Prva serijska Setra TopClass 500 ide u Francusku

Prva serijska Setra TopClass 500 ide u Francusku

Francuski prevoznik Grup Lakroa je prvi kupac serijski proizvedenog turističkog autobusa Setra TopClass 500. Luksuzni S 517 HDH je opremljen TopSky staklenim krovom.

Samo nekoliko dana od početka serijske proizvodnje nove Setre TopClass 500 u Noj-Ulmu, isporučeno je i prvo serijski proizvedeno vozilo francuskom prevozniku Grup Lakroa (Groupe Lacroix) iz okoline Pariza. Srebrna perjanica S 517 HDH je dugačka 14.165 mm i zagarantovano privlači poglede zahvaljujući atraktivnoj kolor šemi karoserije sa sloganom kompanije “Lacroix – L‘Innovation dans la mobilité” (Lakroa – Inovativna mobilnost).

setra_s517hdh_lacroix2

Kao najveći nezavisni privatni prevoznik, Grup Lakroa vrši usluge u školoskom prevozu, veoma bitnom segmentu u Francuskoj, kao i u linijskom i turističkom prevozu. Poslednjih pet godina se Lakroa proširuje i u gradskom prevozu glavnog grada Tunisa. Pored toga, jedna od filijala kompanije se isključivo bavi održavanjem i servisiranjem autobuskih stajališta.

setra_s517hdh_lacroix1

setra_s517hdh_neuulm1

Za klijenta Lakroa je ugrađeno ukupno 26 traženih opcija, zajedno sa moćnim 6-cilindričnim motorom Mercedes-Benz BlueEfficiencyPower OM 471 snage 350 kW (476 KS), koji je uparen sa automatizovanim menjačem GO 250-8. U opcije kupca spada TopSky panoramski stakleni krov, šestosedna sedeća garnitura u zadnjem delu vozila i sedišta visokog kvaliteta Voyage Plus sa logom prevoznika. Vredi spomenuti i čak sedam bezbednosnih sistema za asisitiranje vozaču. Putnicima je za informisanje i zabavu na raspolaganju i veoma kvalitetan audio-video sistem Funturo.

(Foto: Daimler)

setra_s517hdh_neuulm2

Descargar musica