Novi Volvo električni hibrid startovao u Hamburgu

Novi Volvo električni hibrid startovao u Hamburgu

Premijerno predstavljen u Hanoveru, novi Volvo 7900 Electric Hybrid je započeo redovnu eksploataciju u Hamburgu.

Novi Volvo 7900 Electric Hybrid je započeo redovnu ekploataciju u Hamburgu. Njegovo puštanje u rad se poklapa sa otvaranjem nove tzv. Inovativne linije 109. Liniju će koristiti hamburški gradski prevoznik HHA (Hamburger Hochbahn AG) za potrebe testiranja inovativnih pogonskih tehnologija pod svakodnevnim realnim uslovima gradskog saobraćaja. Grad Hamburg je sebi postavio za cilj da do 2020. godine svi autobusi u voznom parku moraju biti sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Volvo_7900_Electric_Hybrid _HHA_Hamburg

Pored tri vozila Volvo 7900 Electric Hybrid, testiraće se i dizel hibridi u solo i zglobnoj varijanti, kao i autobusi na baterije i autobusi na gorivne ćelije drugih proizvođača. Na novoj Inovativnoj liniji 109 će isključivo raditi autobusi sa inovativnim pogonima pod realnim uslovima eksploatacije. Konvencionalni dizel autobusi će se koristiti za poređenje. Linija je duga oko deset kilometara i pogodna je za nove Volvo autobuse jer su krajnje stanice opremljene „plug-in“ tehnologijom napajanja baterija. Ovakvim punjenjem, koje traje oko šest minuta, autobus može da pređe oko sedam kilometara kada se uključuje Euro 6 dizel motor koji služi kao agregat i dopunjava baterije.
Detaljnije o autobusu Volvo 7900 Electric Hybrid možete pročitati u našoj reportaži iz Hanovera IAA 2014: Naelektrisani Volvo autobusi.
(Foto Volvo Buses)

Descargar musica