Novatronic: Ekspert za informisanje putnika u javnom prevozu

Novatronic: Ekspert za informisanje putnika u javnom prevozu

Nedavno isporučeni autobusi JGSP-u „Novi Sad“ opremljeni su pokazivačima pravca novosadske firme Novatronic. Kakva sve rešenja i sisteme za potrebe javnog prevoza nudi Novatronic?

Imajući u vidu stalni trend porasta upotrebe javnog prevoza, nameće se zaključak da je kvalitetno informisanje putnika izuzetno važan faktor za nesmetano odvijanje javnog prevoza. Neophodno je da svi korisnici budu jasno i blagovremeno informisani kako bi mogli da planiraju svoje putovanje. U tome im pomažu različite tehnologije i uređaji, ali se generalno celokupan proces može podeliti na informisanje izvan i unutar vozila javnog prevoza. Međusobno povezani sistemi za informisanje putnika predstavljaju savremeni ITS sistem (Intelligent transport System). Kompanija Novatronic je vodeći proizvođač sistema za informisanje putnika u ovom delu Evrope, sa dugogodišnjom tradicijom i dokazanim kvalitetom svojih proizvoda. Svoje proizvode uspešno plasira na različita tržišta na teritoriji Evropske Unije poslednjih 15 godina. Novatronic već godinama uspešno sarađuje sa vodećim proizvođačima vozila iz Evrope, sa operaterima javnog prevoza, ali i vodećim svetskim sistem integratorima. Proizvodni program Novatronica čine on board rešenja za vozila javnog prevoza, stanični displeji i sistemi za automatsko brojanje putnika.

U gradovima u kojima postoji razvijena infrasturktura za informisanje putnika, proces informisanja započinje na stajalištima, putem specijalnih staničnih displeja, koji u realnom vremenu prikazuju vremena prispeća vozila na stajalište. Informacioni sistem koji stoji iza svega prati kretanje vozila u mreži, neprekidno šalje informacije o pozicijama vozila, te sistem na osnovu toga kreira adekvatne ispise sa relevantnim informacijama za putnike. Upravo ovakve uređaje Novatronic proizvodi za kako za domaće, tako i za mnogobrojna inostrana tržišta.

Novatronic stanični displej

Novatronic stanični displej

Informacija koja je od izuzetne važnosti za korisnike javnog prevoza jeste broj linije i smer na kojoj vozilo saobraća. Za efekat maksimalne vidljivosti informacija na vozilima javnog prevoza, koriste se pokazivači destinacije (eng. Displays) u LED tehnologiji. Uobičajena postavka sistema za informisanje je da se na prednjoj strani vozila nalazi pokazivač pravca sa ispisanim brojem linije i smerom u kojem vozilo saobraća. Na bočnoj strani vozila se nalazi pokazivač koji prikazuje broj i smer saobraćanja vozila, te se na zadnoj strani vozila nalazi pokazivač koji prikazuje samo broj linije. U najvećem broju slučajeva, specifikacije sistema za informisanje putnika su propisane različitim odredbama o javnom prevozu. Pokazivači pravca u LED tehnologiji čine najvažniju grupu proizvoda Novatronica. Ovi uređaji omogućavaju prikaz informacija putnicima van vozila o broju linije i smeru u kojem vozilo javnog prevoza trenutno saobraća, uz opcije prikaza pokretnog teksta i smenjivanje više slika na displeju uz upadljive efekte prikaza, kako u jednobojsnom, kao i kolornom prikazu.

Novatronic displeji na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP "NOvi Sad"

Novatronic pokazivači pravca na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP „Novi Sad“, Foto: Novatronic

Novatronic displeji na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP "NOvi Sad"

Novatronic pokazivači pravca na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP „Novi Sad“, Foto: Novatronic

Novatronic displeji na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP "NOvi Sad"

Novatronic pokazivači pravca na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP „Novi Sad“, Foto: Novatronic

Novatronic displeji na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP "NOvi Sad"

Novatronic pokazivači pravca na vozilima Mercedes Conecto NGT prevoznika JGSP „Novi Sad“, Foto: Novatronic

Unutar vozila javnog prevoza kao standard je nametnuta potreba za ugradnjom informacionih displeja koji putnicima unutar vozila pružaju informacije u liniji, narednim stajalištima, te različite servisne informacjie. Poslednjih godina sve više vozila javnog prevoza je opremljeno multimedijalnim displejima koji putnicima osim osnovnih informacija emituju reklamne, servisne i informativne sadržaje. U ponudi kompanije Novatronic se nalaze multimedijlani displeji u naprednoj LCD-TFT tehnologiji dimenzija od 10,4 – 38’’.

Novatronic multimedia

Novatronic multimedia

Sistem za automatsko brojanje putnika – Informacija o broju prevezenih putnika je danas postala od ključnog značaja za efikasno upravljanje javnim prevozom. Automatskim brojanjem putnika se tačno utvrđuje njihov protok u vozilima javnog prevoza na pojedinim linijama, variranje protoka u vremenu te analiza kvaliteta usluga koja se pruža korisnicima javnog prevoza. Novatronic je na ovogodišnjem sajmu predstavio napredno rešenje za autmatsko brojanje putnika, koje se sastoji od seznora za automatsko brojanje putnika, kontrolera za prikupljanje i skladištenje podataka i pratećeg softvera. Poseban naglasak bismo stavili na softversko rešenje za obradu prikupljenih podataka automatskog brojanja putnika. Ono u sebi sadrži sve alate koji omogućavaju laku interpretaciju prikupljenih podataka, na osnovu čega se mogu doneti kvalitetne poslovne odluke. Postoje opcije različitog prikaza prikupljenih podataka, izvoza i korišćenja dobijenih podataka u različite svrhe, čime se ovo rešenje svrstava u red visoko naprednih rešenja koja se nalaze na tržištu.

novatronic-logo-1

Karađorđeva 1, Novi Sad, Srbija

Telefoni:
Telefon: +381 (0) 21 47 21 456
Fax: +381 (0) 21 529 432

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica