Niš-ekspres gradi moderan poslovni kompleks

Niš-ekspres gradi moderan poslovni kompleks

Položen kamen temeljac za poslovni kompleks “Niš-ekspresa” površine 37.000 m².

NIŠ – Predstavnici preduzeća za saobraćajnu deltanost “Niš-ekspres” i grada Niša položili su danas na Čamurlijskom putu na periferiji grada kamen temeljac za izgradnju novog poslovnog kompleksa tog preduzeća vrednog oko četiri miliona evra. Rok za izgradnju je godinu dana, a po završetku novog kompleksa “Niš-ekspres” iseliće se sa postojeće lokacije u ulici Blagoja Parovicvića iz užeg centra grada i tako će biti oslobođena jedna od najatraktivnijih lokacija za dalje investiranje površine oko šest hektara, rečeno je prilikom polaganja kamen temeljca.

nis_ekspres

Kamen temeljac položili su generalni direktor “Niš-ekspresa” Zoran Jovanović i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. Novi poslovni kompleks ovog saobraćajnog preduzeća prostiraće se na 37.000 kvadratnih metara i sastojaće se iz poslovne zgrade, servisa, praking i garažnog propstora za autobuse tog prevoznika.

Jovanović je rekao da je početak izgradnje kompleksa značajan poslovni iskorak “Niš-ekspresa” kojim se stvaraju bolji uslovi za rad i potvrđivanje liderstva tog preduzeća u oblasti prevoza u Srbiji i inostranstvu.

Slavković je rekao da još uvek nije poznato šta bi se gradilo na staroj lokaciji “Niš-ekspresa” u gradu, ali da će investitor imati punu podršku grada, kao i da rukovodstvo nema predsrasuda i u slučaju da to bude “Delta” Miroslava Miškovića koja je član Konzorcijama koji je privatizovao “NIš-ekspres”.

Prema ranijim najavama koje nisu zvanično potvrđene na staroj lokaciji “Niš-ekspresa” gradiće se najverovatnije poslovni objekti o čijem sadržaju će se naknadno razgovarati. “Niš-ekspres” osnovan je 1951. godine kao Saobraćajno preduzeća “Niš”, današnji naziv nosi od 1958. godine. kada su u Nišu ukinuti tramvaji. “Niš-ekspres” se na staroj lokaciji nalazi od 1971. godine, a autobuska stanica preduzeća pored Niške tvrđave izgrađena je 1977. godine.

Preduzeće je privatizovano 2008. godine od strane Konzorcijuma u čijem sastavu su radnici, “Delta rillestejt” i firma “Bokić”. Prodajna cena iznosila je 3,2 miliona evra uz obavezu ulaganja od 4,6 miliona evra. “Niš-ekspres” u kome radi oko 1.700 radnika, raspolaže sa oko 350 voznih jedinica i dnevno autobusi tog preduzeća pređu oko 100.000 kilometara ili, kako često napominju u tom preduzeću, njihovi autobusi dnevno obiđu zemljinu kuglu dva i po puta.
(Izvor: Tanjug, Ilustracija: Niš-ekspres)

Comments

  1. […] Rok za izgradnju je godinu dana, a po završetku novog kompleksa Niš-ekspres iseliće se sa postojeće lokacije u ulici Blagoja Parovicvića iz užeg centra grada i tako će biti oslobođena jedna od najatraktivnijih lokacija za dalje investiranje površine oko šest hektara, rečeno je prilikom polaganja kamen temeljca, piše Autobusi.net. […]

Descargar musica