Prva Scania na etanol u Indiji

Prva Scania na etanol u Indiji

Nagpur je prvi grad u Indiji kojem je Scania isporučila autobus na etanol.

Scania je ovog avgusta isporučila prvi indijski gradski autobus sa pogonom na etanol na ceremoniji u gradu Nagpur u centralnoj Indiji. Dolazak autobusa, koji će prolaziti kroz ispitivanja, smatra se velikim ekološkim i ekonomskim uspehom vlasti u gradu koji broji oko 2,5 miliona stanovnika.

scania_ethanol_napur2

Poljoprivrednici koji imaju priliku da proizvode etanol, životna sredina i ekonomija Indije mogu da budu na dobitku uvođenjem Scanijine etanolske tehnologije u Indiju, jer bi se na taj način smanjio uvoz goriva. Vozila na etanol su ekološki kompatibilna, jer stvaraju mnogo manje zagađenje od uobičajenih dizel autobusa.

scania_ethanol_napur1

Scania ima znanje i iskustvo više od 20 godina u proizvodnji autobusa na etanol i u njemu vidi budućnost u gradskom prevozu. Korišćenje etanola kao goriva za autobuse je najočitiji primer šta je moguće uraditi sada i da to bude održiv način smanjenja zagađenja okoline.

scania_ethanol_napur3

U odnosu na uobičajene dizel motore, vozila na etanol emituju do 90% manje ugljen dioksida. Etanol takođe obezbeđuje najveću autonomiju kretanja u gradu od svih trenutno dostupnih obnovljivih goriva.

Javni prevoz baziran na etanolskim autobusima je isplativ način smanjenja ekoloških problema gradova. Scania razvija rešenja kojim se stvaraju uslovi za atraktivniji prevoz i bolje uslove života u gradskim centrima, bez potrebe za velikim investicijama u infrastrukturu.
(Foto: Scania)

Descargar musica