IAA 2014: Novi Solaris Urbino kreće u svet

IAA 2014: Novi Solaris Urbino kreće u svet

Autobusi.NET na svetskoj premijeri četvrte generacije gradskog autobusa Solaris Urbino na IAA u Hanoveru.

VIDEO: Momenat otkrivanja novih autobusa javnosti.

Solanž Olševska, suvlasnik fabrike Solaris Bus & Coach, portalu Autobusi.NET izrazila zadovoljstvo pozitivnim prijemom Solarisovih autobusa u Novom Sadu i Beogradu.

Poljski Solaris Bus & Coach je veoma kreativnom marketinškom kampanjom držao celokupnu stručnu javnost u neizvesnosti tokom poslednja četiri meseca dajući na kašičicu detalje najnovije generacije gradskog autobusa Solaris Urbino. Pažljivo su dozirane fotografije određenih delova ekterijera koje su naslućivale ideju, ali su ipak bile nedovoljne da se stvori slika kompletnog vozila u glavi. Za to je bilo nepohodno da se dočeka Međunarodni sajam komercijalnih vozila IAA u Hanoveru, kada se pred novinarima „materijalizovala“ potpuno nova vizija gradskog autobusa, i to odmah u dve verzije – solo i zglobna. I jednu i drugu varijantu je moguće poručiti već od dana premijere.

IAA_2014_AutobusiNET_baner_1024

IMG_0828 IMG_0844 IMG_0852 IMG_0865 IMG_0867

Dizajn novog Solarisa Urbino može da vam se sviđa ili ne, ali će vam definitivno privlačiti pažnju i okretati glavu, jer takav gradski autobus još niste videli. On nije samo još jedan redizajn postojeće generacije autobusa, već predstavlja potpuno novu filozofiju u projektovanju konstrukcije autobusa. Solaris se hrabro odlučio da postane fabrika koja postavlja standarde u projektovanju autobusa i vrlo je verovatno da će se veliki broj fabrika autobusa potruditi da ih u tome kopira. Ovo je tim pre izvesnije jer Solaris Bus & Coach niže sve veće uspehe u prodaji. Naime, Solaris je postao drugi dobavljač gradskih autobusa u Nemačkoj iza MAN-a, potisnuvši sa tog mesta domaći Mercedes, što je neverovatan uspeh za poljskog proizvođača.

Osim novog izgleda, konstrukcija novog Urbina je mnogo robusnija, ali znatno lakša. Novi koncept u postavljanju i oblikovanju horizontalnih profila od nekorozivnih materijala redukuje masu vozila, čak za 700 kg u odnosu na prethodnika. Projektovane su i potpuno nove veze između horizontalnih i vertikalnih profila, dok je podna konstrukcija napravljena od otvorenih profila, a obloga od kombinacije šperploče i nerđajućih čeličnih limova. Distribucija mase po osovinama je poboljšana, pa su tankovi za vazduh sada premešteni na prednji deo vozila. Postavljanjem tankova za gorivo na prednje točkove se dobija više mesta za konzolna putnička sedišta.

IMG_0853 IMG_0859 IMG_0861 IMG_0877 IMG_0878

Takozvana „skin-on-skin“ montaža ubrzava proces proizvodnje i doprinosi estetici. Kompletna spoljna obloga je postvljena pomoću zavrtnjeva, što doprinosi lakšem održavanju, ali i zameni prilikom oštećenja. Svi pokloci se otvaraju pod uglom od 170°, što je za 40° više nego ranije.

Prostor za motor je pripremljen za montažu različitih dimenzija motora. Oba motora u novim vozilima, novorazvijeni DAF MX-11 (PACCAR), kao i Cummins ISB6.7E6 zadovoljavaju stroge euro 6 norme. Gasnu verziju autobusa će pokretati motor Cummins ISLG8.9E6.

IMG_0882

Novi Urbino je i mnogo tiši autobus, a buka od 74.8 dBA je znatno niža od granice koju propisuje standard (Evropski standard propisuje 80 dBA, dok nemački propisuje 77 dBA).

Ukupna visina do krova novog autobusa je smanjena na 2.750 mm, ali je izmenjenim dizajnom unutrašnjih krovnih obloga dobijena visina prostora za putnike kao i u prethodnom modelu. Ono što je zaista novost u projektovanju familije gradskih i prigradskih autobusa jeste potpuna unifikacija spoljašnjeg izgleda različitih varijanti. Tako će ovaj autobus potpuno isto izgledati bez obzira da li je u niskopodnoj ili low-entry varijanti i da li na krovu ima montirane komponente (klima uređaj, CNG tankovi i slično) ili nema.

IMG_0855 IMG_0868 IMG_0870 IMG_0871

Novi Solaris su predstavili direktori fabrike zaduženi za marketing i razvoj, na čelu sa jednom od vlasnika fabrike, Solanž Olševskom (Solange Olszewska). Nakon detaljnog izlaganja o svim prednostima i kvalitetima novog vozila, usledio je trenutak upotpunjen dramatičnom muzikom i plesačima koji su na kraju srušili scenografiju od kartona i obelodanili izgled novih modela.

Solarisi u Srbiji

U kratkom razgovoru sa vašim reporterom Autobusi.NET nakon premijere, Solanž Olševska je izrazila zadovoljstvo pozitivnim prijemom Solarisovih autobusa među korisnicima u Novom Sadu i Beogradu, kao i nadu da će se i novi Urbino naći na ulicama gradova u Srbiji.

AkzoNobel zdjęcia korporacyjne, fot.marcinmizerski.com
(Tekst Saša Conić, Foto Saša Conić, Solaris Bus & Coach, Film Saša Conić)

Comments

  1. […] će biti u potpuno novom dizajnu predstavljenom prošle jeseni na IAA 2014 u Hanoveru, o čemu je Autobusi.NET opširno izveštavao. Vozilo će biti opremljeno baterijom snage 240 kW i „plag-in“ sistemom punjenja. Prevozniku […]

Descargar musica