Prva električna VDL Citea za Švajcarsku

Prva električna VDL Citea za Švajcarsku

VDL Bus & Coach isporučio je prvi Citea Electric za Švajcarsku prevozniku PostBus Switzerland.

Autobus je deo pilot projekta i raspoređen je na liniji 342 između Sarnen Bahnhof i Alpnach Dorf Bahnhof od 10. septembra 2018. godine. Kroz ovaj projekat, prevoznik PostBus namerava da stekne iskustvo sa električnim pogonom. Pored električnog autobusa, kompanija VDL Bus & Coach takođe će isporučiti stanice za punjenje.

VDL_Citea_SLF-120_Electric_PostBus

Kompanija VDL neće biti samo isporučilac autobusa, nego i dobavljač sistema takođe. Model Citea SLF-120 Electric, opremljen paketom baterija od 180 kWh, puni se tokom noći u garaži u Zarnenu i tokom dana na železničkoj stanici Alpnach Dorf Bahnhof, pomoću utikača (150 kW). Stanica Alpnach Dorf Bahnhof je poslednja stanica na pomenutoj liniji, na kojoj se autobus zaustavlja u proseku 15 minuta kako bi se napunio. Ovo omogućava autobusu da prevozi tokom čitavog dana.

VDL Citea SLF-120 Electric

Autobus Citea SLF-120 Electric, za prevoznika PostBus, je 12 metara dugačak sa niskim podom i konfiguracijom od troja vrata. Ovo omogućava električnom autobusu da održava optimalan protok putnika i čini ga pogodnim za užurbane gradske i regionalne saobraćajne puteve. Zbog laganog koncepta modela Citea Electric, operativni troškovi su veoma niski i maksimalna „dobit vlasništva“ je zagarantovana. Takođe nema emisije izduvnih gasova i ovaj električni autobus je veoma tih, što je od koristi za životnu okolinu. Navedene karakteristike nisu prijatne samo za putnike, nego i za stanovnike okolnih predela.

Lider zapadno-evropskog tržišta

Kompanija VDL Bus & Coach je vodeća u prelasku na čist, tih javni prevoz i ponovo je bila lider na zapadno-evropskom tržištu među električnim gradskim autobusima u 2017. godini. Kompanija VDL Bus & Coach marljivo radi na daljim inovacijama električne mobilnosti svakog dana. Ova privrženost omogućava proizvođaču da doprinese čistijem okruženju u sve više evropskih zemalja.

PostBus Switzerland

Prevoznik PostBus Switzerland je lider na polju javnog prevoza u Švajcarskoj i Lihtenštajnu. Sa više od 4000 zaposlenih i 2200 vozila na raspolaganju, brinu se o 152 miliona putnika godišnje. Njegov zaštitni znak, sirena u tri tona i žutim natpisom PostBus, deo su švajcarskog kulturnog identiteta. Brend PostBus oslikava vrednost pouzdanosti, sigurnosti i poverenja. Kompanija svakodnevno radi na daljem širenju svoje mreže javnog prevoza, koja pokriva preko 12000 kilometara.

Descargar musica