Novi Conecto za manje troškove

Novi Conecto za manje troškove

Na samo dve nedelje od najvećeg evropskog sajma komercijalnih vozila, IAA 2016 u Hanoveru, Mercedes-Benz je predstavio novu generaciju gradskog autobusa Conecto sa ciljem smanjenja troškova gradskim prevoznicima.

Daimler Buses ojačava svoju poziciju na tržištu Bliskog Istoka i istočne Evrope kroz novu generaciju autobusa Conecto. Sa preko tri hiljade prodatih vozila ovog tipa, Mercedes-Benz ima već jaku osnovu na ovom tržištu. Ovaj model će sada prvi put dobiti Euro 6 motor, a takođe će biti i ponuđen sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG).

Im Bild der Mercedes-Benz Conecto Gelenkbus mit 18,12 Meter Länge. Beispiele für den hohen Standard der Sicherheitstechnik sind das elektronische Stabilitätsprogramm ESP beim Solo-Fahrzeug und der Knickschutz beim Gelenkbus ATC (Articulation Turntable Controller) von Mercedes-Benz sowie die Vorderachse mit Einzelradaufhängung. ; Mercedes-Benz Conecto G, Interieur, brillantsilber metallic, OM 470 mit 265 kW/360 PS, 10,7 L Hubraum, 6-Gang Automatikgetriebe, Länge/Breite/Höhe: 18.125/2.550/3.120 mm, Beförderungskapazität: 1/159; Mercedes-Benz Conecto G, Interior, brilliant silver metallic, OM 470 rated at 265 kW/360 hp, displacement 10.7 l, 6-speed automatic transmission, length/width/height: 18125/2550/3120 m, passenger capacity: 1/159;

Akcenat na novoj generaciji ovih autobusa stavljen je na smanjenje ukupnog troška eksploatacije. Kako su tenderi na istoku uglavnom osetljivi na nabavnu cenu, Mercedes je rešio da osvoji i ovo primamljivo tržište mnogo jeftinijim autobusom, koji će pritom zadržati kvalitet nemačke fabrike, biti opremljen Euro 6 motorom, biti lak za upotrebu i udoban vozaču i putnicima. Za zemlje sa nižim zahtevima i standardom, nudi se i ugradnja starijih modela motora sa Euro 3 normom emisije izduvnih gasova. Za razliku od starijeg i poznatijeg best-selera, autobusa Citaro, Conecto je model koji se nudi u nekoliko gotovih kombinacija opreme, čime se pojednostavljuje i pojeftinjuje proces izrade.

16C724_001

Novi Conecto je dostupan samo u dve izvedbe: solo dužine 12,1 metara sa sedmolitarskim motorom OM936 koji isporučuje 300 konjskih snaga i nosi 105 putnika, dok je veći zglobni brat dugačak 18,1 metara i ima desetolitarski motor OM470 sa 360 konjskih snaga i ima kapacitet od 159 putnika. Obe izvedbe su u ponudi i sa motorom na CNG. Pretpremijera pred prevoznicima je organizovana 5. i 6. septembra u Varšavi, dok će autobus biti predstavljen novinarima na sajmu IAA u Hanoveru.

Autobusi.NET će vas, i ovog puta, ekskluzivno izveštavati sa sajma IAA u Hanoveru, koji se održava od 22. do 29. septembra 2016. godine. Naš odlazak u Hanover ponovo podržavaju firme Sejari d.o.o. iz Beograda kao generalni sponzor, Novatronic d.o.o. iz Novog Sada i, po prvi put, firma Politek iz Kragujevca. Ukoliko i vi želite danas podržite, slobodno nas kontaktirajte.

(Tekst: Slobodan Kostić, Foto: Daimler Media)

Comments

  1. […] ICOM transport nije nepoznat srpskom tržištu. Redovnim obnavljanjem voznog parka, prosečna starost autobusa ovog prevoznika je oko tri godine, a u svom voznom parku ICOM poseduje isključivo Mercedes autobuse. Kako su nabavke novih vozila česte, isto tako se otpisuju i nešto starija vozila, pa se u Srbiji često mogu videti prigradski autobusi Conecto u originalnoj belo-plavoj kolor šemi. Novi Conecto je predstavljen novinarima u Varšavi, a iako se očekivalo zvanično predstavljanje na sajmu IAA u Hanoveru, ono je izostalo. Umesto toga, novi Conecto je predstavljen na lokalnim sajmovima u Poljskoj i Češkoj, a više o samom autobusu možete naći ovde. […]

Descargar musica