Novi pogon za Van Hool EX i TX

Novi pogon za Van Hool EX i TX

Kompanija Van Hool predstavlja nove pogone za EX i TX serije: dva nova PACCAR/DAF MX motora i nove ZF TraXon, ZF EcoLife i the Allison T525R automatske menjače.

Novi DAF motori opremljeni su sa manjim i lakšim DPF filterima. Novi menjači su takođe lakši i kompaktniji nego ZF AS Tronic, koji je bio standard kompanije Van Hool. To je ovom preduzeću dalo mogućnost da dodatno optimizuje EX i TX serije. Ušteda mase je i do 900 kilograma, u zavisnosti od modela. Sa laganom konstrukcijom, turistički autobusi su primili novo vešanje i poboljšano hlađenje motora, zarad tišeg vozila bez vibracija koje pruža više udobnosti. Vozač ima novu kontrolnu tablu na kojoj su prekidači bolje raspoređeni. Za modele ZF TraXon i EcoLife postoji poznati prekidač sa pozicijama D, N, R i „kornjača“, sporohodna brzina. Sa Allison automatskim menjačem stepeni prenosa se biraju preko dugmića.

IMG_3553_VanHool_TX

IMG_3557_VanHool_TX

Novi ZF TraXon automatski menjač brže menja i prilagođava svoje ponašanje pri promeni brzine na manju potrošnju i nižu emisiju ugljen-dioksida. Štaviše, menjač može da podnese visoke vrednosti obrtnog momenta i najsnažnije motore. U kombinaciji sa DAF/PACCAR MX 13 motorom, Van Hool takođe nudi Allison T525R menjač za veće opterećenje. Lakši model MX11 može biti isporučen sa potpuno automatskim menjačem ZF EcoLife. Sa poboljšanim Ecoroll modom u kombinaciji sa ZF TraXon, Van Hool očekuje uštedu od 3% goriva u poređenju sa prethodnom generacijom. Svi DAF/PACCAR MX motori su dizajnirani za hidratizovano biljno ulje i biogoriva.

Kompanija Van Hool sada takođe nudi PCC (prediktivni tempomat) na svojim EX i TX serijama. Uvek birajući optimalni odnos prebacivanja, uštedi se i do nekoliko procenata potrošnje goriva, a tako i emisija ugljen-dioksida.

Menjač Allison T525R Van Hool isporučuje samo u svojim troosovinskim modelima (EX & TX i TDX). Elektronika je iz Allison menjača pete generacije prati stanje menjača, potrošnju ulja, stanje filtera za ulje, i tako dalje. Torqmatic se prebacuje veoma lako i ostaje nizak sa 1000-1100 obrtaja po minuti.

IMG_3575_VanHool_TX


IMG_3560_VanHool_EX

Sa 2300 Nm, EcoLife Coach nudi 25% više obrtnog momenta od svog prethodnika. EcoLife Coach poseduje standardni TopoDyn Life tokom rada. Na osnovu topografskih podataka i otpornosti na kretanje, aktivira se odgovarajuća strategija prebacivanja za optimalnu potrošnju goriva.

Van Hool takođe nudi opciju gašenja motora u leru. Ako vozilo miruje, motor se isključi posle pet minuta. Novo elektronski kontrolisano ECAS ogibljenje radi sa višim pritiskom komprimovanog rezervnog vazduha (12 bara umesto 10), tako da se kompresor ređe uključuje.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica