IVECO OSNOVAO KOMPANIJU U JUŽNOJ AFRICI

Iveco i Larimar Grupa osnovali zajedničku kompaniju u Južnoafričkoj Republici za proizvodnju autobusa i kamiona.

Iveco i Larimar grupa, vodeći prevoznik i karoserista u Južnoafričkoj Republici (JAR), potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju (joint venture) u proizvodnju kamiona i autobusa u JAR. Ovaj ugovor predstavlja strategiju Iveca o globalnoj proizvodnji sa prilagođavanjem lokalnim potrebama.

Nova kompanija (Newco), u kojoj Iveco drži 60% akcija, će biti locirana u proizvodnim halama u predgrađu Pretorije sa godišnjim kapacitetom od 7.000 kamiona i 1.000 autobusa i radnom snagom od oko 1.000 zaposlenih. Newco će sklapati laka, srednja i teška komercijalna vozila kao i autobuse sa motorom napred i niskopodne autobuse.

Proizvodnja će početi u drugoj polovini 2013. godine serijom Eurocargo. Kamione će prodavati Iveco Južna Afrika duž cele regije preko svojih distributivnih centara, dok će se autobusi isporučivati direktno preko nove zajedničke kompanije.

Iveco je prisutan u Africi sa širokom paletom proizvoda prilagođenom lokalnom tržištu i to preko 40 dilera i preko 50 prodajnih mesta. Pored ovoga, više od 70 servisnih centara širom Afrike obezbeđuje post-prodajne usluge svojim klijentima.

Proizvodni program Iveco proizvoda za afričko tržište je potpuno remodelovan i prilagođen lokalnim zahtevima, pre svega ekstremnim klimatskim uslovima i stanjem lokalnih puteva.

Izvor: Iveco

Descargar musica