Oslo dobija 70 novih električnih autobusa

Oslo dobija 70 novih električnih autobusa

Sa 6 već isporučenih BYD električnih autobusa za pilot projekat, glavnim gradom Norveške će do 2019. godine ukupno saobraćati 76 električnih autobusa.

Norveški glavni grad, Oslo, objavio je tender za 70 novih električnih autobusa, koji će sledeće godine biti pušteni u rad. Prevoznici Unibus, Nobina i Norgesbuss upravljaće novim vozilima na 13 autobuskih linija u Oslu. Zajedno sa 6 autobusa koji su nabavljeni za pilot projekat na osnovu kojeg je doneta odluka, Oslo će pustiti u saobraćaj ukupno 76 električnih autobusa do 2019. godine, od kojih su 52 zglobni. Javni prevoznik Ruter je takođe uključen u projekat, ali koji su sve proizvođači bili u igri dugo je držano u tajnosti.

BYD_Nobina_Oslo2

Ova nabavka treba da bude vrhunac za Oslo kao ekološki glavni grad Evrope, sudeći po izjavi Lan Marie Berg iz Norveške Agencije za ekologiju i saobraćaj. To je takođe trenutno najveći vozni park električnih autobusa među evropskim glavnim gradovima, prema Clean Technica.

Projekat će koštati oko 88 miliona evra tokom narednih 10 godina. Prethodno su kompanije Unibuss, Nobina i Norgesbuss, kao i javni prevoznik Ruter, jedinstvenim naporima ugovorili zamenu dizel autobusa za električne.

Unibuss će staviti u pogon 40 novih električnih autobusa na proleće 2019. godine i obezbedio je veliki udeo broja autobusa u Oslu sa 60%. Više elektrifikovanih autobuskih linija takođe će biti dodato kasnije. Za sada, najpopularnija autobuska linija u Norveškoj, 31, dobiće 20 novih zglobnih autobusa.

Descargar musica