Potvrđeno: Tourismo debituje u Kortrajku!

Potvrđeno: Tourismo debituje u Kortrajku!

Mercedes-Benz će učestvovati na najvećem evropskom sajmu autobusa u oktobru, i na sajmištu u Kortrajku se upisuje kao izvođač sa velikom premijerom, a to je upravo novi Tourismo o kom smo nedavno pisali.

Nakon tri generacije vozila i nedavno objavljenih slika sa testiranja prototipa, nemački proizvođač je medijima izneo i pojedinosti o novom autobusu koji će nastaviti tradiciju Tourismo autobusa, vrlo često viđenih širom Evrope. Novi Tourismo RHD će, kako kažu, imati najniži koeficijent vazdušnog otpora (0.33) među turističkim autobusima zahvaljujući velikoj posvećenosti aerodinamici prilikom dizajniranja.

Mercedes-Benz je medijima predstavio samo render novog vozila. © Daimler Media

Mercedes-Benz je medijima predstavio samo render novog vozila. © Daimler Media

Tourismo RHD će biti dostupan u četiri različite konfiguracije, sa dužinama od 12 metara do nešto manje od 14. Kupcima će biti ponuđen i izbor između dva motora, malog OM936, zapremine 7.7 litara i 354 konjskih snaga i nešto jačeg OM470 zapremine 10.7 litara koji će isporučivati 456 konjskih snaga. Osim toga, kupci će moći da biraju i dva različita izgleda instrument table uz ogroman izbor dezena i sedišta za putnike.

Prednji farovi nalik na novi Actros. © Haber Ulasim

Prednji farovi nalik na novi Actros. © Haber Ulasim

Brojni elektronski sistemi će budno pratiti put ispred vozača, tako da će se istaći Predictive Powertrain Control, tempomat koji adaptira prenos u zavisnosti od puta ispred sebe. Pod znakom trokrake zvezde, patentiran je i Front Collision Guard, koji će osigurati vozača i suvozača od povreda prilikom čeonog sudara. Opciono, na spisku bezbednosne opreme se mogu naći i Active Brake Assist 3, Mercedesov sistem koji prati put ispred sebe i prilagođava brzinu, ali i koči u slučaju opasnosti.

Najbitniji detalji sakriveni. © Haber Ulasim

Najbitniji detalji sakriveni. © Haber Ulasim

Kada je reč o komforu, po kom je Mercedes poznat kroz čitavu gamu proizvoda, Tourismo neće nimalo zaostajati. Osim što će na oko biti upečatljiv, krajnji korisnici će svakako primetiti prostran i komforan enterijer, niže stepenike i nova sedišta za duga putovanja. Dvozonski klima-uređaj je potpuno automatizovan i nezavisno recirkuliše vazduh, bilo da je reč o hlađenju ili grejanju. Kupcima će biti ponuđena i ugradnja rutera sa dve kartice za bežičnu konekciju. Osim što će putnici moći da pristupe internetu, takođe će u putu moći i da pristupe multimedijalnom sadržaju koje se nalazi u samom vozilu.

Zadnja maska u velikoj meri podseća na već viđeni Travego. © Haber Ulasim

Zadnja maska u velikoj meri podseća na već viđeni Travego. © Haber Ulasim

Ono što će prevoznike zainteresovati je i FleetBoard sistem koji će se ugrađivati opciono. Zahvaljujući njemu, podaci iz vozila o potrošnji i kilometraži biće dostupni u realnom vremenu putem ovog sistema. Kako navode, prevoznici će direktno moći da uvide prekomerni gubitak u vožnji i time lako naći rešenje za smanjenje troškova. Veo sa novog Mercedesa će biti uklonjen na ovogodišnjem sajmu Busworld, koji će se održati u oktobru u belgijskom gradiću Kortrajku.

O maskiranom prototipu smo pisali nedavno, a više fotografija možete pronaći ovde.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica