dovode u životnu opasnost.

Agencije koje su posle ove nesreće došle u žižu javnosti, nisu prvi put na udaru nezadovoljnih klijenata: pre samo dva meseca neki mediji upozoravali su na rad turističke agencije “Barcino turs”, kojoj su u anonimnim prijavama stavljali na teret neprijavljivanje radnika, izbegavanje plaćanja poreza, ali i neizmirivanje obaveza prema njihovim grčkim partnerima.

U do sada podnošenim prijavama protiv “Barcino tursa” i “Helena travela” tvrdilo se da ove dve firme međusobno razmenjuju vile kako bi se što teže ušlo u trag novcu od aranžmana. Ovi navodi potvrđeni su i u Ministarstvu turizma, u kom nam je rečeno da je turistička inspekcija primila 12 prijava građana protiv agencije “Barcino” i jednu protiv agencije “Helena travel”.

(Izvor: novosti.rs, Foto: Slobodan Kostić – Autobusi.NET)

Descargar musica