Mercedes Intouro za slovenačku Arrivu

Mercedes Intouro za slovenačku Arrivu

Primopredaja 22 nova međugradska autobusa Mercedes-Benz Intouro je izvršena u sedištu Arriva Grupe u Sloveniji.

Novi Mercedesi će obogatiti međugradski vozni park Arriva Grupe u Sloveniji. Nova vozila imaju najmodernije Euro 6 motore koji su još više okrenuti očuvanju životne sredine nego prethodna generacija. Emisije gasova koje ovi autobusi izbacuju su značajnije niža nego kod starijih dizel autobusa. Oni su tiši i komforniji za vožnju. Svi novi autobusi su opremljeni tako da uz komfor putnicima pruže i bezbednost putem pojaseva na svim sedištima. Za ugodnu atmosferu u vozilu je zadužen moćan sistem za grejanje i klimatizaciju, a dodatnu zvučnu i toplotnu zaštitu od spoljašnjih uticaja pružaju prozori sa dvostrukim staklima. Autobusi takođe imaju i LED displeje.

mercedes_intouro_arriva_slovenija_3

mercedes_intouro_arriva_slovenija_1

Novi međugradski autobusi zadovoljavaju normative UNECE R 51/2 za smanjenu emisiju buke, koje će stupiti na snagu tek 2022. godine. Ovo je postignuto smanjenjem obrtaja motora sa 2.200 na 1.800 obrataja u minuti. Autobus Mercedes-Benz Intouro je dugačak 12 m, širok 2,5 m i visok 3,355 m. Njegov 6-cilindrični motor zapremine 7.698 cm3 je uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem. U vozilu sa dvoja vrata ima mesta za 76 putnika, od kojih 55 sedi, a 21 stoji.

mercedes_intouro_arriva_slovenija_2

Ove godine je Arriva Grupa Slovenija pustila u saobraćaj prvi hibridni autobus u Jesenicama. Tokom letnjih meseci je električni pogon autobusa testiran u gradskom saobraćaju u Kopru. Do kraja 2018. godine, Arriva Grupa će biti bogatija za još 5 autobusa MAN Lion’s Coach, zatim jedan od 13 m i jedan od 15 m Iveco Crossway LE, kao i 4 midibusa Kutsenits Touris 719. Sa novim autobusima, putnici dobijaju značajno povećan komfor i pouzdanost, jer će se vozni park Arriva Grupe podmladiti na prosečnu starost od 7,4 godine. Ukupna vrednost kupljenih autobusa iznosi 6,27 miliona evra bez PDV-a.

Izvor: Kamion-bus.si

Descargar musica