MAN-u iF Design Award treći put zaredom

MAN-u iF Design Award treći put zaredom

Novi model MAN Lion’s Coach nagrađen je sa jednom od željnih nagrada u kategoriji “Automobile/Vehicle/Bike” od strane žirija iF International Forum Design. Nakon nagrade za vozilo MAN Intercity (2016) i NEOPLAN Tourliner (2017), tim dizajnera je uspeo da ubedi žiri treći put zaredom.

Žiri, koji se sastoji od 63 stručnjaka za dizajn, imao je težak zadatak na ovogodišnjem takmičenju iF Design Award. Izabrali su pobednika od 6,402 prijavljenih iz 54 zemlje. MAN autobus pobedio je u kategoriji “Automobiles/Vehicle/Bikes”zahvaljujući svom uspešnom dizajnu. Novi model MAN Lion’s Coach sada može da se okiti sa titulom iF Design Award 2018. Pobednici će dobiti počast u Minhenu 9. matra.

MAN_LionsCoach_iF_Award2017_2MAN_LionsCoach_iF_Award2017_3

Ovo se pre svega odnosi na vanvremenski moderni dizajnerski jezik. Novi Man dizajn na luku, upečatljivom zadnjem kraju i bočnim stranama, pruža modelu MAN Lion’s Coach poseban izgled. Dizajneri su se fokusirali na jasno razdvajanje funkcionalnih oblasti radnog mesta vozača i putničkog prostora, prostora za prtljag i pogonsku jedinicu. Novi farovi, koji u potrpunosti mogu biti opremljeni LED osvetljeniem, posebno su upečatljivi. Posebna karakteristika novih farova je uticaj dnevnog svetla, koje takođe funkcioniše kao migavac. Ali unutrašnjost vozila MAN Lion’s Coach je takođe inspirativna: neprekidna LED svetosna traka na krovu u „toploj beloj“ nijansi garantuje prijatno osvetljenje. Novi Colour & Trim koncept se fokusira na svetle i sveže boje i osigurava elegantnu i prijatnu atmosferu. Proširenjem prtljažnika ka luku prozora na prednjem kraju autobusa i povećanjem svetle visine i unutrašnjeg prostora ispod gornje kupole, putnici i vozači podjednako dobijaju izdašan osećaj prostora.

MAN_LionsCoach_iF_Award2017_1

Ipak, novi MAN Lion’s Coach, koji je predstavljen javnosti 2017. godine na sajmu Busworld u Kortrajku, visoko se kotira ne samo zbog svog nepogrešivog dizajna, nego zahvaljujući brojnim pomoćnim sistemima, ponudi maksimalne sigurnosti i udobnosti vozača i putnika. Pored toga vozilo je prilično ekonomično, između ostalog, zahvaljujući aerodinamici koja je za 20% bolja od prethodnog modela.

Descargar musica