JUBILARNI MERCEDES INTOURO ZA ČEŠKI ICOM

Češki prevoznik ICOM Transport u svoj vozni park uvrstio 2.000. komercijalno vozilo Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Intouro ICOM TransportČeški prevoznik ICOM transport, koji se bavi prevozom robe i putnika, ovog februara je svečano primio 2.000. komercijalno vozilo marke Mercedes-Benz. Jubilarno vozilo je jedan od 68 autobusa Mercedes-Benz Intouro kojim ICOM obnavlja svoj vozni park. Veći deo isporuke će biti obavljen u prvom kvartalu ove godine. Tokom 2013. godine je ovom preduzeću već isporučeno 100 autobusa Mercedes-Benz.

Jubilarni autobus je dugačak 12,14 m, ima 50 sedišta i mesta za još 31 putnika koji stoje, pokreće ga BlueTec 6-cilindrični redni motor Mercedes-Benz OM 926 LA zapremine 7,2 l, snage 210 kW (286 KS), maksimalnog obrtnog momenta 1.120 Nm.

Mercedes-Benz Intouro ICOM TransportSaradnja između Mercedes-Benza i preduzeća ICOM u segmentu autobusa postoji još od 1998. godine. U proteklih 15 godina je naručeno i isporučeno ukupno 1.000 autobusa. Danas ICOM ima preko 700 autobusa tipa Mercedes-Benz Intouro. Ekonomičan i funkcionalan autobus je posebno razvijen za međugradski transport, ekskurzije i redovan školski prevoz.

Mercedes-Benz Intouro ICOM TransportTransportno preduzeće ICOM Transport a.s. je osnovano 1996. godine i jedno je od najvećih i najmodernijih transportnih preduzeća u centralnoj Evropi. Orijentisani su pretežno na unutrašnji i međunardoni transport robe i međugradski prevoz, a među glavnim delatnostima je i mreža ovlašćenih Mercedes-Benz servisa i benzinskih pumpi. ICOM zapošljava ukupno 1.800 radnika i održava vozni park od 800 autobusa i 300 kamiona. Prosečna starost autobuskog voznog parka je oko 3,7 godina (nacionalni prosek je 14 godina), dok je prosečna starost kamionskog parka oko 2,5 godina. Od početka saradnje sa Mercedes-Benzom, ICOM Transport je investirao oko 223 miliona evra u vozni park, od kojih je u autobuse investirano 161 miliona evra. U protekloj godini je u nova vozila investirano ukupno 18 miliona evra.

Foto: Daimler

Descargar musica